Сирні крем-супи, рецепти з фото

Урізноманітнювати свій щоденний раціон можна сирним крем-супом. Він настільки легко готується, що надовго завоює почесне місце в обідньому меню. Велика кількість рецептів сирних суп-кремів допоможе вибрати для себе найбільш підходящий, під час дієти або лікувального харчування.

Щоб приготувати сирний суп-крем потрібно взяти такі продукти:

  • – плавлений сирок 200 г;
  • – 4 середні картоплини;
  • – одну маленьку морквину;
  • – одну невелику цибулину;
  • – 1 зубок часнику, лавровий листок;
  • – 1 столову ложку вершкового масла;
  • – 4 скибочки білого хліба;
  • – 1 літр води.

Як приготувати сирний крем-суп – покроковий рецепт

  • Весь час готування цієї страви займе півгодини і розраховане на чотири порції.
  • Першим ділом потрібно у киплячу воду покласти нарізану кубиками картоплю.
  • Після того як він закипить, слід додати плавлений сирок, натертий на крупній тертці або порізаний на кубики.
  • Щоб він краще різався треба його покласти хвилин на 15 в морозильну камеру.
  • Необхідно зменшити вогонь після того, як додали сирок, оскільки інтенсивне кипіння може зварити його і в результаті в супі будуть сирні кульки.
  • Чекаємо, поки звариться картопля.
  • Потім моркву і цибулю потрібно подрібнити і обсмажити на вершковому маслі.
  • Коли обсмажені овочі знайдуть золотистий колір, їх можна додавати до картоплі.
  • Туди ж опускають лавровий лист. Суп проварюють ще приблизно 5 хвилин.
  • Вже в кінці кладуть дрібно порубаний часник і солять.
  • Знімають суп з вогню і збивають блендером до кремоподобного стану.

Рецепт сирного крем супу

Паралельно можна приготувати тости або грінки з скибочок хліба. Їх можна подавати окремо або помістити їх у вже готовий суп. Крем-суп досить поживний, тому готувати його з великої кількості продуктів не бажано. Якщо варити на овочевому бульйоні або на воді і в якості додаткових інгредієнтів використовувати овочі, то така страва буде легким і дієтичним. Дуже смачним і поживним виходить сирний крем-суп з копченостями. Страва набуває яскравий копчений смак.

Для приготування такого супу знадобляться:

  • – морква;
  • – оливкова олія 1 столова ложка;
  • – плавлений сир 1 пачка;
  • – ковбаски мисливські 4 або 5 штук;
  • – картопля 3 штуки;
  • – сіль, улюблена зелень.

Щоб зварити цю страву потрібно витратити 20-30 хвилин, а пригостити ним можна трьох гостей.

Процес приготування сирного супу-крему відбувається так:
Картоплю нарізують дрібними кубиками і варять до напівготовності. Сирок натирають на тертці і з’єднують з картоплею. Також окремо можна розплавити у воді або бульйоні натертий сир, а потім з’єднати з картоплею. Далі, пасерують моркву з цибулею і додають в суп. Після цього готують ще хвилин 5 і солять. Ковбаски потрібно нарізати кільцями і додати після збивання супу в блендері. Перед подачею в кожну порцію додають свіжу зелень для аромату. Можна запропонувати грінки або сухарики, вони чудово підійдуть і доповнять основний смак крем-супу.
Якщо для варіння сирного крем-супу використовується м’ясний бульйон, м’ясо, на якому варився цей бульйон, додають вже готову страву.

Рецепти сирного крем-супу

Сирний крем суп по – англійськи

Інгредієнти для сирного супу по – англійськи:

  • курка – 1.3 кг,
  • цибуля -70 гр.,
  • вершкове масло 45 гр.,
  • борошно – 40 гр.,
  • сир чеддер – 250 гр.,
  • спеції

Приготування сирного крем супу по–англійськи

  • Птицю обробити, видалити зайвий пух і пеньки пір’я, промити, залити водою і варити до готовності, поклавши всі необхідні для курки спеції і знімаючи накип. Потім курку вийняти з бульйону, остудити і розрізати на порційні шматочки. Бульйон процідити.
  • Обсмажити дрібно нарізану цибулю на вершковому маслі. Потім всипати борошно і злегка згасити.
  • У бульйон покласти тушкований цибулю і варити до м’якості. Потім суп знову процідити. Протерти Через сито цибулю і грудочки борошна. Цибульну масу знову додати в бульйон.
  • Сир чеддер протерти на тертці і викласти в бульйон з цибулею. Варити, постійно помішуючи загустілий суп, до повного розчинення сиру.
  • Суп розлити по тарілках, посипати подрібненою петрушкою. Окремо подати страву з нарізаною куркою овочі блендером разом і грінки
Загрузка...

Французький сирний крем–суп

Інгредієнти для французького сирного крем – супу:

  • куряче філе – 500 гр.,
  • цибуля – 70 гр.,
  • морква – 60 гр.,
  • картопля – 2 шт.,
  • масло – 50 гр.,
  • плавлений сир «Віола» – 1 коробочка,
  • зелень петрушки і кропу – 25 гр.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування французького сирного крем–супу

  • Грудки промити, залити водою і поставити варити за всіма правилами з усіма необхідними спеціями близько 30 хвилин.
  • Очищені і промиті овочі нарізати маленькими кубиками. Далі підсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до золотистого кольору.
  • Через півгодини вийняти відварену грудинку, відправити в бульйон смажені овочі, кубики картоплі і варити до м’якості картоплі.
  • Грудку остудити і порізати дрібними шматочками.
  • Коли овочі в супі будуть зовсім м’якими, додати в суп шматочки курочки, плавлений сир і дрібно нарізану. зелень. Варити, помішуючи суп до розплавлення сиру, хвилин 10.
  • Блендером збити суп до однорідної маси, ще трохи підігріти, перелити в супницю і подати до столу.

Серед усього розмаїття супів можна виділити сирний крем суп. Блюдо західноєвропейської кухні, прижилося на російських кухнях і користується заслуженою повагою і популярністю. Це перше блюдо відрізняється простотою і швидкістю приготування, нехитрим набором продуктів, відмінним смаком і калорійністю. Можна сміливо сказати, що це – чергове блюдо. Варто іноді готувати його для різноманітності. Його готують в основному з овочами, креветками, куркою.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...