Сирні рогалики – 9 рецептів приготування

Сирні рогалики не тільки неймовірно смачні, але ще і дуже поживні, оскільки готуються з багатого білком і кальцієм сиру. Якщо в холодильнику виявилося трохи цього цінного кисломолочного продукту, то не варто упускати шанс приготувати ситну і корисну випічку.

Класичні сирні рогалики

Основою класичного рецепту є сирне тісто для рогаликів, завдяки якому десерт виходить дуже смачним і ніжним навіть без начинки.

Для приготування знадобиться:

  • 350 г сиру;
  • яйце;
  • 100 г вершкового масла;
  • 600 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 240 г цукру;
  • трохи ваніліну, солі та олії.

Спосіб приготування:

  • За допомогою міксера сир змішується з маслом.
  • У глибокому посуді з’єднуються сипучі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, цукор, ванілін).
  • Після ретельного перемішування вміст двох ємностей об’єднується і вимішується до отримання еластичного тіста, яке відправляється «відпочивати».
  • Через півгодини з попередньо розкатаного тіста вирізати пелюстки, згортатися у форму круасана.
  • Сформовані вироби змазують яєчним жовтком і викладаються на деко, який відправляється в розігріту до 180°C духовку на 20 хвилин.