Шоколадний пудинг – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Цей чудовий англійський десерт дарує воістину гастрономічне задоволення. У нього ніжна, тануча текстура і приголомшливий смак. У статті буде розглянуто, як приготувати шоколадний пудинг і різні його варіації.

Класичний рецепт

Класика ніколи не старіє. Це безпрограшний варіант, який легкий у приготуванні.

Інгредієнти:

  • цукор – 110 г;
  • молоко – 2 склянки;
  • крохмаль (кукурудзяний) – 2,5 ч. л.;
  • масло – 60 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванілін – на кінці ложки;
  • какао – 2,5 ч. л.

Рецепт:

  • У посуд влити охолоджене молоко і розчинити в ньому крохмаль.
  • Взяти яйця, відокремити білки. В молоко в мисці ввести жовтки.
  • Всипати цукор, какао, потім ванілін. Акуратно перемішати, збити.
  • Молоко, його має залишитися приблизно склянку, вилити в каструльку і підігріти до кипіння. Ввести в молоко збиту суміш, регулярно помішуючи.
  • Отриману масу тримати на тихому вогні приблизно 3 хвилини, не припиняючи заважати.
  • Коли суміш загусне, додати вершкове масло. Як слід перемішати.
  • Пудинг сервірувати в скляних вазочках або керамічних формах. Залишити остигати. Потім поставити охолоджуватися в холодильник.

Чудовий англійський десерт готовий!

З додаванням бананів

Оригінальний варіант відомого рецепта, який сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

Інгредієнти:

  • борошно – 4-5 ст. л.;
  • сіль – пучку;
  • молоко – 3 склянки;
  • банани – 3 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукровий пісок – 120 г;
  • ванілін – на кінці ложки;
  • печиво (бісквіт) – 200 р.

Рецепт:

  • В молоко всипати цукор, після чого ввести борошно, бажано просіяне, і сіль. Відправити суміш на плиту. Ретельно заважати. Коли на поверхню молока почнуть підніматися бульбашки, слід зробити менший вогонь і ще пару хвилин погріти суміш. Прибрати з плити.
  • Яйця помістити в окремий посуд. До них додати приблизно третину суміші, яку тільки що зняли з плити, і ретельно змішати.
  • Масу, що залишилася, повернути на вогонь, повільно ввести яєчну суміш, перемішати. Почекати до виникнення бульбашок і варити ще 2 хвилини. Прибрати з вогню, додати ванілін, знову перемішати. Дозволити охолонути хвилин п’ятнадцять.
  • В індивідуальні вазочки або одну велику форму викласти бісквітне печиво, на нього – порізані кружечками банани (краще вибирати дуже стиглі, м’які).
  • Якщо грудочки все одно утворилися, масу можна процідити. Залити нею нижній шар.
  • Повторно викласти печиво і банани.
  • Вилити решту пудингову суміш. Залишити в холоді на 4-5 годин.
Дивіться також:  Торт Колібрі – 7 рецептів дивно смачного і гарного торта

Перед сервіровкою десерт за бажанням посипати роздрібнений печивом або вафлями.

В мікрохвильовці

Нескладна інструкція про те, як приготувати пудинг з какао в мікрохвильовій печі.

Інгредієнти:

  • цукор – 2/3 склянки;
  • борошно – ¾ склянки;
  • масло – 80 г і 50 г соус;
  • яйця – 3 шт.;
  • розпушувач (або гашене сода) – 1 ч. л.;
  • вершки 30% – 3 ст. л.;
  • какао – 2 ст. л;
  • подрібнений мигдаль – ¼ ст.;
  • шоколадна плитка – 120 р.

Рецепт:

  • Розм’якшити вершкове масло, розтопити. Дозволити трохи охолонути.
  • Цукор додати до яєць, спінити в пишну масу.
  • Ввести муку, яку необхідно просіяти разом з какао і розпушувачем.
  • Ввести мигдальне крихту і масло. Отриману суміш збити до повітряної консистенції.
  • Викласти отриману суміш у форму, в якій можна готувати в мікрохвильовій печі. Випікати при потужності 800 Вт 5-6 хвилин. Остудити, можна потримати десерт в холодильнику
  • Для шоколадного соусу розм’якшити масло і подрібнену шоколадну плитку. Перемішати з густими вершками.

Перед тим, як поставити десерт на стіл, його необхідно полити отриманим топпінгом.

Шоколадно-ванільний пудинг

Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 120 г;
  • борошно – 60 г;
  • молоко – 650 мл;
  • масло – 30 г;
  • цукор (ванільний) – 20 г;
  • какао-порошок – 30 р.

