Сирні кульки, смажені в олії – 10 рецептів

На смак сирні кульки, смажені в маслі, схожі з пончиками. По суті, вони ними і є, відрізняючись тільки розміром і відсутністю характерного отвору посередині. З моменту появи страви стало відомо безліч варіацій його виготовлення. Зараз кульки можуть бути не тільки смачним десертом з сухофруктами, шоколадом або ягодами, але й цікавою гострої закускою.

Класичні сирні кульки, смажені в маслі

Таким блюдом без праці можна нагодувати всю сім’ю – легкі, хрусткі кульки припадуть до смаку і дорослим, і дітям.

Готується страва з:

  • сиру – 380 г;
  • цукрового піску – 70 г;
  • солі;
  • яєць – 2 шт.;
  • ванільного цукру – 10 г;
  • борошна – 280 м;
  • розпушувача – 3 г;
  • жиру рослинного – близько 400 мл.

Спочатку цукровий пісок ретельно перетирається з сиром і невеликою кількістю солі. Далі вводяться яєчка і поступово втручаються сипучі компоненти. Тісто повинне вийти щільним, але липким, таким, щоб його можна було набирати ложкою і воно при цьому не скочувалося.

На розігрітому жирі слід посмажити сформовані кульки до золотистого кольору, вийняти їх на серветку, трохи остудити, за бажанням присипати цукровою пудрою.

Щоб було легше сформувати вироби круглої форми, можна руки і ложки змочити водою (жиром).

Це допоможе уникнути прилипання не дуже густого тесту. Подати зі сметанним соусом, варенням або в чистому вигляді до чаю.

Як приготувати закуску у фритюрі

Відмінна закуска – кульки у фритюрі, порадує швидкістю приготування та унікальним смаком. Готується на основі:

  • сиру – 260 г;
  • сиру пармезану – 40 г;
  • борошна – 130 г;
  • яєць – пару штук;
  • рубаною зелені – 1,5 ст. л.;
  • розпушувач на кінчику чайної ложки;
  • рослинного жиру – 100 мл

Сир з яйцями і сіллю перетираються до однорідності. Туди ж вводиться тертий пармезан, борошно з розпушувачем і дрібно рубана зелень. Всі продукти перемішуються до однорідності.

На розігрітому жирі у фритюрі слід підсмажити кульки до рум’яності, обсушити їх і красиво викласти на свіжу зелень. Подати з улюбленим соусом.

Сирно-сирні кульки, смажені в маслі

Для приготування смачних борошняних виробів слід запастися:

  • сиром – 180 г;
  • твердим сиром – 230 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукровим піском – 310 г;
  • сметаною – 25 мл;
  • содою – чайна ложка;
  • оцтом (соком лимона);
  • борошном – 750 р.
Дивіться також:  8 рецептів торта Молочна дівчинка – готуємо в домашніх умовах

У жовтки з білками, збиті до хорошої піни, вводиться ванілін, цукровий пісок, сметана. Не припиняючи збивати, масу вводиться і тертий сир сирний продукт. Коли суміш буде однорідною, в неї вводиться борошно і гашене сода. Готове тісто повинно трохи постояти, після чого з нього формуються маленькі пампушки і обсмажуються на олії. Красиві золотисті вироби рекомендується посипати корицею і ванільним цукром.

Гостра закуска з часником і зеленню

Більшість чоловіків купують до пива не дуже корисні продукти – чіпси, сухарики, які завдають шкоди травних органів. Замінити їх цілком можна гострими, солоними кульками, приготованими в домашніх умовах. Така закуска буде набагато безпечніше фабричних виробів і набагато смачніше.

Для її приготування варто запастися:

  • твердим сиром – 190 г;
  • білки – 3 шт.;
  • зеленню петрушки і кропу;
  • часниковими зубами – 5 шт. (за смаком);
  • рослинним маслом для смаження;
  • борошном;
  • сіллю, перцем, улюбленими спеціями.

Сирний продукт ретельно подрібнюється в блендері, змішується зі збитими до стійких піків білками.

Білкову масу обов’язково треба вводити поступово, використовуючи силіконову лопатку.

Посолити, додати подрібнені часникові зуби, спеції, зелень. З отриманого тесту слід сформувати круглі вироби, обваляти в борошні і обсмажити на олії. Хрусткі, ароматні кульки подають з томатним соусом – гострим або ніжним.

В мультиварці

Готується солодкий, хрумкий десерт в мультиварці з:

  • сиру – 340 г;
  • яйця;
  • цукрового піску – 110 г;
  • борошна – 4 ст. л.;
  • соди – ¼ ч. л. (гаситься оцтом);
  • жиру для смаження;
  • цукрової пудри.

Перед замешиванием тесту необхідно підігріти в мультиварочной чаші жир протягом 45 хвилин. Режим при цьому вибирається «випічка».

У глибокій ємності збиваються жовтки з білками і цукровим піском. До них додається м’який сир, все ретельно вимішується. Далі вводиться гашене сода і просеянная борошно (додавати до потрібної консистенції тесту).

