Сирний пиріг з крихтою – 6 смачних рецептів

Домашня смачна випічка і ароматний чай – що може бути краще для приємного сімейного або дружнього чаювання? Якщо у вас немає часу на приготування складних десертів, то спробуйте зробити сирний пиріг з пісочної крихтою. Ніжний, не нудотний, м’який, з хрусткою скоринкою, цей десерт обов’язково оцінить і ваша родина і друзі.

Класичний сирний пиріг з пісочної крихтою

Рецепти «на швидку руку» останнім часом набирають популярність у сучасних господинь. З простих інгредієнтів можна швидко спекти смачний десерт. Одним з них є сирний пиріг з пісочної крихтою, який можна випекти з будь-якою начинкою з фруктів, джему або додавши в тісто ягоди. Але ми почнемо знайомство з такою випічкою з класичного рецепту приготування. Ви можете внести свої зміни і тим самим створити власний, авторський десерт.

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна;
  • упаковка масла вершкового;
  • 1,5 склянки солодкого піску (стакан – для начинки);
  • одне яйце;
  • пакетик ваніліну;
  • до 400 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Масло для тесту не потрібно витримувати в приміщенні, дістаємо його прямо з морозилки і трьом на тертці.
  • З’єднуємо борошно з підсолоджувачем і невеликою кількістю соди. Додаємо сухі інгредієнти до масла і змішуємо. Головне, не замішуємо пісочне тісто, нам потрібна крихта.
  • У чашу розбиваємо яйце, засипаємо пісок, вспениваем до збільшення маси. Потім кладемо сир і ще раз перемішуємо складу до ніжної текстури.
  • Беремо форму. Якщо вона силіконова, то змащувати її не потрібно. Борошняну крихту ділимо навпіл, частину викладаємо в підготовлену ємність, потім розподіляємо сирний шар і поверх нього – залишки крихти.
  • Ставимо наш пиріг в духовку на 25 хвилин (температура – 200 °С). Гарячий пиріг з форми не дістаємо. Чекаємо повного охолодження, інакше випічка може разломаться.
Спробуйте також:  Шоколадні млинці — 7 рецептів приготування

Загрузка...

На основі маргарину в духовці

Пісочне тісто можна приготувати на основі вершкового масла або з маргарином. Другий продукт обійдеться дешевше, головне, вибрати якісний, для випічки.

Інгредієнти:

  • три склянки борошна;
  • пачка маргарину;
  • одне велике яйце;
  • дві пачки сиру;
  • стакан білого цукру.

Спосіб приготування:

  • Як і в попередньому рецепті, беремо масло застигле, тремо на тертці, змішуємо з борошном і ложечкою соди. Вимішуємо крихту. Головне, не перестаратися, щоб не вийшло однорідне тісто.
  • Поки готуємо начинку, крихту відправляємо в холод.
  • За допомогою міксера спочатку збиваємо яйце з піском, а потім і з сирним продуктом.
  • Формуємо пиріг в три шари, як описано вище, і запікаємо від 20 до 30 хвилин (температура – 200 °С).

Готуємо в мультиварці

Смачний сирний пиріг з крихтою можна спекти в мультиварці. Виходить так само ситно і смачно.

В рецепт додамо лимон, який додасть десерту освіжаючий смак. Замість нього можна взяти і апельсин.

Інгредієнти:

  • упаковка масла (маргарину);
  • три яйця;
  • склянка борошна;
  • один лимон;
  • пачка сиру;
  • стакан солодкого піску;
  • за смаком – ванілін.

Спосіб приготування:

  • У мисці змішуємо борошно, частину підсолоджувача, розпушувач і ванілін. Додаємо натерте масло і перетираємо інгредієнт в крихту. Відправляємо в холод.
  • Цитрус очищаємо від шкірки і насіння, подрібнюємо в блендері. Потім змішуємо з сиром, яйцями і цукром. Також додаємо ванілін за смаком.
  • У промаслений чашу викладаємо половину борошняної крихти, потім кладемо сирно-цитрусову масу і рівним шаром розкладаємо залишилася крихту.
  • Включаємо режим «Випічка» на 20 хвилин.

Сирний пиріг «Сільський»

«Сільський» сирний пиріг відрізняється дивовижним смаком. При цьому готувати його дуже просто. Інгредієнти для такої випічки можна завжди знайти у своєму холодильнику.

