Сирний крем – 7 рецептів приготування

Сирний крем є найбільш популярним додатком до десертів – тортів, эклерам і просто до фруктів. До того ж, приготований з знежиреного сиру, він має знижену калорійність, і з цієї причини користується популярністю у «худнуть дам». Нижче надані кілька варіантів простих і смачних кремів для різних видів десертів.

Сирний крем – класичний рецепт

Для класичного крему необхідно зовсім небагато часу і мінімальна кількість продуктів. Його можна використовувати для оформлення випічки, прошарку тортів і шаруватих тістечок, або як основу для приготування більш складного крему.

Для приготування по класичному рецепту знадобиться:

  • сир (жирний) – 250 г;
  • 350 грам цукрової пудри;
  • вершкове масло – 50 грам;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі.

Спочатку потрібно добре змішати ванільний екстракт з сиром (9% жирності). Потім додаємо масло, збиваємо блендером. Після отримання однорідної маси поступово додаємо цукрову пудру. Цей компонент слід просіяти,
щоб виключити утворення грудок. Вплутувати її потрібно легкими рухами, акуратно помішуючи ложкою. Потім всю суміш добре перемішати у блендері.

На замітку. Крем перед нанесенням на торт або перед тим, як використовувати для прошарку, потрібно потримати на холоді. Це додасть стійкості сирною прошарку десерту.