Сирний салат – 14 рецептів приготування

Багато приходять до думки, що необхідно дотримуватися здорового способу життя. Але це не означає, що треба харчуватися тільки вареними продуктами. Сирний салат – це смачне, корисне блюдо, яке можна готувати в різних варіаціях. Вживаючи салати за запропонованими рецептами, помітите, що через три місяці ви станете помітно стрункішою і здоровіше.

Сирний салат — класичний рецепт

Незвичайний салат з пікантним смаком і ідеальним поєднанням солоного сиру і солодкуватих овочів.

Інгредієнти:

  • морква – 4 шт.;
  • сметана;
  • сіль;
  • бурак – 4 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • сир – 170 г;
  • горіх волоський – 60 г;
  • чорнослив – 120 р.

Приготування:

  • Моркву подрібнити на тертці. Видавити через землянку часникові зубки. Змішати з морквою. Залити сметану. Розмішати і відставити на чверть години.
  • Проварити бурак і натерти. Порубати чорнослив.
  • Подрібнити горіхи. Натерти сир. Все перемішати і підлити ще сметани.
  • Підсолити і розмішати.

Готуємо з шинкою

Сирний салат з шинкою досить просте блюдо, яке готується за лічені хвилини. Допоможе внести різноманітність в раціон харчування, і наситити організм необхідними елементами.

Інгредієнти:

  • яйце варене – 6 шт.;
  • петрушка;
  • сир плавлений – 200 г;
  • гірчиця – 2 ч. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • твердий сир – 170 г;
  • натуральний йогурт;
  • огірок – 3 шт. свіжий;
  • сметана;
  • шинка – 300 г;
  • каперси – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Підготувати саму крупну тертку. Подрібнити м’який сир. За допомогою дрібної терки подрібнити м’який сир.
  • Яйце порубати. Зрізати шкірку з огірків. Нарізати дрібними кубиками овоч.
  • Натерти зубки часнику. Змішати з йогуртом і сметаною. Порубати петрушку. Змішати з масою. Додати гірчицю.
  • Перемішати.
  • Все з’єднати і залити заправкою. Розмішати і дати постояти в холодильнику півгодини.

З яйцем і часником

Салат з яйцем і часником – це самий елементарний варіант приготування, з яким впорається кожна господиня.

Інгредієнти:

  • сир чеддер – 220 г;
  • часник – 3 зубки;
  • яйце варене – 2 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Дрібно порубати яйця. Через часникодавку пропустити часникові зубки.
  • Натерти сир. Змішати всі продукти. Додати майонез і перемішати.

Простий сирний салат з часником

Знайома багатьом з дитинства варіація приготування. Незважаючи на свою багату історію, салат не втратив актуальності і в наш час. Відмінний варіант для будь-яких свят.

Інгредієнти:

  • сир – 320 г;
  • кріп – 25 г;
  • часник – 4 зубки;
  • солоний огірок – 3 шт.;
  • яйце варене – 3 шт.;
  • сметана – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Дрібно нарізати яйця. Натерти сир. Огірки знадобляться кубиками. Порубати часник. Нашаткувати кріп.
  • Змішати продукти. Полити сметаною й перемішати.
  • Цей склад може служити основою до бутербродів, начинкою до солодких перців або томатам.
Загрузка...

Закуска з сухариками

Це блюдо потрібно подавати відразу після приготування, інакше сухарики розм’якнуть і смак салату буде зіпсований.

Інгредієнти:

  • яйце варене – 3 шт.;
  • зелень;
  • солоний огірок – 3 шт.;
  • майонез;
  • сир – 230 г;
  • сухарики – пакетик;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Нарізати яйця. Повинні вийти кубики. Огірки знадобляться такої ж форми. Змішати.
  • Взяти великого помелу тертку. Сир подрібнити. Надіслати до огірків.
  • Натерти на дрібній тертці часникові зубчики. Нашаткувати зелень. Помістити в салат.
  • Налити майонез і перемішати. Посипати сухариками.

З курячим філе

Сир ідеально поєднується з куркою. Рекомендуємо використовувати для приготування пармезан. Його тонкий гоструватий смак перетворить салат в чудову закуску.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • філе (куряче) – 320 г;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • печериці – 320 г;
  • сметана;
  • соняшникова олія;
  • маринований огірок – 3 шт.;
  • сир (пармезан) – 160 р.

Приготування:

  • Подрібнити гриби. Цибулю нашаткувати.
  • Прогріти масло в сковорідці і помістити нарізані продукти. Прожарити. Витратити доведеться близько семи хвилин. Цибуля повинен отримати красиве золотаве забарвлення.
  • Нарізати тонкими смужками філе. Огірки знадобляться часточками. Натерти сир.
  • Перемішати всі продукти. Влити сметану. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати.

Салат «Сирне хмара»

Ніжна і повітряна закуска підкорить вас простотою приготування, а гостей чудовим смаком і тонким ароматом.

Якщо ви придбали сир заздалегідь, то подбайте про правильному зберіганні. Загорніть в пакет чи плівку, інакше він вбере сторонні запахи з холодильника і засохне.

Інгредієнти:

  • часник – 2 зубчики;
  • копчений ковбасний сир – 220 г;
  • чіпси з сиром «читос» – 1 пачка;
  • крабові палички – 220 г;
  • майонез;
  • яйце варене – 3 шт.

Приготування:

  • Натерти сир. Розмістити половину шаром на блюдо.
  • Натерти крабові палички і присипати сиром.
  • Часник видавити через часникодавку. Перемішати з майонезом. Промазати сирний шар.
  • Натерти яйця. Викласти наступним шаром і посипати сиром. Промазати майонезним соусом. Викласти чіпси.