Спробуйте також:  Подовий хліб: що це таке, склад, калорійність, користь. Як спекти подовий хліб в домашніх умовах – 4 рецепта

Інгредієнти:

  • пачка масла вершкового;
  • півтори склянки борошна;
  • дві пачки сиру;
  • неповний склянки цукрового піску;
  • п’ять ложок сметани;
  • одне яйце;
  • будь джем.

 

Спосіб приготування:

  • У висипаємо борошно трохи розпушувача, половину пакетика ваніліну і 80 г солодкого піску. Змішуємо.
  • Потім сухі інгредієнти додаємо масло, яке попередньо натерто на тертці, і перемішуємо так, щоб вийшла олійно-борошняна крихта.
  • Сир розмішуємо до ніжної консистенції міксером, потім всипаємо залишився підсолоджувач і ванілін, вбиваємо яйце і ще раз все ретельно розмішуємо.
  • Беремо форму (можна застелити її пергаментом) і збираємо пиріг. Спочатку викладаємо частину крихти, потім сирну масу і тонкий шар джему. Закриваємо ягідний складу залишилася крихтою і відправляємо десерт в духовку на півгодини (температура – 200 °С).

З шоколадною крихтою

Класичний рецепт сирного пирога з крихтою можна урізноманітнити за своїм смаком. Наприклад, спекти пиріг з шоколадною крихтою.

Інгредієнти:

  • склянку з гіркою в/з борошна;
  • півтора склянки цукру-піску (до 200 г – для начинки);
  • три ложки какао;
  • пачка масла;
  • півкіло сирного продукту;
  • трохи ваніліну;
  • два яйця.

Спосіб приготування:

  • Холодне масло нарізаємо кубиками і кладемо в миску. Туди ж висипаємо борошно, підсолоджувач, трохи розпушувача і какао. Замішуємо борошняну крихту і відправляємо її охолоджуватися.
  • В чашу комбайна кладемо сирний продукт, солодкий пісок, ванілін і вбиваємо яйця. Збиваємо до однорідності.
  • Формуємо пиріг в три або чотири шари і запікаємо в духовці протягом 30 хвилин (температура – 190 °С).

Дріжджова випічка

Для тих, хто любить дріжджове тісто, пропонуємо рецепт сирного пирога з додаванням дріжджів. Випічка виходить більш пишною і повітряної.

Інгредієнти для тіста:

  • півпачки масла вершкового;
  • півсклянки рослинного;
  • 225 мл води;
  • 20 г ванільного цукру і 65 г звичайного;
  • 55 г свіжих дріжджів;
  • 520 г борошна.
Спробуйте також:  Журавлина, протерта з цукром – 6 смачних рецептів приготування

Для начинки:

  • кіло сиру;
  • неповний склянку піску;
  • три яйця;
  • ванілін за смаком.

Для крихти:

  • 85 г борошна;
  • 55 г піску;
  • 75 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • В воді (не холодною) розчиняємо дріжджі.
  • У мисці змішуємо борошно з двома видами цукру і дрібкою солі. Додаємо трохи розтоплене масло, а також вливаємо олію і дріжджову воду. Замішуємо тісто, прикриваємо і залишаємо на півгодини.
  • Беремо інгредієнти для начинки і збиваємо до однорідності.
  • Для крихти холодне масло тремо на тертці, змішуємо з борошном і цукром. Перемішуємо.
  • Деко застеляємо пергаментом, кладемо на нього частину тіста і розгортаємо в пласт так, щоб звисали краю. Потім розподіляємо сирну масу, накриваємо другим пластом і защепляем краю. Змащуємо поверхню яйцем і посипаємо борошняний крихтою.
  • Випікаємо пиріг 45 хвилин (температура – 180 °С).

Крем для прикраси сирного пирога

Для прикраси сирного пирога, звичайно ж, підійде крем, приготований з сирного продукту.

Інгредієнти:

  • до 150 грам сиру;
  • 35 г масла вершкового;
  • стакан солодкої пудри;
  • 3 г ваніліну.

Для крему краще взяти дрібнозернистий сир з жирністю не менше 9%. З ним крем вийде гладкої консистенції.

Спосіб приготування:

  • Беремо сито і сир протираємо два рази, кладемо його в миску і починаємо збивати.
  • Не вимикаючи електроприлад, всипаємо просіяне пудру і ванілін, потім кладемо масло і збиваємо ще п’ять хвилин.
  • Для прикраси десерту беремо кондитерський мішок або шприц, наповнюємо його кремом і включаємо фантазію.

Ось і все, тепер ви знаєте, як з простих інгредієнтів можна швидко спекти смачний десерт з ніжною начинкою. Справа за малим – залишилося втілити рецепти в життя!

Загрузка...