Сирна запіканка з бананом – 8 рецептів в духовці і мультиварці

Запіканка з сиру є чи не самим простим варіантом приготування домашньої випічки. Однією з можливих інтерпретацій є сирна запіканка з бананом. В результаті нехитрих маніпуляцій кулінари навчилися отримувати ароматний, ніжний, смачний і поживний десерт.

Класична сирна запіканка з бананом в духовці

Традиційний рецепт приготування запіканки з сиром і бананами передбачає використання мінімальної кількості продуктів. Даний варіант випічки воскрешає смак, знайомий з дитинства, – щось подібне кожна дитина їсть у дитячому садку. Ця запіканка-суфле, схожа на повітряний пудинг, стане вашим фірмовим блюдом.

На 500 г жирного сиру беремо:

  • вдвічі менше м’якоті банана;
  • 3 яйця;
  • півсклянки сметани (10%);
  • пакетик ваніліну;
  • сіль на кінчику ножа;
  • 125 г борошна;
  • 5 г розпушувача.

Процес приготування заснований на дотриманні наступної послідовності:

  • Так як тісто для сирної запіканки з бананом замішується за лічені хвилини, ще до початку приготування включаємо на 180°С духовку.
  • Замішування тіста починаємо з інтенсивного збивання яєць з сіллю і цукром. Домагатися пишної піни не потрібно, необхідно просто добре перемішати інгредієнти.
  • Закінчивши це, вводимо сметану. У рецепті вказана жирність 10%, але можна використовувати будь-яку. Якщо жирність продукту буде вище, беремо менше борошна, а якщо нижче – більше.

Настала черга одного з основних інгредієнтів – сиру. І тут доведеться вибирати:

  • Якщо в пріоритеті запіканка з чітко вираженими сирними крупинками, для перемішування використовуємо міксер.
  • Якщо хочете отримати, однорідну запіканку: використовуйте блендер. При його відсутності сир протираємо крізь сито.

Підготувавши сир, повертаємося до формування запіканки.

  • Перед введенням в тісто борошна, просіваємо її, не забуваючи додати ванілін і розпушувач.
  • Зробивши перший заміс борошна в тісто, знову озброюємося блендером і знову збиваємо сирну масу. Настав час перевірити консистенцію. Беремо ложку і черпаємо тісто – воно повинно повільно сповзати з неї. В іншому випадку регулюємо щільність за допомогою борошна або сметани.
  • Приступимо до начинки. У її ролі виступають банани, які нарізати довільно.
  • У форму для запікання спочатку виливаємо 13 від об’єму тіста, а слідом розподіляємо 12 від нарізаних бананів. Повторюємо сирний шар ще два рази, банановий – тільки раз.
Дивіться також:  Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Точний час запікання визначити важко, так як розмір форми може відрізнятися. Перевіряйте готовність страви через 25 хвилин після відправлення в духовку. У середньому, процес займає 25 – 45 хвилин. В результаті ви отримуєте ніжне блюдо з сиру.

З додаванням яблук

Що необхідно підготувати для сирної запіканки з бананом і яблуками:

  • 120 г м’якоті банана;
  • 250 г яблук;
  • 450 г сиру;
  • 75 г борошна вівсяної;
  • 50 г манної крупи;
  • 2 яйця;
  • 100 мл кефіру;
  • 100 г цукру;
  • 5 г соди;
  • ванілін.

Приготування з додаванням яблук ґрунтується на дотриманні наступних кроків:

  • Беремо подрібнений банан і за допомогою блендера з’єднуємо з усіма рештою інгредієнтами.
  • Форму готуємо стандартно: спочатку масло, потім манка.
  • Виливаємо туди весь обсяг отриманого тесту.
  • Яблука нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо поверх тіста.
  • Ставимо страву в духовку (200°С) і готуємо запіканку з додаванням яблук 45 хвилин.

Рецепт приготування з ківі

Що потрібно:

  • 120 г чистого ваги банана (без шкірки);
  • 2 ківі;
  • 200 г 9% сиру;
  • 200 г 1% кефіру;
  • яйце;
  • 75 г манки;
  • 50 г цукру;
  • 13 ч. л. розпушувача.

