Сирний суп з креветками – 8 рецептів приготування

Не уявляєте себе без рідкої гарячої їжі, і правильно робите – здоров’ю це тільки на користь. А кілька рецептів сирного супу з креветками зроблять любов до життя ще міцніше

Класичний сирний суп з креветками

Таке блюдо підкорить ненав’язливій ніжністю смаку і чудовим ароматом.

За традиційним рецептом готують його з:

  • плавленого сиру – 400 г;
  • картоплі – 200 г;
  • креветок (очищених і заморожених) – такого ж обсягу;
  • коріння моркви – 100 г;
  • солі (краще використовувати морську) – 1 чайної ложки;
  • кропу і петрушки (висушених і змелених) – по 30 г одного та іншого;
  • соняшникової олії;
  • води – від 1,5 до 2 літрів.

Розчиняємо в закипілої води сир, допомагаючи йому ложкою. Подрібнюємо картоплю так, щоб вийшли кубики діаметром 1,5-2 див Коли рідина закипить знову, кидаємо в неї картопляні кубики. Варимо 15 хвилин.

Моркву натираємо на тертці з самими дрібними осередками, обсмажити до золотистої скоринки. В супі її не буде видно, зате він отримає красивий відтінок і приємний аромат.

До цього часу картопля практично зварилася, так що додаємо до неї тушковану моркву і відразу – креветки. Підсолюємо і в черговий раз доводимо майже готову страву до кипіння. Додаємо зелень, перемішуємо і варимо ще три хвилини.

Нехай страва півгодинки настоїться під кришкою, і можна приступати до обіду.