Сирний кекс – 8 смачних рецептів в духовці і мультиварці

Хочете приготувати що-небудь солодке до чаю — спечіть сирний кекс. Покладіть в кекс родзинки, шматочки шоколаду або вершки.

Класичний рецепт сирного кексу

Такий кекс дуже просто спекти. Він потребує мінімум часу і інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • сир — 0,13 кг;
  • ванільний цукор — 10 гр;
  • маргарин — 70 гр;
  • борошно — 0,15 кг;
  • цукор — 160 г;
  • два курячих яйця;
  • розпушувач для тіста — 5 гр.

Спосіб приготування:

  • Розм’якшуємо маргарин в мікрохвильовці, змішуємо його з цукром і перемелюємо міксером.
  • Додаємо сирну масу і ще раз проходимся міксером, створюючи однорідне сирне тісто.
  • Розбиваємо в нього яйця, насипаємо ваніль, розпушувач і просіяне борошно.
  • Розмішуємо масу віночком.
  • Густе тісто для кексу викладаємо в одну велику форму.
  • Нагріваємо газову плиту до температури 190 градусів.
  • Готуємо ласощі 60 хвилин.
  • Після того, як кекс приготується, охолодити його і посипаємо цукровою пудрою.

Випікаємо в духовці силіконових формочках

Склад рецепта:

  • борошно — 0,15 кг;
  • сир — 0,13 кг;
  • два курячих яйця;
  • цукровий пісок — 0,15 кг;
  • масло вершкове — 70 г;
  • розпушувач для тіста — 6 гр.

Як приготувати кекс в силіконових формах:

  • За годину до готування дістаємо шматок вершкового масла з холодильника і, коли воно розм’якшиться, змішуємо його з цукром і сирими яйцями.
  • Збиваємо масу міксером до консистенції піни.
  • Кладемо сир і ще раз обробляємо вміст чаші міксером.
  • Чим суміш буде однорідний і жирней — тим смачніше вийде кексики.
  • Просіваємо через сито в миску борошно, змішуємо її з розпушувачем і висипаємо в сирну суміш.
  • Замішуємо ложкою тісто.
  • Беремо багато силіконових формочок, зсередини обмазуємо маслом і накладаємо тісто.
  • Його рівень не повинен доходити до самого верху форм, так як в духовці воно підніметься і вилізе з формочки.
  • З цієї кількості тесту повинно вийти 10 кексів.
  • Запікаємо десерт в нагрітій до 180 градусів духовці. Час приготування — 35 хвилин.
Дивіться також:  Як спекти кекси

Сирний кекс в мультиварці

Основні інгредієнти:

  • сир — 0,2 кг;
  • борошно — 0,26 кг;
  • цукровий пісок — 0,16 кг;
  • сметана — 40 г;
  • три яйця;
  • розпушувач для тіста — 12 гр;
  • вершкове масло — 160 г;
  • сухе какао і цукрова пудра.

Як приготувати:

  • Кладемо шматок вершкового масла в мікрохвильовку. Через 5 хвилин він має розтопитися.
  • Переливаємо його в невелику каструльку.
  • Насипаємо до масла цукор і обробляємо суміш з допомогою міксера три хвилини.
  • Кладемо сметану і виливаємо сирі яйця, знову проходимся по масі в каструлі міксером.
  • Додаємо сирну масу, беремося за міксер.
  • В іншому посуді з’єднуємо подрібнену в ситі борошно з розпушувачем.
  • Пересипаємо всі разом в каструлю.
  • Доводимо тісто до однорідного складу, без грудочок.
  • Заздалегідь промазуємо чашу мультиварки ложкою вершкового масла.
  • Перекладаємо в неї тісто, вирівнюємо лопаткою.
  • Готуємо в програмі «Випічка». Встановлюємо таймер на 105 хвилин.
  • Час приготування залежить від потужності мультиварки. Так що кекс може спектися і швидше.
  • Як тільки прозвучить сигнал про закінчення роботи програми, виймаємо ласощі, охолодити його.
  • Зверху насипаємо какао і цукрову пудру. Розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю. Приємного апетиту!

Як приготувати за Гостом СРСР?

Багато хто сумує за старим, натуральним стравам, приготованим в радянські часи. Відчути смак дитинства можна і зараз, зробивши кекс по ГОСТу.

Склад рецепта:

  • сир 18 % — 0,15 кг;
  • два яйця;
  • м’яке вершкове масло — 70 г;
  • борошно пшеничне 1 гатунок — 0,15 кг;
  • цукрова пудра для посипання;
  • цукор — 0,15 кг;
  • розпушувач — 10 гр.