Рецепт з овочами

Для овочів підходить сир солоного сорту. Щоб вийшло ідеальне поєднання м’якого, ніжного і солонуватого сирного смаку зі свіжістю овочів, використовуйте для салату сир Фета.

Інгредієнти:

  • огірок – 2 шт.;
  • оливкова олія;
  • соєвий соус;
  • помідори – 3 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • кріп – 15 г;
  • сир Фета -160 г;
  • петрушка – 15 г;
  • оливки – 120 р.

Приготування:

  • Нарізати у вигляді кубиків перець. Зрізати шкірку з огірків і нарізати.
  • Сир знадобиться кубиками, а томати – часточками.
  • Нарізати оливки. Нашаткувати зелень.
  • В масло влити соєвий соус. Перемішати.
  • З’єднати підготовлені інгредієнти і полити соусом. Перемішати.

Як зробити з червоною рибою

Ніжність рису і соковитість сьомги чудово гармонують з особливим сирним смаком. Для цієї страви на столі слід вибирати тільки почесне місце в центрі столу. Всі гості по достоїнству оцінять старання кулінара і будуть неодноразово просити приготувати закуску на свято.

Інгредієнти:

  • майонез;
  • рис – 4 ст. ложки;
  • сир – 200 г;
  • сьомга малосольна – 160 г;
  • кінза – 15 г;
  • пір’я цибулі – 15 г;
  • яйце відварне;
  • петрушка – 15 р.

Приготування:

  • Зварити рисові зерна. Пластинками нарізати рибу. Натерти на дрібній тертці яйце.
  • Нашаткувати зелень.
  • Розмістити рис на блюдо. Промазати майонезом. Вкрити рибою. Змастити майонезом.
  • Нарізаний шматочками сир розмістити наступним шаром. Посипати зеленню.

«Сирний рай» на святковий стіл

Сімейний вечерю допоможе прикрасити ніжний і ситний салат. Кириешки можна додавати з будь-яким смаком. Завдяки сухарикам ви зможете змінювати смак і аромат страви.

Інгредієнти:

  • огірок маринований – 3 шт.;
  • сир – 170 г;
  • зелена цибуля – 25 г;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • кириешки – пачка;
  • яйце варене – 4 шт.

Приготування:

  • Нарізати огірки. Повинні вийти кубики.
  • Натерти яйця. Порізати шматочками сир. Змішати.
  • Нашаткувати цибулю. Додати в салат. Полити майонезом і перемішати.
  • Додати сухарики. Перемішати і відразу подавати.

З морквою і часником

Ця варіація підходить для багатьох страв, а легкість приготування робить його бажаним гостем на святковому столі.

Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;
  • сир – 220 г;
  • майонез – 200 мл;
  • часник – 3 зубчики.

Приготування:

  • Підготувати дрібну тертку і моркву подрібнити.
  • Дрібно порубати часникові зубчики. Натерти на тертці (середньої) сир. З’єднати продукти. Полити майонезом і перемішати.

Салат з сиром, кальмарами і грибами

Оригінальне поєднання продуктів принесе задоволення любителям морських і лісових дарів. Якщо любите повітряні страви, сир слід натирати не на тертці, а подрібнювати спеціальним ножем.

Інгредієнти:

  • кальмари — 550 г;
  • майонез – 120 мл;
  • лісові гриби варені – 550 г;
  • сметана – 120 г;
  • твердий сир – 160 г;
  • сіль;
  • волоські горіхи – 220 г;
  • часник – 4 зубчики.

Приготування:

  • Закип’ятити воду і помістити кальмари. Витримати сім хвилин. Рідину злити. Морепродукти остудити. Подрібнити. Повинна вийти соломка.
  • Лісові дари дрібно порубати. Змішати з морепродуктів.
  • Порізати подрібніше часникові зубки. Подрібнити горіхи. Натерти з використанням дрібної терки сир. Змішати.
  • Сирну суміш залити майонезом і сметаною. Перемішати.
  • Залити отриманим соусом гриби з кальмарами. Підсолити і розмішати.

Салат з сиром і ковбасою

Легка і апетитна варіація. Якщо хочете в результаті отримати блюдо посытнее, то можна збільшити кількість сиру. Якщо віддаєте перевагу легкий варіант – додавайте якомога більше овочів. Незважаючи на те, який варіант вам більше подобається, салат виходить красивим і смачним.

Інгредієнти:

  • огірки – 3 шт.;
  • майонез;
  • перець;
  • сир – 320 г;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • сіль;
  • яйце – 3 шт.;
  • кріп – 25 г;
  • суха ковбаса – 320 р.

Приготування:

  • Порізати сир. Повинні вийти кубики.
  • Нарізати ковбасу. Відварити яйця. Нарізати маленькими кубиками.
  • Перець і огірок подрібнити. Вийде соломка, тонка за розміром.
  • Нашаткувати зелень. Змішати всі продукти. Присипати сіллю і перцем. Влити майонез. Розмішати.

Салат з ананасом та сиром

Якщо ви належите до любителів пікантних страв, тоді рекомендуємо приготувати дивно швидкий салат. У сирних салатах слід обережніше використовувати сіль. Сир відноситься до солоних продуктів, тому страва легко пересолити.

Інгредієнти:

  • морська сіль;
  • консервовані ананаси – 320 г;
  • петрушка – 25 г;
  • твердий сир – 320 г;
  • майонез;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Підготувати з великими отворами тертку. Подрібнити сир.
  • Злити сік з банки. Дрібно нарізати ананаси.
  • Нашаткувати петрушку. Порубати часник.
  • У сир насипати ананаси. Перемішати. Додати часник. Влити майонез. Підсолити. Перемішати. Посипати петрушкою.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...