Сирний десерт з желатином — 7 смачних і корисних рецептів

Життя прекрасне! Однак іноді в душі прокидаються смуток, туга і тривога. Намагаючись відволіктися від почуттів, що нахлинули, ми шукаємо розраду в солодкому. Адже і знаходимо, отримуючи насолоду, наприклад, від такого чудового страви, як сирний десерт з желатином. Саме він дарує самі позитивні і приємні емоції!

Простий сирний десерт з желатином

Цей нескладний у приготуванні дієтичний десерт можна практично без обмежень включати в щоденне меню, якщо в якості підсолоджувачів використовувати натуральні продукти: фруктозу, мед або стевію.

Склад інгредієнтів:

  • сир (не дуже жирний) — 400 г;
  • какао-порошок — 18 г;
  • желатин — 12 г;
  • молоко незбиране — 100 мл;
  • кориця — за вподобанням.

Спосіб приготування:

  • Розчиняємо желатин в 200 мл гарячої питної води, не допускаючи кипіння маси.
  • Постійно перемішуючи, приєднуємо до складу какао і свіже молоко, потім корицю і нежирний сир. Допустимо використання якісного меду або інших натуральних підсолоджувачів.
  • Все ретельно перемішуємо до гладкої однорідності, потім отриману масу розливаємо по заздалегідь підготовленим ємкостей.

Через кілька годин перебування десерту в холодильнику, прикрашаємо розкішне страва цукатами, ягодами або шматочками нарізаних фруктів. Подаємо чудове страву до столу.

Загрузка...

Готуємо з какао

 

Для представленого страви характерна дуже ніжна текстура і апетитний вигляд. Приступаємо до отримання солодкого дива!

Список продуктів:

  • стевія (цукрозамінник) — 200 г;
  • очищена вода — 300 мл;
  • йогурт натуральний — 1 л;
  • желатин (швидкорозчинний) — 50 р;
  • ванілін — за смаком.

Порядок приготування:

  • Викладаємо в сотейник желатин, заливаємо продукт гарячою питною водою.
  • Нагріваємо складу до кипіння, відварюємо 6 хвилин на слабкому вогні, постійно перемішуючи суміш.
  • Залишаємо заготовку в умовах кухні для поступового охолодження, періодично злегка збовтуючи ложкою вміст посуду.
  • З’єднуємо в чаші какао-порошок, сир, натуральний йогурт, трохи ванілі і стевію. Збиваємо масу блендером, потім додаємо желатин і знову активно змішуємо приладом компоненти страви.
  • Тепер розливаємо ароматну суміш з красивим формочках і відправляємо в холодильник для остаточного застигання.
Спробуйте також:  Подовий хліб: що це таке, склад, калорійність, користь. Як спекти подовий хліб в домашніх умовах – 4 рецепта

Неможливо відмовитися від цього частування. Воно підкорить відразу і назавжди!

Рецепт з бананом

Не менше задоволення доставить десерт з бананом. Приготувати цю запаморочливо смачні солодощі можна в лічені хвилини.

Необхідні компоненти:

  • молоко незбиране — 230 мл;
  • сир знежирений — 500 г;
  • стиглі банани — 2 шт.;
  • желатин — 12 г;
  • какао-порошок — 20 г;
  • свіжий кефір — 200 мл;
  • цукровий пісок — 120 г;
  • стружка кокосів — елемент прикраси.

Процес приготування:

  • Викладаємо желатин в невелику ємність, заливаємо холодним цільним молоком і залишаємо на 45 хвилин для набухання. Далі нагріваємо складу до кипіння, але не варимо!
  • З’єднуємо в чаші сир з кефіром, домішуємо трохи остигнула желейну масу.
  • Відокремлюємо в зручну посуд половину отриманого складу. В одну частину вводимо білий цукор, в іншу — какао-порошок. Кожну утворену суміш ретельно розмішуємо.
  • Виливаємо на дно рознімної форми білий склад, відправляємо його на 40 хвилин в холод, після чого покриваємо шоколадним шаром. Повертаємо страва для подальшого застигання в прохолодні умови.

Через 2 години дістаємо застигле ласощі і викладаємо по його поверхні слайсы нарізаних бананів. Прикрашаємо страву стружкою кокосів.

Сирно-сметанний десерт без випічки

 

Популярність цієї страви полягає не тільки в його чудовому смаку, але і в тому важливу обставину, що сирно-сметанний десерт готується без випічки.

Набір продуктів:

  • сметана домашня — 200 г;
  • якісний сир — 600 г;
  • какао-порошок — 20 г;
  • свіжий желатин — 12 г;
  • звичайний цукор — 200 г;
  • ванілін — до 60 м;
  • гілочки м’яти — елемент прикраси.

