Швидке тісто для піци за 15 хвилин – 17 рецептів з дріжджами і без!

У кого-то піца виходить хрусткою і ароматною, хто віддає перевагу соковиту основу. І справа зовсім не в начинці – секрет смачної випічки криється саме в основі. Швидке тісто для піци готується по-різному: з дріжджами, на молочних продуктах, воді, — випробувавши безліч варіацій, можна знайти «свою» рецептуру.

Швидке дріжджове тісто для піци за 15 хвилин

Піца – популярне блюдо, апетитне, ароматне, смачне, та й сам процес займає малу частину часу. Якщо основу робити з дріжджового тіста, випічка частіше виходить пишна, але відомі рецепти приготування тонких і хрустких коржів.

Швидке дріжджове тісто для піци на кефірі

Структура:

  • кефір – півлітра;
  • борошно – близько трьох склянок;
  • 3 яєчка
  • масло неароматное (краще — оливкова)– 3 ложки;
  • по ложечці дріжджів і цукру;
  • трошки солі.

Далі вимішують тісто:

  • В яйця вводять сіль, цукор, збивають.
  • Додають теплий кефір, олію, дріжджі.
  • Потроху засинаючи борошно, вимішують масу трохи густіше, ніж на оладки.

Тісто відправляють на годину в тепло. Після настоювання його розподіляють на промасленому аркуші, розподіляють начинку і відправляють запікатися.

Простий рецепт тіста на воді

Для замішування прісного тіста знадобиться звичний продуктовий набір:

  • борошно вищого ґатунку – трохи більше 2 склянок;
  • вода – 360 мл;
  • трохи підтоплене вершкове масло (або маргарин) – 35 г;
  • свіжі дріжджі – 25 г;
  • ложечка цукрового піску;
  • трошки солі.

Як робити:

  • В теплу рідину (близько 23°) ввести цукор, дріжджі, розмішати до розчинення.
  • Засипати сіль, борошно, ретельно розмішати.
  • Масло вершкове вмішують в кінці замішування, щоб випічка довше не черствела.
  • Вымешанную масу накрити тканиною і відправити в тепло на третину години.

Тісто буде готове, коли перевищить початковий обсяг в 2 рази.

Готуємо на молоці за 15 хвилин

Споконвічно італійська піца готується на тоненькій коржику.

Готуємо продуктовий набір:

  • борошно – близько двох стаканів;
  • молоко — стакан;
  • пара яєць;
  • масло вершкове – 45 г;
  • дріжджі сухі – 5 м;
  • по ложечці цукру, солі.

Для дріжджового тіста на молоці виконуємо дії:

  • В нагріте молоко засипають дріжджі, розмішують.
  • Коли дріжджі розбухнуть (приблизно через 15 хвилин), вмішують яйця, сіль.
  • Обережно засипають борошно, ретельно перемішують.
  • Вводять цукор, розтоплене масло, знову розмішують.

Замішану масу накривають, а через півгодини використовують для створення піци.

Тонка основа для піци зі свіжими дріжджами

Продуктовий набір:

  • півсклянки теплої рідини;
  • близько склянки борошна;
  • 3 ложки оливкової олії;
  • 20 г свіжих дріжджів;
  • ложечка солі.

Поетапна технологія:

  • В одній посуді борошно перемішують з сіллю, в іншій – цукор, дріжджі і воду.
  • З’єднують обидві суміші, щоб не було грудок.
  • В останню чергу вводять масло і ретельно вимішують.
Дивіться також:  Піца з батона – 5 рецептів, як приготувати ліниву піцу в духовці на сковороді і в мікрохвильовці

У результаті повинна вийти не липка і м’яка маса. Її накривають і відправляють в тепло. До роботи приступають, коли тісто стане більше в 2 рази.

Рецепт приготування пишного тіста для піци

Пишна основа виходить, коли тісто замішують наступним чином:

  • 1,5 склянки борошна доброї якості перемішують з сіллю (на кінчику ножа);
  • В нагрітої рідини (склянка) розчиняють цукровий пісок (половину ложечки), дріжджі (6 г).
  • Масу відправляють в тепло на чверть години.
  • Рідину вливають у борошно, ретельно вимішують.

Готове тісто повинне бути ніжним, еластичним. Коли воно трохи відпочине, приступаємо до розкочування.

