Швидкі салати – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Щоб приготувати салат, не потрібно витрачати довгі години на кухні. Використовуйте прості рецепти, вони дозволять «спорудити» смачну їжу менше, ніж за півгодини. Для швидких салатів буде достатньо інгредієнтів, які у більшості з нас завжди є на кухні. Хочете швидко приготувати салат на вечерю? Майте в холодильнику запас термічно підготовлених продуктів. Кілька добре перевірених рецептів «на швидку руку» завжди виручать, якщо гість на порозі!

Салат з авокадо на швидку руку

Авокадо — своєрідний інгредієнт, який ідеально підходить для того, щоб готувати швидкі закуски з оригінальним смаком. Авокадо можна додавати в будь-які салати, і тоді звичайна страва автоматично потрапляє в розряд екзотичних!

Необхідні продукти:

  • 330 р — китайської капусти;
  • 1 авокадо;
  • червоний цибулю;
  • 100 г бекону.

Для соусу:

  • ⅓ Ч. л. гірчиці;
  • 0,5 ст. л. меду;
  • 45 мл лимонного соку;
  • 1 с. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. майонезу;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Вимийте капусту, ретельно витріть і тонко наріжте її. Покладіть капустяну соломку в салатницю, приправте сіллю і злегка потріть руками, щоб вона пустила сік.
  • Очистите авокадо. Його можна збризнути лимоном, щоб м’якоть не потемніла. Тонко наріжте фрукт і червоний лук.
  • Бекон наріжте кубиками і обсмажте на сковороді до появи хрускоту. Додайте остиглі беконні шкварки до салату.
  • Змішайте інгредієнти соусу. З’єднайте з ним салат з авокадо і покладіть готову закуску на красиве блюдо.

З пекінської капусти з куркою

Курятина в будь-яких стравах стає головним інгредієнтом.

Щоб приготувати з неї швидкий і смачний салат, достатньо мати завжди в холодильнику відварне або запечене філе курки.

Необхідні продукти:

  • 1 куряча грудка;
  • 265 г пекінської капусти;
  • зелена цибуля;
  • ½ Лимона.

Для соусу:

  • 2,5 ст. л. оливкової олії;
  • ½ Тертого зубчики часнику;
  • 0,5 ложки соку лимона;
  • ⅔ Ч. л. соєвого соусу.

Приготування:

  • Змішати інгредієнти для соусу в мисці, приправити сіллю і залишити настоятися.
  • Капусту вимити. Щоб вона хрустіла, її можна попередньо залити крижаною водою.
  • Філе розрізати уздовж, щоб вийшло два шари. Посолити їх, змастити соєвим соусом і лимонним соком. Покласти заготовки на гарячий гриль або сковороду і обсмажити з двох сторін до готовності. Дати м’ясу трохи охолонути.
  • Подрібнити зелену цибулю. Нарізати крупно капусту. Покласти її в миску до соусу. Зверху додати курятину і зелень цибулі.
  • Акуратно перемішайте салат з капусти з м’ясом перед подачею на стіл.
Дивіться також:  Як приготувати грецький салат в домашніх умовах

З квасолею

Недорога і легка в приготуванні страви… Невже це все, що ви чекаєте від салату? Спробуйте з класичного варіанту приготувати кулінарний шедевр, який ще не пробували. Поєднання свіжого цукіні, сиру Фета і багатої білком квасолі, припаде до душі прихильникам здорової кухні. У такий закуски немає ні краплі майонезу і шкідливих продуктів. Готуйте не роздумуючи!

Необхідні продукти:

  • 245 г сиру Фета або бринзи;
  • 6 листків салату;
  • 220 г цукіні;
  • 1 чашка вареної квасолі;
  • зелень цибулі і петрушки;
  • сухарики 2 скибочки багета.

Для соусу:

  • сік ⅓ лимона;
  • 35 мл масла оливок (екстра клас);
  • зубчики часнику;
  • ¼ Ч. л. чорного перцю;
  • дрібка морської солі.

Приготування:

  • Дуже тонко нарізати цукіні, приправити сіллю і перцем, відкласти в холодильник.
  • Салат нарвати в миску. Додати шматочки сиру і квасоля.
  • Дістати з холодильника цукіні, висипати до салату.
  • Змішати продукти для соусу і залити ними салатну масу. Акуратно перемішати.
  • До подачі блюдо оформити сухариками.

Швидкий і недорогий салат з овочів

Завдання економною господині — вміти в будь-який момент приготувати з овочів, які є в холодильнику, швидкий і недорогий салат. Приступимо!

Необхідні продукти:

  • великий помідор;
  • 2 огірка;
  • лист салату;
  • редис — 165 г;
  • червоний цибулю;
  • сметана.

Приготування:

  • Кубиками нарізати помідори та огірки. Редис ріжемо довільно, але не грубо. Цибулю шаткуємо півкільцями.
  • Листя салату рвемо в миску. З’єднуємо всі підготовлені овочі.
  • Заправляємо продукти сметаною або нежирним йогуртом, підсолюємо з урахуванням смаку.

Щоб салатні листя хрустіли і не втратили свіжий вигляд, їх перед приготуванням бажано потримати в крижаній воді.

