Синнабон – класичний рецепт і 5 додаткових рецептів булочок

Смачні ніжні булочки синнабон потрапили в список 50 насолод життя. Це не просто десерт, це дуже смачне ласощі, яке хоча б раз у житті повинен спробувати кожен чоловік. Оригінальний рецепт частування тримається його автором в найсуворішому секреті. Але сучасним кухарям вдалося практично повністю його розгадати і повторити.

Синнабон — класичний рецепт з корицею

Дуже важливо вибрати для десерту якісні продукти. Наприклад, корицю краще брати в паличках і самостійно її подрібнювати. В цілому необхідно строго слідувати класичним рецептом, щоб в результаті не вийшли звичайні коричневі плюшки.

Приготування тіста в домашніх умовах

Борошно для тіста обговорюваних булочок слід використовувати з максимальним вмістом клейковини. Якщо такого продукту відшукати у продажу не вдалося, то можна виправити ситуацію самостійно. Для цього клейковина окремо готується з борошна і води. 1 ст. л. сухого продукту змішується з 2 ст. л. рідини, після чого вимішується щільна крута маса. Вона промивається під холодною водою і стає схожою на «ганчірку». Вийшла основа вкладається в тісто до борошна.

Також із продуктів буде використовуватися: 220 мл молока, 110 г цукрового піску, 80-90 жирного масла, 1 ч. л. солі, 650-750 г просіяного борошна, пакетик швидких дріжджів (10 г).

  • Першим ділом з цукру (1 ч. л.), теплого молока і дріжджів замішується опара. Вона підніметься до потрібного рівня приблизно через 12-15 хвилин.
  • В окремій чаші збиваються не холодні яйця з цукром, сіллю і розм’якшеним маслом.
  • Масляно-яєчну суміш з’єднується з неї опарою і клейковиною. Після просіювання борошна вона всипається в майбутнє тісто. Воно не має в підсумку виявитися занадто крутим.
  • Маса вимішується до тих пір, поки перестане липнути до пальців.
  • Тісто буде відпочивати в теплі (в кімнаті без протягів) під плівкою або рушником. Йому знадобиться близько 2 годин, за які варто пару раз тісто обім’яти.
  • Поки маса залишена підходити, можна братися за начинку і крем.

    Як зробити начинку і крем

     

    Це найпростіший етап в приготуванні. Для начинки береться: 60 г вершкового масла, 1 ст. коричневого цукру, 3 ст. л. кориці. Для крему використовується: 40-45 г вершкового масла, 110 г цукрової пудри, 60-70 г ніжного вершкового сиру (несолоного), щіпка ваніліну.

  • Для начинки розтоплюється вершкове масло до рідкого стану в мікрохвильовій печі. Окремо з’єднуються кориця (мелена) і коричневий цукор. Сипучі компоненти втручаються в масло.
  • Для крему сир змішується з розм’якшеним маслом. Маса повинна вийти однорідною.
  • У суміш всипається ванілін і цукрова пудра. Компоненти перемішуються.
  • До намазування на булочки крем повинен перебувати в теплому місці, наприклад, біля включеної конфорки.
  • Технологія формування булочок

    Коли минув рекомендований час і тісто добре піднялося, потрібно викласти його на засипану борошном поверхню і вимішувати пару хвилин. Далі під рушником маса буде відпочивати ще 5-7 хвилин.

    Качалкою вона тонко розкочується до товщини близько 5-6 мм. По поверхні рівномірно розподіляється начинка. Тільки пара сантиметрів пласта від краю залишаються сухими. Це необхідно для того, щоб міцно і надійно заліпити рулет.

    Тісто щільно згортається. Потрібно зробити не менше 5 повних витків. Одержаний рулет ріжеться на 12 частин дуже гострим тонким ножем.

    Папір для випічки додатково промаслюється і укладається на деко. Зверху викладаються заготовки на відстані один від одного в 4-5 див. В процесі випікання вони значно збільшаться в розмірі. Лист покривається харчовою плівкою і залишають ще на 40-50 хвилин.

    Далі десерт випікається 20-25 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряється дерев’яною шпажкою. Не дістаючи булочки з духовки, покрити поверхню кремом.