Швидка піца на сковороді за 10 хвилин – 8 рецептів приготування

Напевно ви стикалися з таким відчуттям, коли терміново хочеться з’їсти що-небудь смачненьке, але під рукою немає необхідних продуктів, в магазин йти лінь, а чекати службу доставки з ресторану довго. Якщо вам це знайомо, тоді неодмінно познайомтеся з таким рецептом, як швидка піца на сковороді за 10 хвилин.

Як приготувати піцу з ковбасою на сковороді за 10 хвилин?

Практично немає таких людей, які б не любили це традиційне блюдо італійської кухні. Спробуйте приготувати піцу самостійно прямо у себе вдома, не докладаючи особливих зусиль, скориставшись наступним рецептом.

Що знадобиться:

  • раст. масло – 1 ст. ложка;
  • борошно – 2 ст.;
  • ковбаса сирокопчена – 100 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • сметана – 100 г;
  • помідор – 1 шт.

У глибокій мисці змішуються майонез зі сметаною. Після до них додаються яйця, суміш збивається до стану однорідності. Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо ще раз.

Беремо сковороду, змащуємо повністю маслом і викладаємо на неї тісто. Ковбаса нарізане тонкими скибочками і кладе туди ж. Потім йдуть нарізані скибочками помідори, після чого страва посипається натертим на крупній тертці сиром. Смажимо від 7 до 10 хвилин, поки продукт повністю не розплавиться.

Рецепт без додавання яєць

Дуже хочеться приготувати швидку домашню піцу, але не вистачає необхідних інгредієнтів? Не впадайте у відчай і спробуйте рецепт піца-хвилинка на сковороді без додавання яєць.

Що знадобиться:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • майонез – 100 г;
  • сметана – 100 г;
  • будь-яка ковбаса – 100 г;
  • помідори – 1 шт.;
  • оливки або маслини;
  • мариновані огірки – 1 шт.;
  • сир – 150 р.

Майонез, сметана, борошно збиваються до сметанообразного стану, після чого тісто для піци виливається на розігріту сковороду. Змащуємо томатним соусом або пастою. Можна використовувати навіть звичайний кетчуп. Викладаємо в довільному порядку начинку і посипаємо натертим на крупній тертці сиром.

Дивіться також:  Піца з батона – 5 рецептів, як приготувати ліниву піцу в духовці на сковороді і в мікрохвильовці

Швидка піца без використання яєць готується в середньому 10-15 хвилин в залежності від потужності плити.

Швидка піца з того, що є в холодильнику

Любителям оригінальної їжі можна спробувати приготувати піцу з будь-яких продуктів, які є в холодильнику. Включайте фантазію, імпровізуйте, але головне підбирайте сумісні інгредієнти.

Що знадобиться:

  • борошно – 2 ст.;
  • кефір – 1,5 ст.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • сир – 200 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • гриби – 4 шт.;
  • ковбаса – 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • зелень.

Нарізати начинку і розкласти по окремих мисках. Ріжемо півкільцями цибулю, злегка обсмажуємо на сковороді. В цей же час слід зайнятися приготуванням тіста: змішуємо кефір, сіль, розпушувач і додати борошно, одночасно збиваючи суміш. Тісто має бути середньої густоти.

Змащуємо маслом і виливаємо на сковороду неї готову масу. Мажемо її рівномірно томатною пастою, викладаємо нарізану начинку. В першу чергу розкладається ковбаса у вигляді скибочок або кружечків, слідом йде цибуля, гриби, зелень. Можна намалювати майонезний візерунок і зверху посипати натертим на крупній тертці сиром. Обсмажуємо до стану повної готовності 15-20 хвилин, прикривши кришкою.

На кисляку з шинкою

То швидкий рецепт приготування смачної піци.

Що знадобиться:

  • кисле молоко – 0,5 л;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • шинка – 100 г;
  • кетчуп;
  • майонез;
  • сир – 150 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • борошно – 0,5 кг;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Змішуємо кефір з яйцями, розпушувачем, маслом і сіллю. Поступово всипаємо борошно до отримання маси середньої густоти. Решта будемо використовувати для того, щоб тісто не прилипало.

