Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Любителів домашньої випічки і шоколаду порадує такий десерт, як шоколадний пиріг. Його приготування по простому рецептом займе рекордно мало часу, коли гості на порозі, а можна повозитися на кухні трохи довше і приготувати ефектне ласощі «Три шоколаду», «ковдру» або «Зебру», які за красою не поступаються багатьом магазинним тортів.

Шоколадний пиріг — простий рецепт в духовці

Це рецепт до неподобства простий шоколадної випічки, в процесі замішування якої не потрібно нічого збивати.

А до її складу входять лише:

  • 1 яйце;
  • 100 г цукру;
  • 350 мл сметани;
  • 200 г манної крупи;
  • 100 г какао-порошку;
  • 5 г соди.

Рецептура покроково:

  • Включаємо духовку, встановивши розігрів на позначці 180 градусів.
  • Манну крупу зсипаємо з цукром, какао і содою. Вбиваємо в цю суміш яйце і вливаємо сметану. Розмішуємо до однорідності.
  • Шматочком м’якого масла проходимся по стінках форми зсередини, перекладаємо в неї тісто і відправляємо в духовку. Вже через 40 – 45 хвилин насолоджуємося ароматною випічкою.

Як приготувати з сирними кульками

Повітряний темний бісквіт, таїть у собі сюрприз з ніжних кульок з сиру, готується з таких продуктів:

  • 250 г сиру;
  • 2-х жовтків;
  • 4-х яєць;
  • 100 г цукру;
  • 100 г крохмалю;
  • 50 г темного гіркого шоколаду;
  • 40 р борошна;
  • 60 г какао-порошку;
  • 5 г розпушувача;
  • 3 г солі.

У приготуванні цього десерту можна використовувати замість сиру будь-який вид кисломолочного сиру. Випічка від цього тільки виграє, стане більш ніжною і повітряної. Домогтися такого ж ефекту можна, протерши сир через дрібне сито.

Пиріг з сирними кульками випікають наступним чином:

  • Дно форми вистелити пергаментом, а стінки обробити маслом.
  • Сир з’єднати з жовтками, 50 г цукру, 60 г крохмалю. З отриманої маси зліпити кульки і укласти їх в один шар на дно форми.
  • Для бісквіта підготувати суміш сипучих компонентів, просіяти в одну ємність і змішавши віночком борошно, какао, розпушувач, залишився крохмаль і сіль.
  • Шоколад розтопити до рідкого стану.
  • У різні ємності розділити жовтки і білки. Жовтки збити з 30 г цукру до консистенції світлого крему, який слід ввести розтоплений шоколад і сухі інгредієнти. Білки і залишилися 30 грамів цукру збити в міцні піки і акуратно вмішати в шоколадне тісто.
  • Залити отриманим складом сирні кульки, поставити форму в духовку, температура в якій досягла 180°С і готувати 30 – 40 хвилин.

Остиглий пиріг можна декорувати, полив шоколадною глазур’ю.

Шоколадно-банановий пиріг

При мінімумі матеріальних витрат, відсутність тонни маргарину і згущеного молока, можна приготувати мега-шоколадний пиріг з ніжною текстурою і банановим смаком.

Перелік всіх компонентів, необхідних для його створення:

  • 2 яйця;
  • 400 г цукру;
  • 2 стиглих банана;
  • склянку теплої води;
  • 120 мл молока;
  • 120 мл рослинного масла;
  • склянка борошна;
  • 3 ст. л. какао-порошку;
  • 8 г розпушувача;
  • 8 г соди;
  • 8 г ваніліну;
  • 4 г солі;
  • 250 г темного шоколаду в краплях або мелкорубленая плитка;
  • 200 мл жирних вершків;
  • шматочок вершкового масла.

