Сирна запіканка без яєць – 8 рецептів

Страви з цього молочного продукту відрізняються особливим смаком і корисними властивостями. Сирна запіканка без яєць – відмінний спосіб зробити ситний сніданок, при цьому не використовуючи компонент, який не подобається, або з якоїсь причини відсутній в холодильнику.

Класична сирна запіканка без яєць в духовці

У духовці сирна запіканка без використання яєць готується просто, але вимагає суворого дотримання пропорцій інгредієнтів. В іншому випадку готове блюдо виходить сухим.

Необхідні продукти:

  • три ложки сметани;
  • 30 грам цукру;
  • три ложки манки і вершкового масла;
  • півкілограма сиру.

Процес приготування:

  • Сир перетираємо кілька разів або добре збиваємо за допомогою блендера.
  • Манку заливаємо сметаною, залишаємо на деякий час для набухання.
  • Масло вершкове топимо і з’єднуємо з цукром, щоб він розчинився.
  • Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, викладаємо у форму і готуємо 30 хвилин при 190 градусах.

Готуємо з манкою

Необхідні продукти:

  • півкілограма сиру;
  • сухофрукти на свій смак;
  • чотири ложки манки;
  • 0,1 кг цукру.

Процес приготування:

  • Сир доводимо до однорідності за допомогою блендера або сита, додаємо до нього манку і цукор, перемішуємо.
  • Можна додати родзинки, курагу і ванілін.
  • Перекладаємо отримане тісто у форму і ставимо на 30 хвилин в духову шафу, прогрітий до 200 градусів.

Як зробити з борошном

Необхідні продукти:

  • 60 грам сметани;
  • півкілограма сиру;
  • 20 грам борошна;
  • 80 грам цукру;
  • половина склянки родзинок.

Процес приготування:

  • Готується така запіканка зовсім просто. Досить помістити всі зазначені інгредієнти зі списку в глибоку ємність.
  • Ретельно перемішати або збити.
  • І прибрати запікатися в духовку, яка заздалегідь розігріта до 180 градусів. Тримаємо блюдо в печі близько 30 хвилин.

Крім родзинок, можна використовувати і інші сухофрукти, а подавати запіканку краще зі згущеним молоком, молочним соусом або джемом.

Дивіться також:  Запіканка з сиру в духовці — 11 рецептів

Сирно-бананова запіканка без яєць

Необхідні продукти:

  • один банан;
  • 0,5 кг сиру;
  • близько 100 грам цукру або по своєму смаку;
  • 0,1 літр сметани;
  • 60 грамів манної крупи.

За цим рецептом страва готується зі сметаною, але якщо ви не хочете класти цей інгредієнт, то можете замінити його ще одним бананом.

Процес приготування:

  • З’єднайте між собою всі інгредієнти, крім банана, ретельно вимісіть до однорідності.
  • Окремо подрібніть банан і роздушіть його так, щоб утворилася каша або пюре. Потім викладіть фруктову масу до решти складових і ще раз перемішайте.
  • Помістіть тісто у форму і готуйте близько 40 хвилин, добре прогрівши духовку до 190 градусів.

Рецепт приготування в мультиварці

Запіканка без яєць в мультиварці виходить смачною і соковитою, а сам процес не забирає багато часу.

Необхідні продукти:

  • три ложки борошна і таку ж кількість сметани;
  • чотири великих ложки цукру;
  • ванілін на свій смак;
  • півкілограма сиру;
  • половина ч. л. соди.

Якщо вам не подобається консистенція запіканки з грудками, то обов’язково перебити сир в блендері або протріть його через сито.

Процес приготування:

  • Додайте до сирної маси ванілін, цукор і борошно, ретельно вимісіть до однорідності.
  • Потім введіть сметану (можна замінити кефіром). Цей інгредієнт потрібен для того, щоб тісто стало більш рідким.
  • Перелийте готовий склад в чашу мультиварки, увімкніть прилад у режим «Випічка» і встановіть час на 40 хвилин. Цього буде достатньо, щоб запіканка пропеклась повністю, але не встигла пригоріти.

З додаванням моркви без цукру

Можна сказати, що це рецепт дієтичної запіканки, адже в її складі немає навіть цукру, зате повно корисних інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • дві ложки манки;
  • близько 400 грам сиру;
  • 50 грам родзинок.
  • одна велика морквина;
  • склянка сметани.
Дивіться також:  Пишна сирна запіканка – 7 рецептів, як спекти смачну запіканку в духовці і в мультиварці

Процес приготування:

  • Зазначене кількість манної крупи з’єднуємо зі сметаною і залишаємо приблизно на годину, щоб вона добре розбухла. За бажанням, молочний продукт цілком можна замінити кефіром або навіть ряжанкою.
  • Додаємо до манки всі складові зі списку. Зверніть увагу, що потрібно натерти моркву, а родзинки бажано попередньо замочити, щоб він став м’якшим.
  • Перекладаємо масу у форму і готуємо близько 35 хвилин при 180 градусах.

Дитяча випічка з яблуками

Необхідні продукти:

  • три ложки кефіру або натурального йогурту;
  • два яблука;
  • три ложки цукру;
  • жменю родзинок;
  • 0,4 кг сиру;
  • чотири ложки манки.

Процес приготування:

  • Сир перетріть або зробіть більш однорідним за допомогою блендера, змішайте з йогуртом або кефіром.
  • Всипте до нього манку, цукор і родзинки, ще раз ретельно вимісіть складу до однорідності.
  • Яблука необхідно звільнити від шкірки, видалити з них тверду середину і перетворити м’якоть в невеликі шматочки. Фруктову нарізку змішати з іншими інгредієнтами.
  • Отримане тісто викладаємо у форму і ставимо в духовку приблизно на півгодини, включивши нагрівання на 190 градусів.

Ванільна сирна запіканка без яєць і манки

За цим рецептом запіканку готуємо без манки, але з вівсянкою і з використанням сухофруктів.

Необхідні продукти:

  • чотири великих ложки вівсянки;
  • півкілограма сиру;
  • дві ложки сметани і цукру;
  • 100 грам кураги або інших сухофруктів/фруктів по своєму смаку;
  • два пакетика ванільного цукру.

Процес приготування:

  • Перед тим як робити запіканку, сир перетріть, щоб у випічці не було грудок. Краще всього це зробити блендером або комбайном. Але якщо у вас немає цих приладів, то скористайтеся звичайним ситом або хоча б виделкою.
  • Потім сир змішуємо з ванільним і звичайним цукром і дуже ретельно перетираємо. Знову ж таки, добре б перебити цю масу блендером.
  • Курагу обдаємо окропом, щоб вона стала м’якше, а вівсяні пластівці потрібно перетворити в борошно. Для цього підійде кавомолка.
  • З’єднуємо отриману борошно і сухофрукти з іншими продуктами і доводимо складу до однорідності.
  • Перекладаємо масу в підготовлену форму (її потрібно промазати маслом або застелити папером) і готуємо в прогрітому до 200 градусів духовій шафі не менше 30 хвилин.
Дивіться також:  Сирна запіканка, як у садку – шість рецептів для дітей

Сирна запіканка – корисне і смачне блюдо, яке підходить для сніданку і навіть для легкої вечері. Подається воно порційно, а урізноманітнити його смак можна, полив кожну порцію згущеним молоком, варенням, будь-яким сиропом, джемом або шоколадною глазур’ю.