Хрустке тісто на піцу з сухими дріжджами

Для тоненькою випічки беруться продукти:

  • борошно – 0,3 кг;
  • нагріта вода – 180 мл;
  • оливкова олія – ложка;
  • цукор – половина ложечки;
  • дріжджі, сіль – по ложечці.

Тісто з сухими дріжджами для хрусткої випічки замішують наступним чином:

  • Дріжджі, цукор вводять в третю частину рідини і залишають набухати на кілька хвилин. Для перемішування краще використовувати дерев’яну ложку.
  • Вливають воду, що залишилася, масло, засипають борошно, сіль.
  • Ретельно масу вимішують, накривають і відправляють в тепло.

Коли тісто збільшиться в розмірах, приступають до створення піци.

Найсмачніше листкове дріжджове тісто

Роблять з наступних продуктів:

  • борошно хорошої якості – 3 склянки;
  • заморожене вершкове масло – 1,5 пачки;
  • молоко – півсклянки;
  • вода – 1/3 склянки;
  • яйце;
  • цукор – 3 ложечки;
  • сухі дріжджі, розпушувач – по 5 г;
  • трохи солі.

Покрокова рецептура приготування тіста:

  • В нагріту воду додавати дріжджі і пару ложечок цукру, залишити для набухання приблизно на півгодини.
  • Коли з’являться бульбашки, ввести яйце і молоко.
  • Окремо перемішати сипучі продукти (борошно, розпушувач, цукор). Масло подрібнити, всі його шматочки обваляти в цій суміші.
  • Масло з’єднати з борошном і відправити отриману суміш в рідину, обережно перемішати протягом пари хвилин, щоб зберегти шаруватість.

З маси сформувати кулю, обернути плівкою і прибрати в прохолодне місце. Через пару годин можна продовжити роботу.

Тісто без дріжджів

Легко готується бездріжджове тісто для піци. З такою основою смак начинки буде більш насиченим порівняно з дріжджовий випічкою. Існує багато рецептур, які розберемо докладніше.

На молоці

Продукти:

  • півкіло борошна;
  • півсклянки молока;
  • пара яєчок;
  • по ложечці олії, солі.

Заміс тіста:

  • Перемішують борошно і сіль.
  • З’єднати в окремій мисці молоко з яйцями, злегка збивають їх виделкою, а потім вмішують масло.
  • Молочно-яєчну рідина потроху наливають в борошно, періодично помішуючи.
  • Вимішують тісто, накривають тканиною і відправляють в тепло на третину години.
Дивіться також:  Піца – 8 рецептів в домашніх умовах в духовці

Поки тісто «відпочиває», можна підготувати начинку.

Готуємо на воді з оливковою олією

Пісне тісто, на думку італійців, — ідеальна основа для їх улюбленого страви. Адже вона не перебиває смаки і аромати готового страви.

Як завжди, починають з підготовки продуктів:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • вода — півсклянки;
  • оливкова олія – 1/3 склянки;
  • ложечка розпушувача;
  • сіль – пів-ложечки.

Тісто замішується так:

  • Кілька разів просіяне борошно з’єднують з іншими сухими інгредієнтами і формують гірку, роблячи по центру ямку.
  • Вливають рідкі компоненти в цю ямку і вимішують туге тісто.

Скачують його в кулю, обертають харчовою плівкою і відправляють в холодильник. Через півгодини приступають до розкочуванні.

Краще обережно витягувати масу руками, утворюючи корж потрібних розмірів.

На мінеральній воді

Продукти для тіста:

  • мінералка – стакан;
  • борошно – півкіло;
  • цукор – ложка;
  • сода, сіль – по пів ложечки.

Рецептура замішування:

  • Перемішати всі сипучі компоненти.
  • Потроху влити воду, постійно помішуючи, замісити пружне тісто.

Масу використовують для створення випічки відразу після вимішування.

Рецепт без дріжджів і яєць

Тісто вимішують з простого набору продуктів:

  • борошно – 300 г;
  • масло неароматное – 1/3 склянки;
  • кефір – півсклянки
  • цукор – пара ложок;
  • сіль – ложечка;
  • сода – пів-ложечки.