З крабовими паличками

Необхідні продукти:

  • крабові палички — 280 м;
  • варені яйця — 4 шт.;
  • 2 свіжих огірка;
  • цибуля-латук — 45 г;
  • домашній майонез — 1,5 ложки.
Дивіться також:  Салат з квасолею та грибами — 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Крабові палички нарізати крупно ножем навскіс. Яйце посікти не надто мілко.
  • Огірок почистити, натерти на крупній тертці, злегка віджати сік. При бажанні цей овоч можна пошинкувати витонченої соломкою.
  • Цибуля-латук вимити, нарізати кільцями.
  • З’єднати всі продукти, підсолити і заправити майонезом.

Сьогодні можна в багатьох рецептах зустріти домашній майонез. Це чудова данина моді на здорове харчування, і готується він легко. Замінити цей інгредієнт купівельними допустимо, однак користі в такій заправці все-таки менше.

Готуємо з креветками і помідорами черрі

Необхідні продукти:

  • ½ Пакету суміші салатів;
  • 200 г очищених креветок;
  • 2 зубчики часнику;
  • черрі — 285 г;
  • 1 перець чилі.

Для соусу:

  • 3 ст. л. масло оливок (екстра клас);
  • 2 ст. л. білого вина;
  • 3 ст. л. лимонного соку.

Приготування:

  • Креветки, якщо вони заморожені, потрібно розморозити. Потім проварити в підсоленій воді і охолодити.
  • Суміш салатів викласти у велику чашу.
  • Нарізати помідори часточками, дрібно нарубати часник і відправити все до салатним листям.
  • Перець чилі акуратно відокремити від насіння і дрібно порізати. Робити це краще в рукавичках, інакше можна обпалити шкіру. Всипати його до овочів.
  • Зробити соус, залити його в чашу разом з креветками і перемішати.

Помідори черрі можна замінити звичайними, а креветки – якими морепродуктів. Експериментуючи так з різними інгредієнтами, можна кожен раз готувати нове блюдо.

Швидкий ий салат «П’ятихвилинка»

Якщо у вас всього 5 хвилин на приготування салату, використовуйте корисну підказку. Необхідно взяти будь-яку городину (морква, буряк, селеру, редьку, огірки, цукіні, гарбуз, капусту), натерти його, додати сіль, заправити олією або майонезом.

Необхідні продукти:

  • 300 г овочів;
  • обрана заправка;
  • сіль морська, часник, спеції за смаком.

Приготування:

  • На крупній тертці трьом очищені і вимиті овочі.
  • При необхідності приминаем їх, підсолюємо за смаком і присмачую улюбленими спеціями або часником
  • Заправляємо закуску за смаком і подаємо на стіл.

Неважливо, з чого будуть приготовані салати на швидку руку, головне, що в більшості своїй вони максимально корисні, оскільки інгредієнти в них не проходять термічну обробку.

Дивіться також:  Салат мімоза з рисом – 7 рецептів

З консервованою кукурудзою

Необхідні продукти:

  • банка кукурудзи;
  • варені яйця перепілок;
  • 3 ст. л. вареного рису;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • гірчиця за смаком;
  • олія оливок (екстра-клас).

Приготування:

  • У глибоку чашу висипати з банки кукурудзу. Додати рис і шматочки варених яєць.
  • Пір’я цибулі подрібнити і висипати до решти продуктів.
  • Змішати масло і гірчицю. При бажанні, додати спеції. Заправити соусом салат.

Проста закуска з грибами

Необхідні продукти:

  • печериці — 330 г;
  • зубки часнику;
  • червоний цибулю;
  • пісне масло;
  • яблучний оцет;
  • спеції.

Приготування:

  • Гриби відварити зі спеціями і сіллю, остудити, нарізати довільно.
  • Червону цибулину розрізати навпіл і нарізати півкільцями.
  • Часник посікти ножем або пропустити через прес.
  • З’єднати всі продукти, перемішати, додати за смаком сіль.

Гриби в якості закуски перед подачею краще охолодити, тоді вони здаються смачнішими.

Рибний салат швидкого приготування

Салат з простих продуктів з рибою можна швидко приготувати з будь-яких консервів. Однак, якщо їх немає під рукою, рибу можна заздалегідь запекти або відварити. Обов’язково остудіть її і відокремте філе від кісток.

Необхідні продукти:

  • 340 г вареної риби (консерви);
  • 2 ст. л. вареного рису;
  • цибулина;
  • яблучний оцет;
  • 2 огірка;
  • 35 г майонезу або сметани.

Приготування:

  • Рибу розім’яти лопаткою. Додати рис. Все перемішати.
  • Замаринувати в яблучному оцті нарубану цибулю.
  • Огірки ріжемо слайсами, додаємо в миску до салату. Туди ж відправляємо маринований лук. Заправляємо закуску, солимо і подаємо на стіл.

Спеціально підібрані варіанти швидких салатів не заберуть багато часу на приготування. Щоб спростити процес, добре мати в холодильнику відварне м’ясо, яйця, овочі. Коли є такий запас, продукти залишиться тільки очистити і подрібнити. Заправляти салати можна чим завгодно, але традиційно господині використовують рослинне масло або майонез. При бажанні, щоб досягти оригінального смаку заправки, їх можна змішувати з різними добавками. Дуже добре відтіняють смак соусів спеції, трави, часник, гірчиця. Запас салати готувати не потрібно, краще подавати їх у свіжому вигляді.