Шурпа – 9 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Ситна, навариста смачна шурпа з овочами і жирним м’ясом буде ідеальним стравою на столі в холодний зимовий вечір. Вона наповнить зарядом бадьорості, зігріє і додасть гарний настрій.

Ми представляємо найбільш цікаві рецепти шурпи.

Класичний рецепт шурпи з бараниною

Вам знадобиться:

  • лавровий лист – 2 шт.;
  • картопляні бульби – 500 г;
  • сіль – за смаком;
  • морква – 1 шт.;
  • вода – 2 л;
  • м’ясо з кісткою – 0,7 кг;
  • томатний соус – 20 мл;
  • цибулина – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • баранячий жир для піджарки;
  • часник – 2 зубчики;
  • помідори – 2 шт.;
  • жменя зелені;
  • чорний і червоний мелений перець за смаком.

Як готується шурпа з баранини:

  • Баранину на кістки рубаємо по шматочках, закладаємо в сотейник з шиплячим жиром і готуємо на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки.
  • Наливаємо в каструлю пропущену через фільтр воду.
  • М’ясні шматочки вивалюємо в каструлю з водою і готуємо до м’якості, час від часу прибираючи з поверхні рідини сіру піну. На це у вас піде від півгодини до 60 хвилин. Все залежить від віку баранини.
  • Викладаємо готове м’ясо на тарілку.
  • Всі овочі очищаємо звичайним способом. Морквяний корінь ріжемо великими кружечками. Висипаю її в бульйон.
  • Дрібні картоплини розрубаємо на дві частини і закидаємо в каструлю слідом за морквиною.
  • Дрібніші баранину ріжемо і відправляємо слідом за овочами.
  • Наріжте цибулину на четвертинки, кришимо в підготовлюваний суп.
  • Великими шматочками шаткуємо солодкий перець червоного кольору. Таким же чином ріжемо томати.
  • Засипаємо подрібнені овочі в бульйон, слідом наливаємо томатний соус.
  • Залишилося насипати всі спеції, сіль. Для аромату можна залучити базилик, кінзу і т. д.
  • Перетворюємо в крихту часникові зубчики і промиту зелень. Додаємо їх у страву. Залишаємо смачну шурпу на 20 хвилин, а потім розливаємо по тарілочках.