Рецепт:

  • У каструльку відправити цукор, додати до нього просіяне борошно. Перемішати.
  • До цукру вилити півлітра молока, перемішати і відправити на плиту. Вогонь краще вибрати середній. Готувати, не перестаючи помішувати, тому що борошно може з’єднуватися в згустки і пригоріти на дні посуду.
  • У напівфабрикат покласти вершкове масло і продовжувати варити, помішуючи, не допускаючи грудок.
  • Вогонь слід трохи зменшити, після чого готувати дві-три хвилини, поки не загусне. При цьому не можна забувати весь час помішувати масу.
  • Вилити половину пудингу в окрему ємність, до решти гарячої суміші всипати ванільний цукор.
  • Підігрівати суміш на сильному вогні, весь цукор повинен розчинитися. Суміш необхідно весь час помішувати, щоб вона залишалася однорідною. Отриману ванільну частина десерту зняти з плити і залишити охолоджуватися.
  • У отставленную частина влити півсклянки молока і всипати какао-порошок. Старанно змішати і приблизно хвилину підігрівати на помірному вогні, все так само перемішуючи.
  • Якщо какао схоплюється грудочками, суміш можна розбити заглибним блендером. На цьому готова шоколадна частина. Її теж треба остудити.
  • Пора збирати ласощі. Для цього краще підійдуть прозорі стаканчики, тоді всі шари будуть видні. Укласти шарами поперемінно шоколадний і ванільний пудинги. Черговість не принципова. Після кожного шару залишати в холодильнику на 6-10 хвилин, щоб суміш застигла, і шари не змішувалися.
Дивіться також:  Шарлотка з яблуками – 14 рецептів яблучної шарлотки

Перед подачею зібраний десерт краще потримати кілька годин у холодильнику. Зверху можна покласти свіжі ягоди і м’яту.

З сирним смаком

Класичний рецепт, заснований на англійських традиціях. Його легко можна змінювати і доповнювати, але і такий десерт дуже смачний і ніжний.

Інгредієнти:

  • цукор-пісок – 140 г;
  • сир – 700 г;
  • сіль – пучку;
  • борошно – 300 г;
  • цукор (ванільний) – 2 ч. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • розпушувач (або гашене сода) – ¼ ч. л.

Рецепт:

  • Помістити в миску сир. Ввести до нього ванільний і звичайний цукор.
  • Розбити яйця, відокремити білки, залишити в окремому посуді. Жовтки ввести в сир.
  • Ретельно вимісити сир, використовуючи міксер.
  • Всипати борошно, перемішати з сиром в однорідну масу. Тісто має бути тугим.
  • Повернутися до білків, додати в них. Збити до м’яких піків.
  • Перекласти менше половини збитих вершків до сиру. Перемішувати акуратно, від країв до центра, щоб піна не втратила легкість. Потім вилити решту білок і знову обережно перемішати.
  • Змастити форму для випічки вершковим маслом, викласти в неї масу.
  • Готувати в духовці, встановити температуру 180 градусів за Цельсієм, випікається п’ятдесят хвилин. Готовність, як зазвичай, визначати дерев’яною зубочисткою.
  • Коли десерт буде готовий, вийняти його з духовки, залишити охолонути. Десяти хвилин буде достатньо. Витягти з форми, і можна подавати.

Перед подачею буде не зайвим посипати десерт шоколадкою стружкою.

Готуємо в мультиварці

Як зробити шоколадний пудинг, використовуючи розумну піч?

Інгредієнти:

  • цукровий пісок – ½ склянки;
  • молоко – літр;
  • манка – 110 г;
  • масло – 70 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • шоколад – 80 р.

Рецепт:

  • Молоко вилити в чашу мультиварки і нагрівати до появи бульбашок, використовуючи найбільш зручний і звичний режим.
  • Покласти шоколад, додати вершкове масло і цукор. Всі інгредієнти повинні повністю розчинитися, а суміш стати однорідною.
  • Ввести в отриману масу манну крупу, регулярно помішуючи, щоб крупи не утворилися грудочки.
  • Пудинг залишити в мультиварці на п’ять хвилин в режимі «Мультиповар» при температурі 100 градусів.
  • Приготовлену масу розкласти по формах, трохи остудити і відправити в холодильник на дві години до повного загусання.
Дивіться також:  Яблучний штрудель з листкового тіста – смачні рецепти

Після того, як десерт застиг, його можна доповнити будь-яким соусом або посипкою.

Шоколадний пудинг з ніжною серединкою

Для приготування потрібно:

  • масло – 115 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • шоколад – 100 г;
  • жирні вершки для збивання або готові, збиті;
  • цукор – ¾ склянки;
  • цукор (ванільний) – 2 ч. л.;
  • борошно – ½ склянки.

Рецепт:

  • Викласти шоколад в каструлю, відправити до нього олію. Розтопити на вогні або на водяній бані. Акуратно перемішати віночком і залишити остуджуватися.
  • В отриману рідку суміш ввести один за одним яйця, потім цукор, ванільний цукор (або пару крапель екстракту ванілі), потім борошно. Ретельно перемішати.
  • Підготувати духовку, вона повинна нагрітися до 200 град. Форму помазати попередньо рослинною олією або вершковим маслом.
  • Розподілити пудинг по підготовленій формі.
  • Готувати в духовій шафі при 200 градусах протягом 10-12 хвилин. Пудинг з зовнішньої сторони запікається, стає щільним, а всередині виходить напіврідка і тягуча серцевина. Якщо запікати його занадто довго, можна отримати в результаті кекс.
  • Дістати десерт, прикрасити збитими вершками.

Цей десерт вийде особливим з-за його незвичайного наповнення, тому пудинг підійде абсолютно для будь-якого свята.