Випічка:

  • У миску відповідного розміру влити воду, молоко, рослинне масло, викласти розламані на шматочки банани, вбити яйця, всипати цукор і ванілін. Залишається лише взяти в руки міксер і перетворити все в однорідну масу.
  • В іншій посудині відповідного розміру змішати борошно, какао, сіль, соду і розпушувач. Розмішуючи сипучі інгредієнти віночком, ввести до неї рідку суміш. Вийде досить рідке тісто.
  • Прямокутну форму зі сторонами 23 і 33 см добре задобрити і застелити пергаментом. Перелити в неї тісто і випікати 35 – 45 хвилин при 180°С.
  • Вершки і вершкове масло, прогріти практично до кипіння і залити цією рідиною шоколад. Дати суміші постояти 15 хвилин, після цього розмішати до однорідності і покрити отриманим ганашем повністю остиглий пиріг.

Рецепт приготування з вишнею

Цей шоколадний торт з вишнею підкорить не тільки соковитістю коржів з легкої вишневої кислинкою і мигдально-шоколадним ароматом, але і простотою приготування.

В його склад входять:

  • 125 г ядер мигдалю;
  • 125 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 2 г соди;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 50 г сметани;
  • 250 г свіжої або замороженої вишні без кісточок;
  • 50 г білого шоколаду.

Рецепт покроково:

  • Блендером перебити мигдаль дуже дрібну крупку, практично в борошно. Потім з’єднати його з борошном, содою і розпушувачем.
  • Яйця збити з цукром, перелити до них сметану і розтоплені шоколад з маслом. Потім у цю суміш всипати мигдально-борошняну масу і перемішати, додавши вишню. Заморожений продукт не обов’язково попередньо розморожувати.
  • Відправити заміс у форму і пекти до сухої зубочистки при 180 градусах.
Дивіться також:  Оладки на дріжджах – 7 рецептів пишних і смачних оладок

Повністю остиглий пиріг залишилося прикрасити частою сіточкою з розтопленого білого шоколаду за допомогою корнетика або цупкого поліетиленового пакета зі зрізаним куточком.

Ніжний шоколадний пиріг на кефірі

Цей ніжний пиріг можна просто обсипати білою пудрою або полити глазур’ю, а можна пишний корж розпустити на кілька пластів, перемазати їх кремом або згущеним молоком і дуже швидко отримати смачний тортик для дружніх посиденьок.

Перелік продуктів, які потрібно взяти:

  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 300 мл кефіру;
  • 100 г розтопленого вершкового масла;
  • 100 г шоколадної стружки;
  • 40 р какао-порошку;
  • 410 г борошна;
  • 6 г гашеного соди.

Інструкція по приготуванню:

  • Всі інгредієнти (крім соди) відправити в посудину належного розміру і перемішати до гладкого однорідного стану за допомогою віночка або міксера з насадками для тіста. Останньою слід ввести в загальну масу гашену соду.
  • Випікати пиріг при стандартних 180 градусах до проби на суху скіпу відповідно до форми діаметром 25 – 40 хвилин. Оформити випічку по своєму смаку.

«Зебра» — покроковий рецепт

Щоб спекти гарний мармуровий шоколадний пиріг «Зебра» потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 мл сметани;
  • 5 г розпушувача;
  • 3 г соди;
  • 350 г борошна;
  • 30 г какао-порошку.

Послідовність випічки:

  • М’яке масло разом з цукром перетворити міксером у пишну масу. Потім по одному ввести курячі яйця, слідом за ними в тісто відправити сметану і суміш з борошна, соди і розпушувача.
  • Готову масу розділити на дві однакові частини. В одну порцію вмішати какао.
  • У змащену маслом форму почати викладати тісто, поклавши спочатку в центр столову ложку світлого тесту, а на нього – столову ложку темного. Повторювати так, поки обидва види тіста не закінчаться.
  • Подальше приготування пирога відбувається в духовій шафі. Оптимальна Температура для термічної обробки, – 180 градусів, приблизний час випічки – 30 – 35 хвилин.

Шоколадний пиріг «Брауні»

Шоколадне тістечко, кекс, пиріг і торт «Брауні» – все це випічка, має насичений темний колір, шоколадний смак і вологу текстуру.

У її приготуванні вирішальне значення має співвідношення сухих і вологих компонентів.

Для шоколадного пирога «Брауні» воно буде наступним:

  • 4 яйця;
  • 220 г цукру;
  • 180 г вершкового масла;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 80 г борошна;
  • 30 г какао-порошку.