Як приготувати за Гостом СРСР:

  • Перетерти цукровий пісок з розм’якшеним маслом.
  • Обробити сир в ситі і перекласти до цукру.
  • Розбити курячі яйця, перемішати віночком.
  • Додати борошно насипати розпушувач. Все перемішати.
  • Перекласти вийшло однорідне тісто у форму, оброблену соняшниковою олією.
  • Включити духовку, нагріти його до 180 градусів.
  • Випікаємо страва рівно годину.
  • Після того, як рум’яний кекс охолоне, прикрашаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.
Дивіться також:  Морквяний кекс – 7 рецептів смачного випікання

З додаванням сметани

Зі сметаною ласощі виходить більш ніжним, легким і повітряним.

Вам знадобиться:

  • сода — 5 гр;
  • два яйця;
  • борошно — 130 гр;
  • сирна маса — 0,2 кг;
  • сметана — 50 гр;
  • вершкове масло — 50 гр;
  • цукровий пісок — 160 гр;
  • сіль — 5 гр.

Алгоритм дій:

  • Додати цукор в масу сирих яєць, збити віночком або вилкою.
  • Викладаємо сир, розпушувач, сметану, сіль, борошно, соду, розтоплене масло.
  • Перемішуємо масу в міксері.
  • Отримане тісто перелити у форму для кексів і відправляємо на полицю в духовці.
  • Печемо десерт півгодини при 180 градусах. Приємного чаювання!

Сирний кекс без яєць

Якщо ви зібралися спекти кекс до чаю, але на кухні не виявилося яєць — не біда. Кекс виходить смачним і м’яким і без використання курячих яєць.

Базові продукти:

  • кориця — 10 г;
  • упаковка сиру;
  • молоко — 100 мл;
  • цукор — 0,18 кг;
  • розпушувач тіста — 12 гр;
  • борошно пшеничне — 220 гр;
  • рослинне масло.

Спосіб приготування:

  • Перетерти сирну масу в ситі.
  • З’єднати масло, цукровий пісок, збовтати віночком.
  • У сир вилити молоко і перемішати.
  • Перелити вміст однієї чаші в іншу.
  • Насипати перемелену борошно, сіль і корицю.
  • Вийшло рідкувате тісто залити у формочки для кексів.
  • Готуємо печево 50 хвилин.

Класика з родзинками

Список продуктів:

  • цукор — 0,3 кг;
  • борошно — 0,3 кг;
  • три яйця курячі;
  • масло вершкове — 130 гр;
  • родзинки — 0,2 кг;
  • розпушувач тіста — 16 гр;
  • сир — 0,25 кг

Покрокове приготування:

  • Заздалегідь включаємо духовку, ставимо температурний режим на 180 градусів.
  • Велику кексову форму змащуємо шматочком вершкового масла.
  • Масло розм’якшити, закривши в мікрохвильовці.
  • Після цього насипати в нього цукор і збивати міксером 5 хвилин.
  • Покласти сир, і знову включити міксер.
  • Розбити в цю масу яйця, не вимикаючи кухонний прилад.
  • Борошно провести через сито, змішати з розпушувачем і висипати до головних інгредієнтів.
  • Родзинки замочити у воді на 10 хвилин, обваляти в малій кількості борошна і додати в загальну масу.
  • Перекласти тісто у форму для запікання, розрівняти його поверхню.
  • Випікаємо в підготовленій духовці 50 хвилин.
  • Час від часу перевіряємо тісто зубочисткою.
Дивіться також:  Апельсиновий кекс – 6 рецептів випікання

З додаванням бананів

Вам знадобиться:

  • борошно першого сорту — 0,25 кг;
  • два банана;
  • маргарин — 100 гр;
  • чотири яйця;
  • розпушувач — 15 гр;
  • ванілін — 7 гр;
  • сир — 0,2 кг;
  • цукровий пісок — 0,2 кг;
  • жменя цукровою пудрою.

Поетапне приготування:

  • З’єднати цукор, ванілін і яйця. Перемолоти все міксером до придбання масою білого кольору.
  • Маргарин перетворити в рідке масло і перелити його в цукрову суміш.
  • Банани очистити від шкірки і порізати кубиками.
  • Викласти сир в окремий посуд і розім’яти ложкою.
  • У сир перекладаємо шматочки бананів і перемішуємо.
  • Цю суміш додаємо в маргаринову масу.
  • Коли додамо борошно з розпушувачем, ложкою замішуємо тісто.
  • Готуємо формочки, заповнюємо їх тестом.
  • Готуємо в духовці 45 хвилин.
  • Готову страву посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!