Сирне печиво – 9 дуже смачних рецептів для дітей

Сирне печиво – незвичайне поєднання сиру і випічки, яке можна урізноманітнювати різними добавками.

Класичне сирне печиво

Найпростіший рецепт десерту, який готується без використання додаткових інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • трохи більше 100 грам вершкового масла;
  • приблизно півкілограма сиру;
  • 50 грам цукру;
  • півтори склянки борошна.

Процес приготування:

  • Почати готувати печиво варто з його основи, тобто тесту. У мисці з’єднайте сир і яйця.
  • Потім туди ж розбийте яйця і додайте масло, яке попередньо слід злегка розм’якшити. Все це перемішати, можна скористатися міксером, тоді результат буде ще м’якше і приємніше.
  • Після цього додаємо борошно і доводимо масу до однорідності.
  • Все, що залишилося, це отриману масу розкачати в пласт товщиною приблизно півсантиметра. З нього вирізати печиво будь-якої форми і відправити в духовку на півгодини з температурою 180 градусів.

«Гусячі лапки» – покроковий рецепт

Сирне печиво «гусячі лапки» незважаючи на складне назва, готується просто, а якщо використовувати знежирений сир, то вийде майже дієтичне ласощі.

Необхідні продукти:

  • велика пачка масла;
  • два склянки борошна;
  • трохи більше 100 грам цукру;
  • пару ложок води;
  • близько 300 грам сиру;
  • два жовтки.

Процес приготування:

  • Перед початком готування обов’язково добре подморозьте масло, так як його потрібно натерти на тертці.
  • До маслу додається сир і борошно і все це добре перемішується або навіть розтирається руками.
  • До отриманої суміші додаємо тільки яєчні жовтки і кілька ложок води. Перемішати так, щоб вийшов однорідний грудку. Після чого прибрати його на деякий час в холодильник.
  • Поки маса охолоджується, можна включити духовку на 190 градусів, щоб вона встигла нагрітися. А з грудки тіста зробити пласт товщиною приблизно півсантиметра і вирізати круглі заготовки.
  • Умочіть заготовку в цукрі, зігніть її навпіл, потім знову в цукор і знову зігніть так, щоб в результаті вийшла форма трикутника, нагадує гусячу лапку. Верхня частина обов’язково повинна бути цукрової.
  • Тримайте в нагрітому духовій шафі близько 20 хвилин.

М’яке печиво «Трикутники»

Ще одна варіація приготування ніжною випічки, яка обов’язково сподобається вашим дітям.

Необхідні продукти:

  • половина маленької ложки соди;
  • близько 200 грам масла;
  • 300 грам сиру;
  • два склянки борошна;
  • склянку цукру.

Процес приготування:

  • Сирне печиво «трикутники» готується практично, так само як і класичне. У миску викладаємо спочатку борошно, а потім масло, попередньо нарізане на невеликі квадрати, а потім його потрібно зовсім подрібнити, щоб отримати практично крихта.
  • Потім викладаємо сир і робимо з ним теж, що і з маслом. Сюди ж додаємо соду і перетворюємо масу в щільний клубок.
  • Отриманий згусток поділяємо на дві частини, робимо з нього пласт не занадто товстий і нарізаємо на кружечки. Їх потрібно обваляти в цукрі з одного боку, потім згорнути навпіл, знову опустити в цукор і знову згорнути, поки не вийде трикутник.
  • Ставити заготовки в гарячий духовий шафа – розігріти до 190 градусів на 20 хвилин.

Унікальні сирні равлики

Відмінний варіант змусити дітей є сир. Адже випічка виходить корисною і смачною.

Необхідні продукти:

  • близько двох склянок борошна;
  • половина маленької ложки соди;
  • 50 грам цукру;
  • три яйця;
  • близько 400 грам сиру.

Процес приготування:

  • Починаємо готувати з сиру. Спочатку нам знадобитися трохи більше половини сиру, який потрібно змішати з яйцями, содою і трьома великими ложками цукру.
  • Тепер, отриманої маси потрібно дати постояти близько 10 хвилин. Це робиться для того, щоб вона стала більш витончена. Після цього додаємо борошно і вимішуємо суміш до утворення щільного грудки.
  • Його треба розкачати в пластину товщиною близько 2-3 сантиметрів. На одну половину викладаємо спочатку сир, який у нас залишився, а на нього цукор і закриваємо іншою частиною тіста.
  • Те, що вийшло потрібно скачати в рулет і нарізати на нетовсті шматочки поперек.
  • Нарізані шматки відправляємо в духовку, приблизно на 25 хвилин встановивши температуру до 180 градусів.