Рецепт досить простий у виконанні:

  • Фрукти нарізаємо на шматочки.
  • Перетертий сир замішуємо з іншими інгредієнтами. Останніми до складу тесту вводимо фрукти.
  • Запікаємо запіканку на манці при 180°С.

Через 40 хвилин страва виймаємо з духовки, охолодити і приступаємо до дегустації.

З бананом в мультиварці

Щоб приготувати сирну запіканку в мультиварці підготуємо:

  • 3 яйця;
  • 450 г сиру;
  • 3 банана;
  • по 100 г манки і цукру;
  • 300 г сметани.

Приготування запіканки в мультиварці включає наступні кроки:

  • Розмочуємо манну крупу в сметані. На це піде 14 години.
  • Інгредієнти, що залишилися, прокручуємо в блендері до стану м’якого крему.
  • Вмішуємо в масу манку і перебиваємо склад ще раз.
  • Викладаємо готову масу в промазану маслом і посипану манкою чашу мультиварки.
Дивіться також:  Сирна запіканка з яблуками – 8 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

На приготування буде потрібно 30 хвилин в режимі «Випічка».

Ледь пропищит мультиварка, не кидаємося вилучати десерт – вичікуємо його повного охолодження, і тільки тоді діємо.

Дієтичний варіант випічки

Продукти для дієтичної сирної запіканки з бананом:

  • 250 г м’якоті банана;
  • 50 г манної крупи;
  • 2 яйця;
  • 50 мл молока жирністю не більше 0,5%;
  • 300 г знежиреного сиру;
  • 12 ч. л. ваніліну.

Приступаємо до приготування запіканки:

  • Манну крупу заливаємо молоком і вичікуємо 14 години.
  • Вибираючи банани, віддаємо перевагу перезрілим. Розминаємо їх в пюре виделкою.
  • Сир змішуємо з ваніліном і перетираємо через сито.
  • Змішуємо підготовлені інгредієнти в однорідну масу і відправляємо в форму.

Запікаємо при 180°С 45 хвилин.

Як зробити з корицею

Необхідні продукти:

  • банан – 3 стиглих фруктів;
  • сир (18%) – 400 г;
  • йогурт – 1 ст.;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 75 г;
  • кориця – 12 ч. л.

Процес приготування:

  • Перетертий через сито сир змішуємо з яйцями, цукром і йогуртом.
  • Банани розрізаємо вздовж і викладаємо у форму для запікання.
  • Готовою сирною масою заливаємо фрукти і зверху все просыпаем корицею.

Запікаємо при 180°С 20 – 30 хвилин.

Шоколадно-сирна запіканка з бананом

Що потрібно для шоколадно-бананового шару:

  • 500 г бананів;
  • по 100 г какао-порошку і цукру;
  • 75 г манної крупи;
  • 2 яйця.

Для другого шару на 500 г сиру (18%):

  • цедра від 1 лимона;
  • 150 г цукру;
  • 2 яйця.

Покроковий рецепт сирної запіканки з бананом в духовці.

  • Приготуємо бананово-шоколадний шар. Банани подрібнюємо в блендері до стану пюре, додаємо какао, манку і яйця. Збиваємо складу не менше 5 хвилин і готову масу виливаємо у термостійку форму.
  • Приготуємо сирний шар. Сир, лимонну цедру, яйця і цукор кладемо в чашу блендера і збиваємо 10 хвилин. Готову суміш виливаємо на шоколадний шар. Будьте гранично акуратні, щоб шари не перемішалися.
Дивіться також:  Запіканка сирна – 8 рецептів в духовці з манкою

Запікаємо десерт до готовності в духовці при 200°С орієнтовно годину.

Готуємо на основі манки

Інгредієнти для приготування сирної запіканки з бананом:

  • до 400 грам сиру;
  • трохи менше бананів;
  • 1 ціле яйце + жовток;
  • 75 г меду (рідкого)
  • 1 г ваніліну;
  • 25 мл олії.

Приступимо до приготування сирної запіканки з бананом на манці:

  • Замішуємо сир з яйцями, медом і ваніліном.
  • Банани нарізаємо кружальцями.
  • Викладаємо фрукти в промаслений форму і слідом виливаємо тісто.

На приготування при 180°С потрібно десь 30 хвилин. Готовність запіканки визначаємо за румяному відтінку скоринки. Вилучаємо запіканку з форми тільки після повного охолодження страви.