Хід роботи:

  • Масло і шоколад розтопити будь-яким доступним способом (мікрохвильова піч, парова лазня) і трохи остудити.
  • Яйця і цукор спінити в дуже об’ємну масу.
  • Влити в яєчну суміш трохи остиглий шоколад з маслом, потім просіяти борошно і какао.
  • Вилити тісто в прямокутну форму, застелену пергаментом, і пекти 25 хвилин при 180 градусах.

Як тільки «Брауні» охолоне, він готовий до подачі.

Простий варіант без яєць

Для дуже вологого і супер-шоколадного пирога без яєць потрібно взяти:

  • 240 г борошна;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 15 мл лимонного соку;
  • 200 г цукру;
  • 5 г соди;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 200 мл води;
  • 7 г розчинної кави;
  • сіль і ванілін за смаком.

Готуємо пиріг без яєць, слідуючи таким алгоритмом:

  • Кава і цукор залити гарячою водою і дати рідини трохи охолонути. Потім влити в неї рослинне масло і розмішати. Ввести просіяне борошно, сіль, ванілін, гашене лимонним соком соду і розтоплений шоколад.
  • Поки замішується тісто, духовка повинна встигнути нагрітися до 180 градусів. Форму для пирога змастити вершковим маслом і присипати борошном, перелити в неї тісто, розрівняти поверхню і пекти до 45 хвилин.
  • Готовий пиріг можна змастити абрикосовим або вишневим джемом, прошарувати будь-яким кремом або просто посипати какао.

Шоколадно-сирний пиріг

Цей шоколадний пиріг має дві назви — «Подушки» або «ковдру», які він отримав завдяки красивому зовнішньому вигляду. Шоколадне тісто, проступающее через сирну грати, так нагадує стежку на ковдрах, що не потребує додаткового оформлення.

Пропорції інгредієнтів для тіста на форму 18 на 26 см:

  • 50 мл рослинного масла;
  • 50 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 30 г какао-порошку;
  • 8 г розпушувача;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 160 г борошна.

Для сирної начинки потрібно:

  • 450 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 60 – 90 г цукру;
  • 15 г крохмалю;
  • 10 г ванільного цукру.
Дивіться також:  Швидке тісто для пиріжків з сухими дріжджами

Як спекти цей красивий пиріг:

  • Всі інгредієнти сирної начинки поєднати в одній ємності і перебити блендером в однорідну кремову масу. Потім перекласти її в кондитерський мішок або щільний поліетиленовий пакет.
  • Яйця збити з ванільним і звичайним цукром, потім в цю масу ввести рослинне масло і молоко, просіяну борошно, какао-порошок і розпушувач.
  • Форму для випічки змастити шматочком м’якого вершкового масла і сантиметровим шаром розподілити по ньому шоколадне тісто.
  • У пакет з сирною начинкою відрізати куточок і видавити поверх тіста обідок і грати товщиною півтора див. Сирну начинку слід видавлювати в два шари.
  • Час випічки буде становити від 40 до 50 хвилин при 180 градусах. Готове «ковдру» можна припорошити пудрою і подавати, розрізавши на порційні сегменти, облямовані сирною ґратами.

Як смачно приготувати з какао?

Смачну шоколадну випічку можна приготувати і без шоколаду. Підтвердженням цього стане ароматний пиріг з какао, в якому шоколадний смак гармонійно збалансований фруктовою кислинкою.

Для нього слід взяти:

  • 1 яйце;
  • 180 г цукру;
  • 200 мл молока;
  • 100 мл будь-якого варення;
  • 40 – 60 г какао-порошку;
  • 5 г соди;
  • 3 – 4 г кориці;
  • 320 г борошна.

Спосіб випічки:

  • В чашу кухонного комбайна або фудпроцессора скласти всі компоненти пирога і змішати до отримання маси, густий, як домашня сметана. При відсутності сучасних гаджетів, замісити тісто можна в мисці з допомогою ручного міксера або віночка.
  • Форму для майбутнього пирога вибираємо такого розміру, щоб тісто зайняло в ній 1/3 об’єму. Змащуємо її маслом, перекладаємо тісто і випікаємо приблизно 60 хвилин до проби на суху скіпу при стандартних 180 градусах.

