Швидке тісто для пиріжків з сухими дріжджами

Випічка – це дуже тонкий кулінарний процес, в якому не можна помилятися. Виходячи з цього, багато господинь лякаються тривалого процесу, вважаючи, що у них нічого не вийде. Не варто впадати у відчай.

У цій ситуації головне мати хороший настрій і використовувати якісні продукти. А щоб правильно приготувати швидке тісто для пиріжків з сухими дріжджами, можна використовувати наступні рецепти.

Рецепт швидкого дріжджового тіста з сухими дріжджами на молоці

Плюс тесту на молоці полягає в тому, що його можна зробити завчасно і прибрати в холодильник, а потім, коли знадобиться, дістати і використовувати за призначенням. Пиріжки, приготовані з такого тіста, не будуть черствими навіть на наступний день.

Що необхідно для приготування:

  • Молоко – 300 мл;
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.;
  • Яйце куряче – 3 шт.;
  • Маргарин або вершкове масло – 250 г;
  • Борошно – 4 склянки;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Сіль – половина ч. л.

Дріжджі розчиняються у теплій воді, паралельно розтоплюється маргарин. Потім всі інгредієнти змішуються між собою, додається борошно. Все перемішується таким чином, щоб вийшла маса негустий консистенції. Посуд з тестом ставиться в холодильник на деякий час. Після цього, його можна використовувати для випічки солодких і м’ясних пиріжків.

Готуємо на швидку руку на сметані

Перевага швидкого тесту на сметані в тому, що на його приготування йде не більше 20-ти хвилин, а потім, коли воно залишиться підніматися, можна займатися своїми справами.

Що знадобиться:

  • Молоко (тепле, але не гаряче) – 1 склянка;
  • Сметана – 1 склянка;
  • Борошно вищого сорту – 4 склянки;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Сухі дріжджі – 10-15 г;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.
Дивіться також:  Пиріг зі сливами – 11 швидких і смачних рецептів

Дріжджі розводять в молоці, потім настоюють протягом декількох хвилин. Яйця збиваються з сіллю, цукром, сметаною, олією. Все ретельно перемішується, потім додається молоко і дріжджі. В отриману суміш борошно просіюється, кладеться сода, а потім замішують м’яке тісто. Його можна відразу розкачати і покласти начинку, потім залишити підніматися на 2 години.

З сухими дріжджами на воді

Що знадобиться:

  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Підігріта вода – 300 мл;
  • Борошно хлібопекарська – 400 г;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Рецепт швидкого дріжджового тіста на воді дуже простий. У посуд наливається вода, додається цукор, борошно та дріжджі. Все це перемішується і залишають на 10-15 хвилин, щоб активізувалися дріжджі. Потім туди кладуть масло, сіль і все знову ретельно перемішується.

Поступово невеликими порціями всипається борошно. Спочатку тісто перемішується за допомогою лопатки, потім замішується руками. Коли воно буде еластичним і не липким, залишаємо його на 20 хвилин в теплому місці настоятися. Після того як тісто підніметься, можна продовжувати приготування.

Рецепт приготування без яєць

Терміново потрібно зробити тісто, а в будинку, як іноді трапляється, не залишилося яєць? Не впадайте у відчай, цей рецепт допоможе вам.


Що знадобиться:

  • Сухі дріжджі – 4 ч. л.;
  • Тепла вода – півсклянки;
  • Борошно – 4 склянки;
  • Рослинна олія – 6 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Дріжджі змішуються з водою, додається цукор. Залишаємо їх настоюватися на 15 хвилин. В окремий посуд борошно просіюється, посередині робиться поглиблення, куди заливаються дріжджі. Туди ж додається рослинне масло, ще трохи води, цукор і сіль.

Борошно підмішується, починаючи від країв до середини. Замішуємо тісто. Після того, як воно набуде еластичну форму, перекласти його в змащену маслом форму, обтягнути зверху прозорою плівкою і поставити в тепле місце на півтори години. Наприклад, в раковину з гарячою водою або на батарею. Щоб підійшло тісто, потрібен ще один годину. Після цього воно буде готове до подальшого використання.

Дивіться також:  Бісквіт на лимонад – 7 рецептів в духовці, мультиварці

Дріжджове тісто на кефірі

Які інгредієнти знадобляться:

  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Кефір – 1 склянка;
  • Рослинне масло – півсклянки;
  • Цукор – 2 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Борошно просіюється, туди всипати дріжджі і перемішуються. Паралельно заважаємо кефір з цукром, сіллю і маслом. Дві частини з’єднуються, замішується тісто і піднімається в утепленому місці близько 40 хвилин. Важливо обім’яти його кілька разів і розкачати без борошна. Тісто має бути еластичним, не липким.

З сухими дріжджами в хлібопічці

Немає нічого простіше, ніж приготувати дуже смачне тісто для пиріжків у хлібопічки, використовуючи будь-яку начинку.

Що знадобиться для приготування:

  • Тепла вода – 300 мл;
  • Борошно вищого сорту – 0,5 кг;
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Рослинне масло – 3 ст. л.;
  • Сухе молоко – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л, якщо пиріжки солодкі – 3-4;
  • Сіль – 1 ч. л.

Інгредієнти закладаються у відро хлібопічки в наступному порядку: вода, яйця, масло, борошно, молоко, цукор, сіль, дріжджі. Необхідно попередньо збити яйця. Борошно просіюється, в ній робиться 4 заглиблення. У кожне з них окремо засипається молоко, дріжджі, сіль і цукор.

Відро вставляється в хлібопічка, закривається кришка і включається режим «Тісто» на півтори години. Через зазначений час, тісто вважається готовим.

Рецепт заварного дріжджового тіста

Заварне тісто дуже швидко піднімається, тому заздалегідь повинна бути приготована начинка.

Що знадобиться:

  • Борошно – 4 склянки;
  • Тепла вода – 2 склянки;
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Рослинне масло – 3 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

В одній склянці води розчиняють дріжджі, цукор, рослинне масло і сіль. Склянку води налити в посуд, поставити на вогонь і довести до кипіння. Окремо борошно просіюється, потім туди вливається суміш з дріжджами. Все швидко перемішується. Зверху виливається підігрітий стакан окропу і починається заміс тіста. Спочатку застосовується ложка, щоб не обпектися, потім вимішується руками. Якщо треба, додаємо трохи борошна. В результаті отримуємо еластичне м’яке тісто. Пиріжки виходять свіжими навіть на наступний день. В якості начинки можна використовувати варені яйця із зеленню, тушковану капусту або м’ясний фарш.

Дивіться також:  Муссовий торт – 12 рецептів приготування