Сирний крем для бісквітного торта — 8 рецептів

Крем на основі сиру готується швидко, не вимагає термічної обробки, а виходить легким і пишним. Сир необхідно брати незерненый жирністю від 5% (краще — домашній). Щоб сирний крем для бісквітного торта вийшов найбільш повітряним, молочний продукти, які використовуються в рецепті, потрібно заздалегідь збити в блендері.

Класичний твороженный крем для бісквітного торта

Для традиційного сирного крему потрібні тільки доступні продукти і всього 15 хвилин часу. Важливо лише строго дотримуватися технології його приготування.

Необхідно:

  • 300 г сиру 9% жирності;
  • 440 г цукрової пудри;
  • 2 г ваніліну;
  • 70 г вершкового масла.

Спосіб приготування.

  • Маслу дають трохи підтанути в природних умовах і з’єднують його з сиром і ваніліном.
  • Міксером на середній швидкості збивають інгредієнти до пишноти.
  • Далі склад заважають ложкою, частинами всипаючи пудру. Попередньо її краще просіяти через дрібне сито.
  • Всі компоненти знов збивають міксером на мінімальному режимі 3 хвилини. Повинен вийти легкий, повітряний крем.
  • Порада: якщо сирний крем вийшов дуже густим, бісквітні коржі потрібно додатково змочити просоченням (наприклад, фруктової, алкогольної, кавовій).

    Рецепт приготування з желатином

    Желатиновий крем ідеально підходить для багатошарових кольорових тортів: в розрізі такий десерт виглядає дуже ефектно.

    Необхідні продукти:

    • 480 г сиру жирністю 5-8%;
    • 80 г цукру;
    • 100 г цукрової пудри;
    • 20 г гранульованого желатину;
    • 120 мл охолодженої прокип’яченої води.

    Технологія приготування.

  • Гранули желатину заливають водою і залишають при кімнатних умовах на 40 хвилин для загустіння (спосіб набухання желатину може відрізнятися у різних виробників, тому потрібно читати інформацію на упаковці).
  • Затверділий желатин нагрівають на водяній бані, потім охолоджують.
  • З’єднують сир, пудру, цукор, желатин. Перемішують віночком.
  • Перед використанням сирний крем з желатином ставлять у холодильник на 20 хвилин.
  • Дивіться також:  Сирне суфле – 8 рецептів приготування в духовці, мультиварці і мікрохвильовці

    Сирно-сметанний крем

    Для приготування цього крему потрібно всього 3 компонента, проте тут дуже важливо дотримуватися технологію. Якщо збивати продукти довше, ніж необхідно, повітряна маса перетвориться в рідку.

    Крем буде пишніше, якщо підсолоджену сметану завчасно охолодити.

    Інгредієнти:

    • 250 г сиру жирністю 8%;
    • 400 р сметани пожирніше;
    • 160 г цукрового піску.

    Спосіб приготування.

  • Сир беруть однорідний або протирають через сито так, щоб не залишилося жодної крупинки.
  • Цукор розчиняють у сметані.
  • Солодку сметану і сир з’єднують і збивають до легкості міксером на повільному режимі суворо 8 хвилин.
  • Сметанно-сирний крем до використання охолоджують протягом 40 хвилин.
  • Корисний рада: крем можна доповнювати приправами за смаком: кардамоном, корицею, натуральною ваніллю, а також цукатами, сухофруктами і підсмаженими горіхами.

    Як приготувати в мультиварці?

    З допомогою мультиварки за 15 хвилин вдасться зробити заварний крем, який можна використовувати не тільки для промазування коржів, але і для прикраси десерту.

    Інгредієнти:

    • 250 г сиру;
    • 0,5 л молока;
    • 200 г цукрового піску;
    • 3 яйця;
    • 50 р пшеничного борошна;
    • 100 г вершкового масла.

    Кроки приготування.

  • Заздалегідь дістають масло, щоб воно стало м’якішим.
  • Змішують збиті яйця, просіяне борошно, розтоплене масло і цукор. Окремо збивають сир і з’єднують із загальною масою.
  • У чашу мультиварки заливають молоко і включають режим «Підігрів». Гріють до теплого стану.
  • Тонкою цівкою вливають молоко в основний склад. Добре перемішують.
  • Одержану суміш заливають у каструлю і ставлять режим «Гасіння» на 5 хвилин (якщо необхідний густий крем — на 8 хвилин).
  • Готовий крем охолоджують спочатку на столі, потім в холодильнику.
  • Рекомендації. Щоб не пошкодити поверхню каструлі використовуйте спеціальний черпак.