В мультиварці

Щоб спекти шоколадний пиріг в мультиварці будуть потрібні:

  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г какао-порошку;
  • 300 г цукру;
  • 100 мл молока;
  • 4 яйця;
  • 4 г гашеного соди;
  • 300 – 320 г борошна.

Як спекти в мультиварці:

  • У вогнетривку ємність помістити вершкове мало, нарізане кубиками, а також цукор, молоко і какао-порошок. Поставити все на вогонь і довести до кипіння.
  • 90 – 110 мл цієї шоколадної суміші вилити в чашку, а решті дати спокійно охолонути.
  • Потім вмішати по одному курячі яйця, просіяти борошно і ввести соду.
  • Готове тісто відправити у змащену маслом чашу мультиварки і піч в режимі «Випічка» від 45 до 60 хвилин, в залежності від потужності пристрою.
  • Готовий пиріг остудити на решітці пароварки, а потім полити розігрітій в мікрохвильовці раніше відібраної шоколадною масою.

За бажанням, зверху пиріг можна посипати кокосовою стружкою або рубаними горіхами.

Готуємо з шоколадною пастою

Простий в своєму виконанні пиріг з шоколадною пастою готується з продуктів, взятих у наступній кількості:

  • 250 мл молока;
  • 250 г м’якого вершкового масла;
  • 250 г цукру;
  • 200 г шоколадної пасти (для легкої горіховою нотки можна взяти шоколадно-горіхову);
  • 5 г розпушувача;
  • 350 г борошна;
  • цукрова пудра для обсипання.

Приготування:

  • Всі продукти для пирога помістити в діжу міксера або в іншу ємність відповідного розміру, якщо використовується ручний, а не планетарний міксер. Перемішати склад до отримання гладкого тіста.
  • У змащеній маслом формі для випічки розподілити отриману шоколадну масу рівним шаром завтовшки не більше 1 см. Це важливо, оскільки тісто вийде досить важким, і більший його шар може просто не пропектися.
  • Пекти пиріг слід приблизно 1 годину при традиційних 180 градусах.

Подавати десерт можна, просто посипавши пудрою або зібравши в торт. Для цього прямокутний лист тіста потрібно буде розрізати на кілька рівних шматків, перемазати їх шоколадною пастою і скласти один на одного.

Смачний шоколадний пиріг на сметані

Щоб спекти смачний, трохи вологий шоколадний пиріг з вишнею та пелюстками мигдалю необхідно підготувати продукти за наступним списком:

  • 150 р сметани;
  • 4 яйця;
  • 120 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 220 – 240 г борошна;
  • 30 г какао-порошку;
  • 4 г соди;
  • 1 г ванільного порошку;
  • 300 г вишні;
  • 20 – 30 г пелюсток мигдалю;
  • 50 г білого шоколаду;
  • 45 – 50 мл вишневого соку.

Рецепт на сметані покроково:

  • З допомогою міксера перетворити яйця з цукром в пінну масу, більшу від початкового об’єму в два – три рази.
  • Після цього так само міксером слід вмішати розм’якшене масло і сметану.
  • Просіявши до рідких інгредієнтів какао-порошок, соду і борошно, на малих оборотах міксера замісити досить густе тісто.
  • Отриману шоколадну масу перекласти у форму (підійде діаметром 23 см), а зверху розподілить ягоди вишні без кісточок. Фінальний штрих — прикраса з пелюсток мигдалю.
  • Дбати пиріг повинен при 180 градусах до сухої зубочистки.
Дивіться також:  Крем-чіз – 6 рецептів для торта

Після охолодження виріб потрібно буде полити рожевою глазур’ю з розтопленого білого шоколаду і вишневого соку.

Три шоколаду

Цей шоколадний пиріг, який об’єднав в собі солодкість темного, молочного та білого шоколаду, полюбився багатьом ласунам завдяки ніжному, муссовому смаку.

Основа конструкції виконана з шоколадного бісквіта, до складу якого входять:

  • 1 яйце;
  • 60 г цукру;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 20 г какао-порошку;
  • 5 г розпушувача;
  • 60 г борошна.

