Сирний кекс в мультиварці – 8 рецептів

Сирний кекс в мультиварці виходить набагато пишніше, ніж приготований в духовці. Він простий у приготуванні, не вимагає особливих кулінарних вмінь, але при цьому володіє дуже корисними властивостями, так як робиться з сиру, який допомагає дітям і дорослим для зміцнення кісток.

Класичний сирний кекс в мультиварці

Класичний кекс можна подати просто з чаєм або, прикрасивши, перетворити звичайний кекс у святковий пиріг.

Інгредієнти:

  • 290 г пшеничного борошна;
  • 300 г бурякового цукру;
  • 300 г кисломолочного сиру. Бажано вибирати домашній;
  • 4 яйця;
  • 150 г вершкового масла;
  • 12 г розпушувача;
  • щіпка солі;
  • посипка для кексу.

Приготування:

  • Сир ретельно перетерти до стану однорідної маси, щоб у готовому виробі не було грудочок. У трохи розтоплене масло, всипати цукор і збивати блендером протягом приблизно 10 хвилин, щоб вийшла абсолютно гладка маса, пишна, білого кольору.
  • У сир додаємо отриману суміш з масла і цукру. Постійно заважаючи, додаємо по одному яйця.
  • Борошно просіяти і змішати її з розпушувачем і сіллю і висипати в масу сиру, розмішати до однорідності.
  • Викладаємо отриману суміш в ємність мультиварки і ставимо на 80 хвилин на режим «випічка».

Рецепт приготування по ГОСТу

У традиційних рецептах сирного кексу за Гостом міститься більше цукру, ніж звичайно потрібно, так як цукор сам по собі є консервантом, і завдяки завищеною концентрації у виробі кекс буде зберігатися довше.

Продукти:

  • 287 г борошна;
  • 155 г вершкового масла;
  • 330 г цукру;
  • 260 г 18%-ного сиру;
  • 3 курячих яйця;
  • 16 г розпушувача.

Як готувати:

  • Трохи розтоплене масло збивати міксером 2-3 хвилини, після чого, не перестаючи перемішувати, додати цукор.
  • Помішуючи, по одному додаємо туди яйця. Перемішуємо з сиром, попередньо перетерти його, якщо він не розсипчастий.
  • Додавши розпушувач з борошном, перемішати лопаткою, але щоб тісто добре піднімалося — не варто довго заважати.
  • Форму для кексу добре змастити і добре присипати борошном, раскрошенным печивом або манкою.
  • Викласти отриманий кекс в ємність і випікати при температурі 180 градусів 55 хвилин.
Дивіться також:  Кекс в гуртку в мікрохвильовці 5 хвилин – 7 рецептів

З додаванням лимона

Кекс з лимоном підкорить будь-якого з-за його пишності, чудового смаку і цитрусових нот.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 250 г цукру;
  • 250 г цукрової пудри;
  • 6 г лимонної цедри;
  • 3 яйця;
  • 40 г вершкового масла;
  • 3 г розпушувача;
  • 30 мл молока 3,2% жирності;
  • 6 г ваніліну;
  • 3 г соди;
  • 50 мл лимонного соку.

Покрокове приготування:

  • Розпушувач, соду і борошно змішати.
  • Яйця ретельно перемішуємо з цукром, щоб суміш була пишною. Розтоплене масло кімнатної температури змішати з ваніліном і додати яйця. Все ретельно змішати.
  • Зняти шкірку лимона і видавити сік. Цей сік влити в яєчну суміш. Ретельно все перемішати.
  • Змастіть форму для випічки і викладіть туди готове тісто. Випікайте 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
  • Щоб кекс був з глазур’ю, у молоко додайте цукор і полийте їм кекс.

Мафін з родзинками на сирі

Чудовий легкий мафін з родзинками легко приготувати, а ніжна консистенція і легка нотка лимона і ванілі підкорить всіх.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 250 г сиру, краще вибрати 9% жирності;
  • 3 яйця;
  • 170 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 6-7 г розпушувача;
  • 1-2 г ваніліну;
  • 100 г родзинок;
  • цедра лимона;
  • 2-3 г солі.