    Шоколадно-сирний крем

    Цей крем приваблює вишуканим і незабутнім смаком: з кислинкою від сиру, з легкою гіркотою від шоколаду.

    Дивіться також:  Як приготувати в домашніх умовах? 10 рецептів

    Необхідні компоненти:

    • 600 г жирного (краще домашнього сиру;
    • 100 г молочного або гіркого шоколаду;
    • 400 мл вершків для збивання;
    • 100 мл жирного молока;
    • 20 г швидкорозчинного желатину;
    • 1 г ванілі;
    • 50 мл міцно завареної кави;
    • 60 г цукрового піску.

    Рецепт приготування.

  • Вершки заздалегідь охолоджують, а потім збивають з половиною приготованого цукру в міцну піну.
  • Желатин замочують у воді і нагрівають на водяній бані.
  • Сир розтирають із залишками цукру і ваніллю. Проціджують кави і вливають в сирну масу, добре перемішують.
  • Шоколад ламають на часточки, заливають молоком і розтоплюють в мікрохвильовці або на водяній бані.
  • Всі інгредієнти з’єднують у великій мисці і акуратно перемішують.
  • Зі згущеним молоком

    Завдяки додаванню згущеного молока крем набуває приємний вершковий смак. Щоб прошарок не вийшла надмірно солодким, компоненти розбавляють свіжим лимонним соком.

    Необхідні продукти:

    • 350 г сиру;
    • 100 г згущеного молока (невареного);
    • 50 р цукрової пудри;
    • 1 г ванілі;
    • 180 г вершкового масла.

    Рецепт приготування.

  • У великій чашці заглибним блендером або міксером збивають шматочки масла з цукровою пудрою.
  • Продовжуючи збивати на повільному режимі, частинами вводять згущене молоко (по ложці за раз).
  • Сир протирають через дрібне сито і додають в першу масу. Продовжують збивати міксером на низькій швидкості.
  • Отриманий крем перед прослаиванием торта ставлять у холодильник на 30 хвилин.
  • Сирно-йогуртовий крем

    Продукт виходить дуже легким, має тонкий смак і невисоку калорійність. Краще брати йогурт без добавок і доповнювати його натуральними соками.

    Для приготування знадобиться:

    • 500 г незернистого сиру 5% жирності;
    • 400 г натурального йогурту;
    • 20 г пакетованого желатину;
    • 80 г цукрового піску;
    • 120 мл води;
    • 40 мл концентрованого соку на вибір.
    Дивіться також:  Бісквіт на сметані – 9 рецептів

    Технологія приготування.

  • Желатин заливають холодною водою на 40 хвилин.
  • Збивають міксером сир, додають йогурт і продовжують збивати. В процесі засипають цукор.
  • Набряклий желатин нагрівають на водяній бані, поки гранули не розійдуться.
  • Продовжуючи збивати сирно-йогуртову масу, додають желатин і сік.
  • Після ретельного перемішування крем поміщають в холодильник на 30 хвилин для закріплення.
  • Сирно-бананова прошарок для торта

    Банан здатний поліпшити консистенцію крему, тому якщо склад виходить недостатньо густим із-за низької жирності сиру варто додати цей фрукт.

    Знадобиться:

    • 0,5 кг сиру;
    • 3 середніх стиглих банана;
    • 2 сирих жовтка;
    • 50 г вершкового масла;
    • 200 г сметани;
    • 100 мл молока;
    • 70 г цукру;
    • 10 г ванільного цукру.

    Спосіб приготування.

  • Жовтки збивають спочатку окремо, потім з цукром. Ретельно перетирають до розчинення піску.
  • Нагрівають молоко, кладуть в нього солодкі жовтки і, довівши до кипіння, вимикають плиту. Суміш охолоджують при звичайній температурі.
  • Окремо з’єднують сир, сметану, трохи розтоплене масло, ванільний цукор. Все збивають у блендері.
  • Вводять молочно-жовткову суміш, перемішують.
  • Готовий крем поміщають в холодильник на півгодини.
  • Креми на основі сиру ідеальні для будь-яких бісквітів. Вони чудово поєднуються зі світлими, шоколадними коржами, як простими, так і з різними наповнювачами.