Швидке дріжджове тісто – 8 рецептів тіста для смачної випічки

Навчитися смачно випікати кожній господині хочеться, але знайти ідеальний рецепт складно. Ми розповімо, як приготувати швидкий дріжджове тісто для будь-якої випічки від пирогів до хліба.

Швидке дріжджове тісто для піци

Нижче наведено інгредієнти, які знадобляться для виготовлення двох піц діаметром близько 30 см.

Нам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 1 ст. води;
  • 3 ст. л. олії;
  • трохи солі за смаком;
  • 1 ст. л. цукру;
  • ч. л. дріжджів (сухих).

Половину води змішуємо з цукром і дріжджами. Все перемішуємо, накриваємо і даємо постояти хвилин 5. Замішуємо тісто тільки тоді, коли зверху утворюється якась шапочка у вигляді пінки від бродіння дріжджів.

У миску кладемо борошно, сіль, масло, заливаємо другою половиною склянки води і зробленої заздалегідь рідиною з дріжджами. Все змішуємо до отримання однорідного тіста, без грудочок. Воно має бути еластичне на дотик. Дайте тісту постояти хвилин десять і можна приступати до приготування.

Таке дріжджове тісто для піци відрізняється від інших рецептів тим, що його не доведеться кілька разів підбивати. Після того як воно було замішано, йому потрібно всього 5-10 хвилин постояти, прикритим харчовою плівкою.

Для домашніх пиріжків

Цей вид тесту чудово підійде для печених пиріжків незважаючи на те, що готується близько 15 хвилин, і трохи більше часу займає підхід.

Для нього підготуємо:

  • ½ Кг борошна;
  • ½ Л молока;
  • кілька яєць;
  • паличка дріжджів;
  • 3 ст. л. ростить. масла.
  • 1 ст. л. цукру;
  • сіль.

В рецепті використовуються сирі дріжджі, їх можна знайти на прилавках супермаркетів.

1 паличка сирих дріжджів важить 100 р. Якщо ж замінити їх сухими, то потрібно взяти пачку вагою 30-40 р.

Молоко трохи розігріти, щоб воно було трохи тепле. У нього розламати дріжджі (або висипати, якщо користуєтеся сухими), добре все розмішати. В окремій ємності змішуємо цукор з яйцями і маслом. В отриману рідину додаємо молочно-дріжджову суміш. Борошно просіюється і в центрі робиться ямка. Вливаємо в неї зроблену раніше рідина, і все добре змішуємо.

Дивіться також:  Лимонник пиріг – 10 рецептів випічки

Скачуємо тісто в кулю, кладемо на марлю, зав’язуємо краю і опускаємо в каструлю з водою, підігрітою приблизно до 40 градусів. Спочатку воно опуститься на дно, але пізніше, коли дріжджі почнуть працювати, воно підніметься до верху— це значить тісто готове.

Швидке тісто для пиріжків сподобається всім!

Основа на пироги

Безопарне тісто готується швидко.

Для нього підготуємо заздалегідь:

  • ¼ Л молока;
  • ½ Кг борошна;
  • 50 г дріжджів;
  • яйце;
  • 50 г цукру;
  • 100 г масла;
  • сіль.

Перегрівати молоко не можна, інакше дріжджі не підійдуть!

У нього кладемо тремтіння, змішуємо і висипаємо цукор. Строго дотримуємося пропорції.

Яйце змішуємо з молочно-дріжджової сумішшю. Якщо потрібно розсипчасте тісто, можна покласти просто два жовтки. Додаємо борошно і масло, замішуємо тісто. Не забуваємо посолити і знову все добре вимісити. Тісто має бути еластичним і м’яким. Після, нехай воно підійде трохи. Але перед випіканням його потрібно буде підбити, і потім, дати ще раз підійти. Тоді пиріг буде повітряним.

Дріжджове тісто на біляші, швидко і смачно

Тісто має водяну основу. В процесі смаження, воно не буде вбирати в себе величезну кількість масла, за рахунок чого біляші виходять дуже смачними.

Підготуємо:

  • 600 г борошна;
  • 1,5 ст. води;
  • ст. л. цукру з гіркою;
  • 3 ст. л. ростить. масла;
  • ч. л. дріжджів;
  • сіль.

Вода нагрівається до кімнатної температури. У неї висипаються 4 ложки борошна і дріжджі. Все перемішується, до тих пір, поки не почнуть утворюватися бульбашки.Отриману суміш поставимо в тепле місце десь на пів години. Борошно, цукор і сіль додаються одразу після утворення пінки з дріжджів. Все вимішуємо, додаємо масло. Після приготування тісто залишають, щоб воно підійшло. Коли його обсяг збільшиться приблизно втричі, можна починати смажити смачні біляші.

