Сирна запіканка в духовці – 11 різних рецептів з манкою як у дитячому садку, з сиру та інші рецепти

Для тих, хто не любить їсти сир в чистому вигляді, але розуміє необхідність регулярно вживати цей продукт, відмінним виходом стане сирна запіканка в духовці. Ніжна випічка з різними доповненнями сподобається і дорослим, і дітям. Залишилося лише вибрати для себе найбільш підходящий рецепт з зображень нижче варіантів.

Класичний рецепт сирної запіканки в духовці

Найпростіший рецепт обговорюваного частування пропонує використовувати мінімум продуктів. Це: 1,5 стандартної пачки сиру, півсклянки жирної сметани, 8 г розпушувача, 2 курячих яйця, 4 ст. л. цукру і така ж кількість манки, щіпка солі.

  • Сметана ретельно перемішується з манною крупою і настоюється чверть години. За цей час манка повинна добре розбухнути.
  • У блендері сир, сіль, розпушувач і настоявшаяся манна крупа перетворюються в однорідну густу пасту.
  • В окремому посуді до стану стійкої піни збиваються яйця з цукром.
  • В солодку яєчну масу лопаткою обережно підмішується сирна суміш. При цьому піна не повинна сильно впасти.
  • У змащеній маслом і присипаної манною крупою формі блюдо випікається 45 хвилин. Духовка при цьому розігрівається до 180 градусів. Час випікання може змінюватись в залежності від розмірів форми.

Подається випічка з гарячою підсолодженої сметаною.