Як зробити:

  • Більш сухий сир слід перетерти через сито, щоб не залишилося грудочок.
  • Ізюм перебрати, промити його і розпарити, заливши окропом.
  • Цедра натирається на дрібній тертці.
  • Розм’якшити масло і збити його з додаванням ваніліну і цукру.
  • Додамо туди сиру і зіб’ємо до отримання абсолютно однорідної маси.
  • Додаємо яйця, після додавання кожного ретельно збиваємо.
  • Борошно змішати з сіллю і додати розпушувач і за три прийоми додати в тісто, розмішуючи ложкою.
  • Досипати цедру лимона і родзинки. Тісто виходить дуже густим.
  • Від 45 до 60 хвилин випікаємо в духовці при температурі 170-175 градусів.
Дивіться також:  Кекс зебра – 7 рецептів в духовці або мультиварці

Шоколадно-сирний кекс

Незвичайний шоколадний кекс сподобається не тільки любителям випічки, але і ласунам.

Для тіста:

  • 2 яйця;
  • 85 г вершкового масла;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 110 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 3 г розпушувача;
  • 2 г ваніліну;
  • 2-3 г солі.

Для начинки:

  • 300 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 50 г цукру;
  • ванілін.

Процес приготування:

  • Розтопити шоколад і масло разом і перемішати до однорідності.
  • Збити яйця з сіллю і цукром.
  • З’єднати ці суміші і розмішати.
  • Додати туди борошно, ванілін і розпушувач і перемішати до утворення єдиної однорідної маси.
  • У сир додати яйце, ванілін і цукор, збити.
  • У форму для кексів викласти мокрий пергамент, на нього вилити половину тіста. На нього викласти начинку з сиру. Завершити шаром тесту.
  • Духовку розігріти до 180 градусів і пекти від 45 до 50 хвилин. Готовність виробу перевіряти зубочисткою.

Готуємо з манкою

Манні кекси дуже ніжні і за смаком виходять такими, ніби вони складаються з сиру.

Продукти:

  • 250 г манки;
  • 250 г кефіру;
  • 170 г цукру;
  • 10 г ваніліну;
  • 2 яйця;
  • 100-120 г борошна;
  • 8 г розпушувача;
  • 3 г солі;
  • 50 г вершкового масла;
  • гранований стакан.

Процес приготування:

  • Манку залити кефіром, добре розмішати і залишити на столі до набухання приблизно на півгодини.
  • Розм’якшене масло збити з цукром і ваніліном.
  • Додати яйця по одному і постійно збивати.
  • У суміш всипати сіль і манну суміш після її набрякання.
  • В самому кінці всипати борошно і розпушувач і дуже ретельно перемішати.
  • Розлити у формочки для кексів і випікати приблизно півгодини при 180 градусах.

Самий смачний варіант на кефірі

Для отримання пишних кексів є невеликий секрет: кефір потрібно додавати в теплому вигляді.

Дивіться також:  Шоколадний кекс – 12 рецептів

Потрібно:

  • 3 яйця;
  • 250 г цукру;
  • ванільний цукор;
  • 15 г розпушувача;
  • 160 мл рослинного масла;
  • 500 г борошна;
  • 80 г родзинок чи іншої добавки;
  • цукрова пудра для посипання.

Процес приготування:

  • Збиваємо яйця з цукром.
  • Влити масло і кефір, розпушувач і ванільний цукор і все перемішати віночком до однорідності.
  • Потроху додаємо в тісто борошно, постійно помішуючи.
  • Після додаємо родзинки і перемішуємо. Також можна замість родзинок використовувати цукати, подрібнені горіхи або інші інгредієнти на свій розсуд.
  • Поставити викладене у форму тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Бананово-сирний кекс в мультиварці

Такий кекс дуже низькокалорійний, при цьому корисний і смачний.

Список продуктів:

  • 250 г сиру;
  • 250 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 1 банан;
  • 300 г борошна;
  • 100 г родзинок;
  • 2-3 г ваніліну;
  • 150 г вершкового масла;
  • 12 г гашеного соди.

Спосіб приготування:

  • Розм’якшити масло, збивати з додаванням ваніліну і цукру. По одному розбити туди яйця, не перестаючи збивати.
  • Сир перемішуємо міксером з іншими продуктами. Додаємо родзинки, попередньо добре промивши його.
  • У тісто додаємо борошно і вливаємо гашену соду, все перемішуємо до однорідності.
  • Викласти готову масу в форму і укласти зверху кружечками банани.
  • Поставимо в мультиварку на режим «Випічка» приблизно на 35-40 хвилин. Готовий кекс вже остиглий можна посипати пудрою.