Дивіться також:  Тісто «як пух» на кефірі – 7 рецептів для пиріжків та пирогів

Для солодких булочок

Якщо потрібно приготувати пишні, смачні булочки як можна швидше, то цей рецепт те, що вам потрібно.

Заздалегідь підготуйте:

  • 11 г дріжджів;
  • сіль;
  • 2 ст. л. цукру;
  • яйце;
  • ¼ Л молока;
  • 6 ст. л. олії;
  • ½ Кг борошна.

Перемішаний цукор, сіль і яйце заливаємо молоком, потім кладемо масло. Дріжджі висипаються в борошно, після чого суміш починаємо вливати молоко невеликими порціями, постійно помішуючи. Борошно йде по-різному. Тому кладемо її стільки, скільки «візьме» тісто. Вимішувати потрібно до того моменту, поки тісто не перестане приставати до рук.

Скачуємо його в кулю і викладаємо в миску, потім зверху закутуємо її плівкою і рушником. Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів. Ставимо тісто на 15 хвилин, а поки готуємо начинку.

Через зазначений час виймаємо тісто готове!

Тісто для паски

Спекти дійсно смачна паска дуже не просто. Не кожна жінка вміє це робити, тим більше якщо весь вільний час проводить на роботі. Варто один раз спробувати цей рецепт, і він стане сімейною.

Відразу підготуємо:

  • стакан молока;
  • ст. л. дріжджів;
  • 1 ст. цукру;
  • 4 яйця;
  • 100 г сл. масла;
  • родзинки, цукати за смаком;
  • 3 ст. борошна.

Молоко гріємо до 30 градусів і додаємо в нього по ложці цукру і дріжджів. Ставимо настоятися хвилин 20. А поки, що залишився цукор збиваємо з яйцями. Масло потрібно розм’якшити і влити в тісто. Всі інгредієнти змішуємо разом з цукатами та родзинками. Борошно додається поступово, поки не вийде негусте, схожа на жирну сметану тісто. Форми змащуються, в них, тісто кладуть на 1/3. Нехай якийсь час постоять і піднімуться, а тільки потім паски можна випікати при температурі 180 градусів.

Дивіться також:  Зефір домашній – 8 рецептів приготування

Швидке листкове дріжджове тісто

Таке тісто дуже сподобається любителям випічки. Воно не тільки швидко готується, але і тривалий час зберігається в морозильній камері для подальшого використання.

Підготуємо:

  • 3 ст. борошна;
  • 200 р масла;
  • сіль;
  • 3 ч. л. цукру;
  • 7 г дріжджів;
  • 85 мл води;
  • 120 мл молока;
  • яйце.

Щоб дріжджі почали бродити, використовуйте рідини, розігріті до 30-40 градусів.

У воді розчиняємо ложку цукру і дріжджі, і чекаємо хвилин п’ятнадцять, поки не з’явиться невелика «шапочка» від бродіння.

Просіяне борошно змішуємо з сіллю і цукром, а також нарізаним шматочками маслом. Перетираємо до утворення крихти. До цього часу дріжджову суміш вже готова. Після з’єднаємо молоко з дріжджами. Борошняну крихту збираємо гіркою, робимо в центрі поглиблення і виливаємо молоко з дріжджами та іншими інгредієнтами. Готове тісто скачуємо в кулю, загортаємо у плівку і на якийсь час ставимо в холодильник. Зазвичай це займає не більше години.

Для домашнього хліба

Ніколи магазинний хліб не зрівняється з домашньою. Цей рецепт сподобається всім без винятку.

Для нього знадобиться:

  • 1/5 л води;
  • 1 ч. л. дріжджів;
  • 300 г борошна;
  • 30 мл олії;
  • ч. л. цукру;
  • щіпка солі.

У просіяне борошно додати сіль, борошно, цукор і, звичайно, дріжджі. Воду і масло змішуємо і тільки потім додаємо всі до борошна. Тепер можна вимісити тісто.

Борошно має різну щільність, тому її може йти різну кількість в кожному окремому випадку.

Смачне тісто готове! Добре, тоді скачайте його в кулю, покладіть в миску, накрийте чим-небудь і залиште в теплому місці, щоб підійшло. Через хвилин 30, воно стане втричі більше. Виймаємо з миски і ліпимо круглий хліб. Зверху можна зробити класичні надрізи і залишити ще на 15 хвилин. Після ставимо в прогріту духовку і випікаємо смачний домашній хлібець.