Загрузка...

Конвертики

Печиво «конвертики» за складом таке ж, як й інші варіанти цієї випічки, відмінність лише у формі.

Необхідні продукти:

  • 100 грам масла;
  • близько 170 грам цукру;
  • 350 грам сиру;
  • маленька ложка розпушувача;
  • близько 250 грам борошна.

Процес приготування страви:

  • Для початку злегка размягчим масло, але так щоб воно не стало рідким. Змішаємо його з сиром і потім з борошном. Повинна вийти щільна, гладка маса.
  • Заберіть її в холодне місце на 30 хвилин. Після чого перетворіть в лист товщиною не більше півсантиметра.
  • З цього листа зробіть багато гуртків, посипте їх цукром і згорніть у вигляді конверта. Готуйте в духовій шафі не менше 25 хвилин нагрівання його до 180 градусів.

Сирне печиво «Вушка»

Сирне печиво «вушка» має ще кілька назв, наприклад, «конвертики». Але як би ви його не називали, смак від цього не зміниться.

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно 400 грам сиру;
  • трохи соди;
  • велика упаковка масла;
  • близько 100 грам цукру;
  • дві склянки борошна.

Процес приготування:

  • Для початку перемішайте масло з борошном і розпушувачем, так щоб з цих продуктів вийшла крихта.
  • Тепер додайте до отриманої маси сир і доведіть все до еластичного стану.
  • З отриманого грудки зробити пласт товщиною не більше ніж півсантиметра. Наріжте його на невеликі гуртки.
  • Круги потрібно покрити цукром, згорнути, потім зробити це ще раз.
  • Прибрати в нагріту до 190 градусів духовку приблизно на 20 хвилин, поки не з’явиться красивий жовтий колір.

Поцілунки

Печиво «поцілунки» — ще одна інтерпретація рецепта.

Необхідні продукти:

  • половина маленької ложки соди;
  • стакан цукру;
  • приблизно дві склянки борошна;
  • близько 300 грам сиру;
  • велика пачка масла.

Процес приготування:

  • Дочекайтеся, поки вершкове масло трохи нагріється і стане м’яким. Перемішайте його з сиром, так щоб вийшла маса з дрібних шматочків.
  • Тепер засипте борошно і соду. З цього має вийти еластичний грудку.
  • Його перетворіть в пласт, наробіть з нього гуртки.
  • Посипте їх цукром всередині, скрутіть, знову посипте і знову згорніть. Приберіть в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

З корицею і цукром

Якщо простий варіант печива вам набрид, то саме час зробити його більш цікавим, використовуючи корицю.

Необхідні продукти:

  • пачка масла 200 грамів;
  • трохи соди;
  • ложка кориці;
  • близько 300 грам сиру;
  • кілька великих ложок цукру;
  • приблизно 200 грам борошна.

Процес приготування:

  • Поки будете готувати все необхідне, можна відразу включити духовку, щоб вона нагрівалася, встановіть температуру на 190 градусів. Сир краще всього брати 9% або 5%. Якщо взяти меншої жирності, то смак вже не буде таким насиченим. Змішайте масло з сиром. Можна добре перемять їх виделкою.
  • До отриманої суміші додаємо борошно, попередньо з’єднану з содою. Доводимо все до однорідної маси.
  • Розкачуємо її, нарізаємо на круги. В окремому посуді змішуємо цукор з корицею і в цій суміші вмочаємо вирізані форми і звертаємо їх. Робимо так ще кілька разів, поки не вийде трикутник. Готуємо вже в гарячій духовці близько 25 хвилин.

Пісочне печиво з сиром

Рецепт, який ще носить назву «сочники» і напевно багатьом знайомий.

Необхідні продукти:

  • приблизно 300 грам сиру;
  • велика упаковка масла;
  • близько 350 грам борошна;
  • трохи цукру і розпушувача.

Процес приготування:

  • Заздалегідь дістати масло з холодильника, дати йому трохи постояти, щоб стало м’яким. Змішати його з сиром, а потім з розпушувачем і борошном.
  • З отриманої суміші вимісити гладке ком. Розділити його на кілька частин і зробити з них тонкі листи.
  • З листів вирізати формочки, всередині посипати їх цукром і згорнути так щоб він був усередині.
  • Прибрати все в гарячий духовий шафа і готувати 25 хвилин поставивши 180 градусів.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...