Синнабон – класичний рецепт і 5 додаткових рецептів булочок

Смачні ніжні булочки синнабон потрапили в список 50 насолод життя. Це не просто десерт, це дуже смачне ласощі, яке хоча б раз у житті повинен спробувати кожен чоловік. Оригінальний рецепт частування тримається його автором в найсуворішому секреті. Але сучасним кухарям вдалося практично повністю його розгадати і повторити.

Синнабон — класичний рецепт з корицею

Дуже важливо вибрати для десерту якісні продукти. Наприклад, корицю краще брати в паличках і самостійно її подрібнювати. В цілому необхідно строго слідувати класичним рецептом, щоб в результаті не вийшли звичайні коричневі плюшки.

Приготування тіста в домашніх умовах

Борошно для тіста обговорюваних булочок слід використовувати з максимальним вмістом клейковини. Якщо такого продукту відшукати у продажу не вдалося, то можна виправити ситуацію самостійно. Для цього клейковина окремо готується з борошна і води. 1 ст. л. сухого продукту змішується з 2 ст. л. рідини, після чого вимішується щільна крута маса. Вона промивається під холодною водою і стає схожою на «ганчірку». Вийшла основа вкладається в тісто до борошна.

Також із продуктів буде використовуватися: 220 мл молока, 110 г цукрового піску, 80-90 жирного масла, 1 ч. л. солі, 650-750 г просіяного борошна, пакетик швидких дріжджів (10 г).

  • Першим ділом з цукру (1 ч. л.), теплого молока і дріжджів замішується опара. Вона підніметься до потрібного рівня приблизно через 12-15 хвилин.
  • В окремій чаші збиваються не холодні яйця з цукром, сіллю і розм’якшеним маслом.
  • Масляно-яєчну суміш з’єднується з неї опарою і клейковиною. Після просіювання борошна вона всипається в майбутнє тісто. Воно не має в підсумку виявитися занадто крутим.
  • Маса вимішується до тих пір, поки перестане липнути до пальців.
  • Тісто буде відпочивати в теплі (в кімнаті без протягів) під плівкою або рушником. Йому знадобиться близько 2 годин, за які варто пару раз тісто обім’яти.
  • Поки маса залишена підходити, можна братися за начинку і крем.

    Як зробити начинку і крем

     

    Це найпростіший етап в приготуванні. Для начинки береться: 60 г вершкового масла, 1 ст. коричневого цукру, 3 ст. л. кориці. Для крему використовується: 40-45 г вершкового масла, 110 г цукрової пудри, 60-70 г ніжного вершкового сиру (несолоного), щіпка ваніліну.

    Дивіться також:  Хмиз на молоці – 7 простих і смачних рецептів
  • Для начинки розтоплюється вершкове масло до рідкого стану в мікрохвильовій печі. Окремо з’єднуються кориця (мелена) і коричневий цукор. Сипучі компоненти втручаються в масло.
  • Для крему сир змішується з розм’якшеним маслом. Маса повинна вийти однорідною.
  • У суміш всипається ванілін і цукрова пудра. Компоненти перемішуються.
  • До намазування на булочки крем повинен перебувати в теплому місці, наприклад, біля включеної конфорки.
  • Технологія формування булочок

    Коли минув рекомендований час і тісто добре піднялося, потрібно викласти його на засипану борошном поверхню і вимішувати пару хвилин. Далі під рушником маса буде відпочивати ще 5-7 хвилин.

    Качалкою вона тонко розкочується до товщини близько 5-6 мм. По поверхні рівномірно розподіляється начинка. Тільки пара сантиметрів пласта від краю залишаються сухими. Це необхідно для того, щоб міцно і надійно заліпити рулет.

    Тісто щільно згортається. Потрібно зробити не менше 5 повних витків. Одержаний рулет ріжеться на 12 частин дуже гострим тонким ножем.

    Папір для випічки додатково промаслюється і укладається на деко. Зверху викладаються заготовки на відстані один від одного в 4-5 див. В процесі випікання вони значно збільшаться в розмірі. Лист покривається харчовою плівкою і залишають ще на 40-50 хвилин.

    Далі десерт випікається 20-25 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряється дерев’яною шпажкою. Не дістаючи булочки з духовки, покрити поверхню кремом.

    Рецепт приготування з шоколадом

    Варіант з шоколадом має власну окрему назву – «шокобон». Для такого частування буде використовуватися шоколадна начинка і особлива глазур. Тісто і ніжний крем для обговорюваного десерту готуються за класичним рецептом. А ось для начинки і глазурі береться: 4 ст. л. цукру-піску, 60 г жирного масла, 2 ст. л. какао, 70 мл молока, плитка гіркого (вище 72%) шоколаду.

  • Для шоколадної начинки какао перемішується з цукровим піском, масу додається розм’якшене вершкове масло і компоненти ретельно розтираються.
  • Отриманою сумішшю буде змазуватися пласт тіста для cinnabon перед його згортанням в рулет.
  • Для шоколадної глазурі молоко підігрівають у посуді з товстим дном на мінімальному вогні. В рідина додається розламана на шматки плитка. Маса мішається до повного розчинення шоколаду.
  • Після того як готові булочки синнабон будуть витягнуті з духовки і политі кремом, вони також додатково прикрашаються і тонкими нитками шоколадної глазурі.
  • Дивіться також:  Начинка для торта – 8 найсмачніших рецептів

    Подається частування до столу в теплому вигляді.

