Швидкий пиріг – 8 простих і смачних рецептів на швидку руку

Приготування простих пирогів — захоплююче заняття! Готуються вони з самих звичайних продуктів, але при цьому всякий швидкий пиріг вражає своїм смаком і ароматом. Наша добірка дозволить вибрати рецепт приготування і солодкої випічки, і цілком ситної з м’ясної, рибної або овочевий начинкою.

Швидкий пиріг на кефірі з капустою

З капустяної начинки виходить відмінний варіант для вечері. Цей пиріг не змусить хвилюватися про зайві кілограми, тому що готується він з корисних низькокалорійних продуктів.

Необхідні продукти:

  • яйця — 3 шт.;
  • 1 склянка нежирного кефіру;
  • борошно в/c — півтори склянки;
  • суміш мелених перців;
  • 1 ч. л. будь-якого розпушувача;
  • пів капусти;
  • зелень;
  • сіль, насіння кунжуту.

Технологія готування:

  • Капусту дрібно порубати, злегка присолити, прим’яти руками до м’якості. Додати зелень і перець за смаком. З сіллю сильно не захоплюйтеся, залиште трохи в тісто.
  • Змішайте норму борошна, соду і кефір (кисле молоко), додайте дрібку солі. Окремо збийте виделкою або міксером яйця.
  • Змастіть обрану форму для випічки будь-яким маслом. Акуратно з’єднайте тісто з яйцями.
  • Вилийте у форму половину готового тіста, зверху покладіть всю капусту, а потім і решту кефіру тесту.
  • Залишається посипати верх заготовки кунжутом. Це робити не обов’язково, проте його присутність зробить швидкий пиріг з капустою особливо красивим.

Цей рецепт підійде для виконання з будь-якою начинкою: картоплею, рибою, фаршем, грибами. Готуйте кожен раз щось нове!

Випічка з яблуками на швидку руку

Необхідні продукти:

  • 340 г борошна;
  • півпачки вершкового маргарину;
  • 2 ч. л. будь-якого розпушувача;
  • цукор — 75 г;
  • ванільний цукор;
  • 1 куряче яйце;
  • 5 – 6 яблук;
  • порошок кориці — ½ ч. ложки.

Технологія готування:

  • Піч швидкий пиріг до чаю потрібно в круглій формі діаметром 25 див Для початку її потрібно застелити пергаментом для випічки.
  • Потім можна замісити тісто з борошна, маргарину, розпушувача, цукру і ваніліну. Інгредієнти перетерти в крихту за допомогою виделки або міксера.
  • Додайте яйце і замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кулю, загорнути у фольгу і покладіть всередину холодильника.
  • Поки тісто охолоджується, очистіть яблука, розріжте їх на четвертинки і виріжте насіння. Фруктові скибочки покладіть в каструлю, додайте корицю і тушкуйте на повільному вогні, поки вони не стануть м’якими. Час від часу їх потрібно перемішувати. Якщо яблука дуже кислі, додайте цукор.
  • Далі необхідно розігріти духовку. У цей час слід розкачати половину тіста, покласти його на дно форми. Зверху кладемо яблука і накриваємо їх другою частиною тіста.
  • Заготівлю відправляємо в духовку на півгодини. По готовності пиріг з яблуками можна посипати пудрою.
Дивіться також:  Свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами – 5 рецептів приготування

Для такого пирога найкраще підходять кислі яблука пізніх сортів. Можна замінити яблучним джемом або варенням.

З рибними консервами

Випічка з рибними консервами — ідеальний варіант для перекусу або вечері. Вона виходить ситним, дуже ароматною.

Необхідні продукти:

  • півтора склянки/c борошна;
  • півпачки масла (спреду);
  • ½ Ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. охолодженої води;
  • 1 цибулина;
  • петрушка;
  • порція рибних консервів;
  • мелений перець.

Технологія приготування:

  • Просіяти крізь дрібне сито борошно в миску, додати сіль, цукровий пісок, взяти лопатку і все змішати. Покласти в борошно шматочок масла. Тепер потрібно розім’яти інгредієнти в крихту. Коли все масло розкришиться, влити холодну воду. Сформуйте кулю, оберніть його фольгою і покладіть в холодильник на півгодини.
  • Поки тісто охолоджується, очистити і нарізати дрібно цибулину. При бажанні її можна подрібнити блендером. До цибулі додати нарізану петрушку і розім’яті виделкою консерви.
  • Дістати тісто, відокремити ¼ частину для оформлення верху. З решти маси розкачати корж, викласти його у змащену форму так, щоб краї сформували бортики.
  • Викласти рибну начинку, попередньо її поперчив, додати за смаком сіль. Розрівняти ложкою.
  • Скачати з залишків тіста тонкий джгутик. Нарізаючи його на смужки, оформити пиріг з рибою витонченої сіточкою.
  • Розігріти духовку і помістити туди пиріг приблизно на півгодини.