Методика приготування:

  • Починаємо наше кулінарне дійство з замочування желатину. Поміщаємо його в чашу, заливаємо добре нагрітій очищеною водою (t до 90 °C) і залишаємо продукт в такому стані до чверті години.
  • Викладаємо сир в зручну посуд. Приєднуємо цукор-пісок або похідну від нього пудру.
  • Додаємо домашню сметану, яка призначена спеціально для того, щоб зробити страву пишним і приємно ніжним. Перемішуємо склад, використовуючи наявні кухонні девайси: міксер або блендер.
  • Тепер поділяємо масу по різних ємностях в рівних пропорціях. В одну частину висипаємо какао-порошок і перемішуємо до складу його рівномірного фарбування в коричневий колір.
  • В білий компонент страви поміщаємо ½ желатину і пакетик ванілі. Усе ретельно з’єднуємо, переливаємо в салатник або пластиковий контейнер, відправляємо в холодильник.
  • Коли світлий шар застигне, дістаємо посуд і продовжуємо приготування десерту.
  • Викладаємо в коричневу суміш залишився желатин, перемішуємо всю масу і потім виливаємо на неї світлу частину страви. Повертаємо страва до умов холодильника.
Спробуйте також:  Крем Шарлотт — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Поділяємо різнобарвне страву на порції і подаємо солодке до столу.

Ласощі з ананасом

Виключно ніжний десерт з ананасом, який можна подавати порційно або у вигляді чудового торта.

Використовувані інгредієнти:

  • банку згущеного молока;
  • сир — 2 пачки;
  • желатин швидкодіючий — 30 г;
  • ананас консервований — 100 р.

Технологія приготування:

  • Викладаємо в чашу вміст банки згущеного молока, додаємо свіжий сир, збиваємо складу з допомогою блендера.
  • Готуємо желатин звичним способом, заливаючи його теплою фільтрованою водою. Коли крупинки набухнуть, добре нагріваємо продукт, не дозволяючи йому кипіти. Проціджуємо желейну масу через дрібну сітку сита, з’єднуємо з солодкої сирної сумішшю.
  • Додаємо часточки або кубики ананасів, викладаємо складу в підготовлену форму, відправляємо блюдо в холодильник.

Пройде трохи більше години, перш ніж смачну страву можна подавати до столу.

Варіант з печивом

 

Безпрограшний варіант приготування смачного ласощі, особливо улюбленого малюками.

Перелік компонентів:

  • цукор-пісок — 100 г;
  • печиво — 170 г;
  • сільський сир — 400 г;
  • желатин — 20 г;
  • ожинове варення/ожина — використовуємо за уподобанням;
  • сметана домашня — 100 р.

Поетапне приготування:

  • Промиваємо свіжі ягоди, промокаємо паперовими серветками. Для отримання смачного десерту підійде і заморожена ожина.
  • Викладаємо сир в чашу. Для бажаючих поласувати солодощами з однорідним складом, перебиваємо його блендером. Але багатьом подобається відчувати в отриманому страву крупинки смачного кисломолочного продукту. Вирішуємо за своїм вподобанням!
  • Додаємо до творожному складу білий цукор, густу сметану. Розтираємо компоненти страви виделкою, приєднуємо попередньо розпущений у питній воді желатин, все перемішуємо.
  • Дістаємо широкі склянки, розкладаємо на дно кожної ємності шматочки розламаного печива, зверху розміщуємо по дві столові ложки сирної маси, а потім ягідки ожини.
  • Посипаємо порції крихтою борошняних виробів і завершуємо збірку солодощів залишилися сиром. Наповнюємо ємності шарами, поки не використовуємо всі підготовлені продукти. Відправляємо форми на годину в холодильник.
Спробуйте також:  Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - 6 рецептів

Прикрашаємо страву гілочками м’яти, представляємо гостям наш дивовижний кондитерський шедевр.

Желейний десерт з сиром і фруктами

Кулінарне диво на цьому далеко не закінчується. Не можна обійти увагою і сирний десерт із фруктами і желатином, оформлений самим оригінальним чином.

Склад інгредієнтів:

  • рідкий мед — 40 г;
  • сироп — 20 г;
  • стиглий банан, малина (30 г), ківі;
  • желатин — 6 г;
  • свіжий сир — 120 г;
  • незбиране молоко — 100 мл

Приготування страви:

  • З’єднуємо молоко з якісним желатином і відправляємо на 90 хвилин у холодильник.
  • Поміщаємо посуд з разбухшим продуктом на слабкий вогонь, додаємо ароматний мед і нагріваємо складу, ні в якому разі не допускаючи кипіння.
  • Викладаємо в чашу блендера банан і сир, подрібнюємо продукти до однорідності, потім приєднуємо желатин. Знову перемішуємо масу.
  • Далі вливаємо смородиновий сироп (можна і будь-який інший), злегка всі перебиваємо кухонним приладом, надаючи страві рівний колір.
  • Наповнюємо отриманою масою келих або креманку, поступово приєднуючи шматочки порізаного кубиками плоду ківі.

Застиглий желейний десерт з сиром і прикрашаємо фруктами улюбленими ягодами: ожиною, малиною або білим родзинками.

Американська актриса Барбара Стрейзанд якось сказала, що життя настільки коротке, що починати її потрібно з десерту. Не будемо аналізувати сенс іносказання, просто поширимо його на сирну страву з желатином, щоб жити завжди «смачно» і щасливо!

 

Загрузка...