Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби

М’ясо щуки збуджує смакові рецептори і підвищує апетит. Воно має яскраво вираженим смаком і насиченим ароматом. З цієї риби приємно робити всілякі страви, бо буквально кожне стає делікатесом. У статті зібрані різноманітні рецепти приготування щуки, адже з її дієтичного м’яса можна створити що завгодно: наваристий бульйон, котлетки для сімейного вечері, святкове блюдо або чудову закуску.

Щука, запечена в духовці цілком

Щука – риби хижа, тому м’ясо її сухувато. При готуванні до неї можна не боятися додавати всілякі жири. Вони не зіпсують страву, а навпаки, допоможуть розкритися його смаку.

Розділимо приготування на етапи:

  • Выпотрошим тушку, зріжемо плавники і повністю підготуємо рибу до запіканню.
  • Натремо її відповідними приправами і поллємо лимонним соком, дамо 20 хвилин промаринуватися.
  • Застелем деко фольгою і рясно поллємо її рослинним маслом.
  • Рибу обмажем сметаною зі всіх сторін, у міру посолимо і загорніть в «металеву» папір.

Відправимо заготовку в духовку на 30 хвилин готуватися при 180 º с. Після чого розкриємо фольгу і дамо рибі ще п’ятнадцять хвилин постояти в духовці, щоб підрум’янилася.