Готову випічку нарізати порційними шматками і подавати злегка охолодженому вигляді до столу.

Швидкий пиріг до чаю «немає простіше»

Необхідні продукти:

  • 3 яйця;
  • 125 г цукру;
  • борошно — 210 г;
  • вишня або будь-які інші ягоди.

Технологія приготування:

  • Збиваємо в піну цукор з охолодженими яйцями. Щоб процес йшов швидше та простіше, попередньо їх охолодіть.
  • Поступово всипте всю муку. В результаті у вас вийде м’яка на дотик маса.
  • Викладіть отриманий склад на змащене деко, розрівняти верх.
  • Відокремте руками або за допомогою спеціального пристосування вишню від кісточок, втопіть ягоди в тісто руками.
  • Надішліть заготівлю випікатися до готовності.
Дивіться також:  Бефстроганов з курки – 5 рецептів

Смак випічки виходить дивовижним! Складно повірити, що готується такий пиріг дуже швидко.

З варенням

Необхідні продукти:

  • 1 склянку кефіру;
  • 0,5 склянки варення або джему;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1,5 ч. л. будь-якого розпушувача;
  • ванілін;
  • півтора склянки/c борошна.

Технологія приготування:

  • Кефір вилити в миску, додати до нього варення і змішати склад лопаткою, щоб вийшла однорідна маса. Додати соду або розпушувач.
  • Всипати просіяне борошно і все добре перемішати.
  • Збити окремо яйце з цукром і ваніллю. Отриману масу додати в тісто.
  • Акуратно змішати склад, після чого його можна викладати у форму.
  • Випікати заготовку до рум’яного верху приблизно півгодини. Час готування залежить від можливостей духовки.

Готуємо з сиром

Необхідні продукти:

  • сир — 300 г;
  • 1 яйце;
  • жовток;
  • вершкове масло — 50 г;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • борошно — 300 г;
  • 1 ч. л. розпушувач.

Технологія приготування:

  • Сир ретельно розмішати лопаткою з сирим яйцем, додати норму цукру і м’якого масла. Після замісу вийде еластична сирна маса. При бажанні можна покласти в неї трохи ванілі для аромату.
  • Просіяти борошно, змішати з пекарським порошком. Всипати її частинами сир, поступово замішуючи густе, але не туге тісто.
  • Викласти його у форму з пергаментом, розрівняти і змастити жовтком.

Пиріг сильно не піднімається, тому що сир від температури плавиться. Проте на смак це не впливає. Зверху десерт добре рум’яниться.

Пироги з сирною начинкою можна готувати як з додаванням цукру, так і без нього, залежно від особистих уподобань.

Ніжний та швидкий пиріг з бананами в духовці

Необхідні продукти:

  • вершкове масло — 155 г;
  • вершки — 3,5 ст. л.;
  • цукор 125 г;
  • 1 великий банан;
  • розпушувач;
  • 2 яйця;
  • борошно — 375 р.
Дивіться також:  Риба пікша: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 рецептів приготування в духовці на сковороді

Технологія приготування:

  • Розтопити на паровій бані норму олії, остудити його і влити до вершків. Всипати все борошно і норму кондитерського порошку.
  • Збиваємо швидко віночком цукровий пісок з яйцем. Збиту масу з’єднайте з тестом і акуратно перемішуємо.
  • Половину отриманого складу викладаємо на деко з пергаментом.
  • Нарізаємо слайсами банан, викладаємо їх на шар тіста і вкриваємо його залишками.

При бажанні можна просто вилити у форму тісто, викласти зверху шматочки бананів і притрусити їх пудрою або корицею.

З сирною начинкою

Необхідні продукти:

  • сир — чверть кіло;
  • кінза або будь-яка інша зелень;
  • маргарин — ⅔ пачки;
  • сіль — 1,5 ч. л.;
  • яйце;
  • сметана — 1 ст. л.;
  • борошно в/c — два неповних склянки.

Технологія приготування:

  • З м’якого маргарину, яйця, сметани, солі та борошна замісити пружне, не туге тісто. Замішується маса легко, абсолютно не липне до рук.
  • Поділити на 2 однакові частини, кожну загорнути у целофан і охолодити всередині морозилки.
  • Поки тісто знаходиться в холодильнику, натерти на крупній тертці сир, нарізати зелень, все перемішати. При необхідності додати трохи солі.
  • Розкачати корж і викласти на деко з пергаментом. Зверху покласти сирну начинку і накрити другим коржем. Скріпити краю, верх наколоти виделкою.
  • Пекти до готовності при середній температурі.

Помилково вважати, що випічка — це складна справа. Сьогодні, щоб приготувати простий пиріг, не потрібні особливі знання. Досить підібрати грамотний рецепт і придбати якісні продукти. Трохи тренувань – і кулінарні експерименти точно увінчаються успіхом!