Покрокова рецептура приготування:

  • Ввести в кисломолочний продукт соду і залишити на 10 хвилин набухати.
  • У настоявшуюся масу ввести інші інгредієнти і добре перемішати.

Вимішене тісто прикрити плівкою і відправити на півгодини у прохолодне місце.

Тісто для піци за 15 хвилин на пиві

Готується основа з мінімального набору продуктів.

Процес замішування включає наступні дії:

  • У просіяне борошно (300 г) ввести пиво (280 мл) і сіль (за смаком).
  • Укрити серветкою і прибрати на 30 хв. в тепло.
  • Після закінчення часу трохи пом’яти, потім прибрати для настоювання на чверть години.

Готова маса виходить м’яка і ніжна.

На основі сметани

Для вимішування ніжного і ароматного тесту знадобляться:

  • борошно – півкіло;
  • сметана (рідка) – 0,25 мл;
  • пара яєць;
  • 30 г підтопленого вершкового масла;
  • ложечка цукру;
  • пів-ложечки солі.

Смачне тісто готують так:

  • Просіяне борошно змішати з цукровим піском і сіллю, викласти гіркою.
  • Ввести в центр борошняний гірки яйця, сметану, масло.
  • Замісити тісто.
Дивіться також:  Піца з фаршем – 8 рецептів в домашніх умовах

Поки готується начинка, тісто слід загорнути в бавовняну серветку і прибрати настоюватися.

Бездріжджове тісто на майонезі

Найпростіша варіація рецептури включає приготування тіста з борошна (скільки знадобиться), яйця, майонез (пара ложок), соди (0,25 ложечки).

Процес замішування полягає в наступному:

  • добре перемішати яйце і майонез;
  • вмішати муку з содою;
  • вимісити еластичну масу.

Корж для піци тонко розкочують (не більш 2 мм), готове блюдо виходить хрустким.

Ще один легкий варіант тесту – на майонезі і сметані.

Для нього знадобиться:

  • склянка борошна;
  • за 4 ложки майонезу і рідкої сметани;
  • пара яєць;
  • по дрібці солі і соди.

Тісто на майонезі роблять так:

  • З’єднують сметану і майонез.
  • Вводять суміш в борошно.
  • Потім додають яйця, соду і сіль, добре розмішують.

Розкочують тісто відразу після вимішування.

На кефірі

Кефірний тісто роблять наступним чином:

  • Добре просіяне борошно (0,75 кг) змішують з дрібкою солі.
  • Обережно вливають кефір (1,5 склянки) з розчиненою в ньому содою (щіпка).
  • Замішують еластичне тісто, не прилипающее до рук.

Готову масу обгортають рушником і прибирають на чверть години в тепло. Потім приступають до створення піци.

Ще швидше замішується рідка маса:

  • В півлітра злегка підігрітого кефіру вмішують пів-ложечки солі, по ложечці цукру і розпушувача.
  • Збивають кілька яєчок, потім вмішують до них кефірну масу.
  • Помішуючи, частинами всипають борошно (близько 3 ст.), щоб вийшла густа маса.

Готове тісто прикривають кришкою і залишають для набухання. Через третину години настоявшуюся масу вилити на промаслений лист, зверху викласти начинку і відправити в духовку.

Листкове тісто для піци без дріжджів

страва вийде з листкового тіста. Його готують наступним чином:

  • На просіяне борошно (півкіло) покласти упаковку замороженого маргарину і перетворити за допомогою ножа в крихту.
  • В окремій ємності з’єднати півсклянки води, 15 г оцтової кислоти і щіпку солі.
  • Потроху вливати рідину в маслянисту крихту, поступово вимішуючи тісто.

Готову масу прибирають в холодильник на годину.

Сирна основа за 15 хвилин

Тісто для піци за 15 хвилин готують з наступних продуктів:

  • склянка борошна;
  • 0,125 кг сиру;
  • 3 ложки олії (краще оливкової);
  • яйце;
  • сіль – ложечка.

Готується сирна основа так:

  • Сир ретельно перетирають з яйцем, сіллю і маслом. Для цієї мети можна використовувати міксер.
  • На суміш просіяти борошно і замісити еластичне тісто.
  • Розкочують масу, перекладають корж на деко і запікають 10 хвилин.

Поверх викладається начинка. Запікається до готовності.