Дивіться також:  Соус для піци як у піцерії

Розкачуємо його в круглий пласт. Змішуємо в рівних пропорціях кетчуп і майонез і цією сумішшю змащуємо заготовку для піци. Викладаємо начинку в зручну посуд, посипаємо її тертим сиром. Ставимо на повільний нагрів. Ступінь готовності можна визначити за появи рум’яної скоринки.

З тіста на кефірі

Кефір – це традиційний інгредієнт, який використовується при приготуванні швидкої піци. Він входить в основу більшості відомих рецептів.

Що знадобиться:

  • кефір – 1 склянка;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • помідор – 1 шт.;
  • ковбаса – 100 г;
  • сир – 150 г;
  • кетчуп;
  • маслини.

Замішуємо тісто з яєць, кефіру, борошна, солі і соди. Воно повинно вийти середньої густоти. Борошно бажано заздалегідь просіяти і всипати поступово. Виливаємо тісто на сковороду, заздалегідь змащену маслом.

Нарізаємо вибрані для начинки інгредієнти: ковбасу скибочками або кружальцями, помідори часточками і маслини-кружечками. Змащуємо заготовку для піци кетчупом і викладаємо туди нарізку. Зверху посипаємо натертим на тертці сиром і ставимо на плиту смажитися до 10 хвилин, щільно прикривши кришкою.

Готуємо на сметані

Сметану можна використовувати в якості альтернативи кефіру при приготуванні тіста для піци.

Що знадобиться:

  • сметана – 2 ст. ложки;
  • борошно – ½ ст.;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • ковбаса – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • раст. масло – 1 ст. ложка;
  • майонез – 1 ст. ложка.

Для початку займемося нарізкою начинки. Ковбасу ріжемо дрібними кубиками, а помідори півкільцями. Замішуємо тісто з яєць, борошна і сметани. По консистенції воно повинне вийти рідким, щоб його можна було без проблем вилити на сковороду.

Змащуємо її маслом і наливаємо туди все тісто. Потім начинка. Спочатку викладається ковбаса, помідори, після майонез або будь-який інший соус і натертий на крупній тертці сир. Його має бути багато, щоб він розплавився і повністю заповнив піцу. Готуємо на середньому вогні з закритою кришкою 5-7 хвилин.

Дивіться також:  Тісто для піци – 10 смачних рецептів

Картопляна піца

Що знадобиться:

  • картопля — 3 шт.;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • раст. масло – 3 ст. ложки;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • ковбаса – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • зелень.

Очищаємо картоплю від шкірки, ретельно промиваємо його і натираємо на крупній тертці. Додаємо до нього борошно, яйця, сіль і перець. Перемішуємо суміш. Викладаємо тісто на розігріту і змащену олією сковороду. Накриваємо кришкою і смажимо до появи рум’яної скоринки. Після цього основа для піци перевертається.

У цей час потрібно зайнятися підготовкою начинки. Ковбаса ріжеться на тонкі скибочки. Картопляна коржик змащується майонезом і томатною пастою. Зверху кладеться ковбаса і посипається зеленню. На завершення присипаємо піцу натертим на дрібній тертці сиром. Смажимо на повільному вогні до стану повної готовності.

На майонезі

Швидка піца на майонезі припаде до смаку тим, хто не хоче сильно заморочуватися над приготуванням і смачно поїсти.

Що знадобиться:

  • борошно – 2 ст.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • ковбаса – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • зелень.

Змішуємо один з одним сметану, майонез і борошно. Має вийти тісто по консистенції середньої густоти. Після вилийте його на розігріту сковороду, рясно змащену маслом, щоб тісто, рівне розподілилося по всій поверхні.

Займемося начинкою: ріжемо скибочками ковбасу, півкільцями кільцями помідори і болгарський перець. Інгредієнти викладаємо на піцу і зверху посипаємо все більшою кількістю тертого сиру. Увімкніть повільний вогонь на плиті і накрийте піцу кришкою. Після розплавлення сиру блюдо буде готово.