У підігрітий жир опускаються сформовані вироби і обсмажуються до рум’яності. Діставати їх потрібно на паперовий рушник або друшляк, щоб стік зайвий жир. Перед подачею притрусити пудрою або тертим шоколадом.

Дивіться також:  Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування

Готуємо з додаванням згущеного молока

На смак сирні кульки зі згущеним молоком схожі на еклери, тільки на відміну від останніх вони більш щільні і ситні.

Готується десерт з:

  • домашнього сиру – 0,5 кг;
  • борошна – 230 г;
  • вареного згущеного молока – 240 г;
  • яєць – пару штук;
  • цукрового піску – 40 г;
  • ванільного цукру – 8 г;
  • розпушувача – чайна ложка;
  • жиру для смаження – не менше 2 склянок;
  • цукрової пудри.

Якщо сир жирний, вологий, то краще його гарненько віджати, інакше після знадобиться багато борошна, що не найкращим чином вплине на смак готового продукту. Сир розминається виделкою, змішується з цукровим піском, ваніллю і яйцями. Все перемішується до однорідності.

Слідом вводиться борошно, змішана з розпушуючих порошком і маса доводиться до потрібної густини. З допомогою ложок або змочених у воді рук формуються невеликі грудочки, злегка сплющуються. В серединку викладається варене згущене молоко, яке потрібно сховати під тестом. Перед смаженням напівфабрикати кладуть на піднос, щедро притрушений борошном.

На середньому вогні слід запекти всі заготовки до рум’яності, викласти на серветку. Перед подачею сирні кульки зі згущеним молоком рекомендується притрусити пудрою.

З манкою, смажені в маслі

Манка додає ніжність і пористість готовому продукту, апетитну рум’яну скоринку.

Щоб приготувати десерт, варто запастися:

  • курячим яйцем – пару штук;
  • сиром – 280 м;
  • цукром – 7 ст. л.;
  • сіллю;
  • содою – половинка чайної ложки;
  • ванільним цукром – 25 г;
  • борошном і манною крупою – по 2,5 ст. л.;
  • жиром.

Сирний продукт перетирається з яйцями і цукром до м’якості, змішується з сіллю, содою (гашеного), манкою і ваніліном. В кінці додається просеянная борошно.

Перед смаженням краще дати тісту трохи постояти, щоб розбухли манні крупинки, і підсумковий продукт вийшов більш ніжним.

З основи для кульок формуються самі вироби, опускаються в підігріте масло і обсмажуються до рум’яності. Подаються пончики зі згущеним молоком або джемом.

Оригінальний десерт з полуницею

У розпал літнього сезону добре порадувати домочадців ніжним сирно-ягідним десертом.

Дивіться також:  Заливний пиріг з яблуками – 7 рецептів

Для його приготування слід запастися:

  • сиром – 550 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • вершковим маслом (топленим) – 25 г;
  • ванільним цукром;
  • цукровим піском – 70 г;
  • панірувальними сухарями – 2,5 ст. л.;
  • полуницею;
  • м’ятою (листочками).

За допомогою заглибного блендера розминається сир. До нього вводяться збиті яйця та інші продукти, крім ягід і м’яти. Все вимішується до однорідності. Останнім компонентом додаються сухарики.

З отриманої маси формуються кульки однакового розміру. У середину кожного кладуть ягідка і ховається в шарах тесту. Готові напівфабрикати відправляються на холод приблизно на 25 хвилин.

Далі заготовки обсмажують в маслі або варяться в гарячій воді. Прикрашають листочками м’яти, пудрою, кокосовою стружкою.

З чорносливом

Готується солодкий угорський десерт з:

  • сиру – 340 г;
  • курячих яєць – пару штук;
  • манної крупи – 60 г;
  • чорносливу без кісточки;
  • солі.

Блендером кисломолочний продукт доводиться до пастоподібного стану. До нього додаються жовтки, трохи солі, все ретельно вимішується. Слідом вводиться манна крупа, і маса залишають для настоювання на 25 хвилин.

Окремо збиваються білки до хорошої густоти і вводяться акуратно в сирну масу. З отриманого тесту формуються коржі, всередину яких викладаються сухофрукти і прикривається тестом. У підсоленій воді або киплячому маслі готуються напівфабрикати, викладають на тарілку і подаються з джемом.

З шоколадом

Для приготування смачного десерту варто запастися:

  • порошком какао – 25 г;
  • сиром – 380 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукровим піском – 140 г для тесту і 75 г для глазурі;
  • вершковим маслом – 35 г;
  • молоко – 160 мл;
  • борошно – 150 г;
  • содою або розпушувачем.

Яйця розтираються з сиром, сіллю і цукром. До них вводиться ванілін, разрыхляющий порошок, борошно, топлене масло. Коли тісто настоїться, його треба поділити на невеликі шматочки, сформувати кульки і обсмажити на олії.

Щоб приготувати глазур, на сковороду покласти масло і борошно (трохи), порошок висипається. Через 60 секунд вводиться молоко, цукровий пісок і суміш вариться до потрібної густоти. Після ще гарячої шоколадній масі занурюються кульки і викладають на тарілку.