На бісквіті розташовуються три муссовых шару. Для одного шару мусу знадобляться;

  • 150 г шоколаду (темного, молочного та білого відповідно);
  • 300 мл жирних вершків (не менше 33%);
  • 4 г желатину;
  • 1 яйце і 1 жовток;
  • 30 г цукру.

Етапи приготування муссового десерту:

  • Для основи збити яйце з цукром, вимішати міксером м’яке масло. Коли маса стане однорідною, просіяти борошно, какао і розпушувач, перемішати лопаткою. З отриманого тіста спекти бісквітний корж діаметром 26 див Коли охолоне, викласти його у форму, выстеленную з боків щільною плівкою.
  • Для темного мусу розтопити на бані шоколад, вершки збити до м’яких піків і прибрати в холодильник. Желатин розчинити у невеликій кількості води. Жовток і яйце з цукром прогріти на паровій бані до 60 градусів.
  • Яйця з цукром перелити в чашу міксера і збивати на високих обертах, додавши до них розтоплений желатин. Коли температура суміші опуститися до 24 градусів, слід влити в неї цівкою шоколад. А коли мус зовсім охолоне, в три прийоми вмішати вершки.
  • У форму на бісквіт вилити темний мус, розрівняти і прибрати в морозильник. За тією ж технологією приготувати ще два види мусу, виливаючи їх поверх попереднього.

Затока десерт останнім, білим мусом, його ставлять на 10 годин не в морозильник, а на полицю холодильника.

Шоколадний пиріг без випічки

Цей пиріг може стати гідним конкурентом улюбленому багатьма «Пташине молоко». Ніжне суфле для нього готується з темного шоколаду і жувального зефіру маршмеллоу.

Щоб приготувати без випічки цей шоколадний пиріг з зефіром, на форму діаметром 16 – 18 см потрібні:

  • 150 г шоколадного печива «Орео», але можна взяти і інше;
  • 35 г вершкового масла жирністю 82%;
  • 200 г зефіру маршмеллоу;
  • 200 г темного шоколаду;
  • вдвічі більше жирних вершків (33%).

Алгоритм приготування:

  • Печиво подрібнити блендером в крихту, яку влити розтоплене вершкове масло.
  • Боковини рознімної форми вистелити ацетатної плівкою (або щільними файлами), а на дно утрамбувати крихту. Прибрати форму з печивом у холодильник.
  • Тим часом шоколад, зефір і 95 г вершків розтопити до однорідного стану. Дати цій суміші трохи охолонути (до 40 градусів), а решта вершки збити до м’яких піків.
  • В кілька етапів вершки ввести шоколадну масу, щоб не осадити вершкові піки. Вилити мус на печиво і прибрати на два – три години в холодильник для стабілізації.
  • Готовий пиріг обережно вийняти з форми на блюдо для сервірування. Прикрасити його можна, полив шоколадною глазур’ю.

Десерт з рідкою начинкою всередині

При розрізуванні цієї випічки любителів шоколаду чекає сюрприз – тягучий, рідкий і гарячий шоколадний ганаш. Готується кекс нескладно, але начинку краще підготувати заздалегідь.

Для рідкого центру знадобиться:

  • 180 г темного шоколаду;
  • 75 мл дуже жирних вершків;
  • півпачки якісного вершкового масла.

Безпосередньо для самого пирога потрібно:

  • 160 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 200 мл йогурту або кефіру;
  • 1 яйце;
  • 8 г розпушувача;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 40 р какао.

Як зробити:

  • Для ганаша слід розтопити шоколад в гарячих вершках. Коли маса стане однорідною, вмішати м’яке вершкове масло. Готовий ганаш прибрати на 1 – 2 години в холодильник. Потім ложкою для морозива або руками сформувати кульки – рідкий центр і прибрати їх на ніч в морозильник.
  • Для тесту в одній ємності з’єднати сипучі компоненти, в іншій – рідкі. Потім звести їх разом.
  • Розподілити тісто на невеликі форми і в кожній втопити по одній кульці з шоколадного ганаша.
  • Випікати кекси при 180 градусах в залежності від розміру виробів до 40 хвилин. Подавати гарячими, поки начинка не застигла.