    Готуємо булочки з маскарпоне в домашніх умовах

    Вдома самостійно можна приготувати і дещо спрощений варіант обговорюваного частування. У підсумку вийдуть ніжні булочки з корицею і сиром. Для цього потрібно взяти: 620 г білого борошна, 1 ст. молока, 320 г цукру, 1,5 маленької ложечки сухих дріжджів, 2 сирих курячих яйця, 130 г якісного вершкового масла, сіль, 2 ч. л. кориці, 70 г вершкового сиру, 2 ст. л. цукрової пудри.

  • Для тіста насамперед у нехолодному молоці розчиняється 1 ст. л. цукру, півсклянки просіяного борошна і дріжджі. Суміш настоюватися близько 15 хвилин.
  • Яйця збиваються зі 120 г цукрового піску. У бовтанку вливається розтоплене вершкове масло (80 г) і висипається неповна маленька ложка солі.
  • Обидві маси з’єднуються, і з використанням борошна з них замішується тісто. Дати вистоятися в теплому місці на 1,5 години.
  • Готове тісто розкочується в квадрат (приблизно 35 на 45 см), змащується будь-яким жиром (рослинним або вершковим маслом), посипається цукром (200 г), змішаним з корицею. Далі маса скручується в дуже тугий рулет і нарізати на 11-12 частин. Якщо погано згорнути тісто, то булочки при випічці втратять форму.
  • На деко, застелений промасленим пергаментом, викладаються частини рулету (зрізом догори).
  • Готується ласощі 20-25 хвилин в добре розігрітій духовій шафі.
  • У гарячому вигляді випічка поливається кремом з вершкового сиру, цукрової пудри і залишився олії. Компоненти просто змішуються і розтираються. Збивати їх не обов’язково.
  • Подається десерт теплим з ароматним чаєм або кавою, цукром.

    Cinnabon з яблуками

    Щедрої осені, коли в запасі у господині безліч яблук, особливо актуально приготувати коричні американські булочки з соковитими фруктами. Тісто готується за класичним рецептом, а для начинки і соусу знадобиться: пачка жирного масла, 4 яблука, сік половини лимона, 2 ч. л. кориці, 2,5-3 ст. л. цукру, 110 г цукрової пудри, щіпка ваніліну, 80 мл вершків для збивання.

  • Яблука миють, чистяться і дуже дрібно ріжуться. Можна і зовсім натерти їх на крупній тертці.
  • Цукор прямо в сковороді заливається водою (пара столових ложок), до нього додається лимонний сік.
  • Через 2-3 хвилини в сироп висипають яблука та кориці.
  • Разом компоненти начинки готуються, поки фрукти не розм’якшаться, і вся рідина не випарується.
  • Яблучною начинкою змащується тонко розкатаної тісто.
  • Пласт скочується в рулет і нарізати ниткою.
  • Шматочки випікається при 180 градусах.
  • Готові булочки злегка остуджувати і поливається соусом зі збитих вершків, розм’якшеного масла, ваніліну (або ванільного цукру) і цукрової пудри.
  • Дивіться також:  Випічка на сметані — 16 рецептів на швидку руку

    Такі булочки виходять менш калорійними, ніж приготовані за класичним рецептом.

    Булочки синабон: рецепт з карамельним Пеканбоном

    Цей рецепт практично повністю повторює опубліковані вище варіанти. Він лише доповнюється карамеллю і обсмажені на сковороді горіхами пекан. Якщо останнього інгредієнта знайти не вдається, можна замінити волоськими горішками. Правда, вони мають не такий ніжний смак і злегка гірчать. Крім горіхів пекан (120 г), береться лише 200 мл готового карамельного начинки. Всі інші складові коричної булочки готуються за класичним рецептом.

  • Готові булочки виймаються з духової шафи.
  • Приблизно третина сирно-вершкового крему змішується в рівних пропорціях з карамельною масою.
  • Апетитна солодка суміш наноситься на злегка остиглі булочки.
  • Зверху роблять візерунки топпінгом, а також сипляться обсмажені на сухій сковороді горішки.
  • Повністю готові булочки можна заморожувати і зберігати не більше одного місяця.

    Рецепт приготування з маком

    Це ще більш спрощений рецепт булочок синнабон. Він вийшов бюджетним, ніж класичний спосіб приготування. Використовуються наступні інгредієнти: сире яйце, 260 мл води, 60 г цукру-піску і вершкового масла, сіль, 420 г борошна (може знадобитися більше або менше), 7 м швидких дріжджів, а також 160 г цукру 60 г маку для начинки, 120 г вершкового сиру, така ж кількість згущеного молока і 1 ст. л. вершкового масла для помадки.

  • В теплу воду додається яйце, дріжджі і цукор. Маса солиться, з’єднується з розтопленим маслом, а після додавання в неї борошна замішують просте дріжджове тісто. Дві години воно буде настоюватися в теплі.
  • Для начинки змішується мак і цукровий пісок.
  • Для помадки з’єднується сир, згущене молоко і масло.
  • Булочки синабон скручуються і випікаються класичним способом.
  • Після вилучення з духовки десерт щедро поливається помадкою.