Сирний суп з креветками – 8 рецептів приготування

Не уявляєте себе без рідкої гарячої їжі, і правильно робите – здоров’ю це тільки на користь. А кілька рецептів сирного супу з креветками зроблять любов до життя ще міцніше

Класичний сирний суп з креветками

Таке блюдо підкорить ненав’язливій ніжністю смаку і чудовим ароматом.

За традиційним рецептом готують його з:

  • плавленого сиру – 400 г;
  • картоплі – 200 г;
  • креветок (очищених і заморожених) – такого ж обсягу;
  • коріння моркви – 100 г;
  • солі (краще використовувати морську) – 1 чайної ложки;
  • кропу і петрушки (висушених і змелених) – по 30 г одного та іншого;
  • соняшникової олії;
  • води – від 1,5 до 2 літрів.

Розчиняємо в закипілої води сир, допомагаючи йому ложкою. Подрібнюємо картоплю так, щоб вийшли кубики діаметром 1,5-2 див Коли рідина закипить знову, кидаємо в неї картопляні кубики. Варимо 15 хвилин.

Моркву натираємо на тертці з самими дрібними осередками, обсмажити до золотистої скоринки. В супі її не буде видно, зате він отримає красивий відтінок і приємний аромат.

До цього часу картопля практично зварилася, так що додаємо до неї тушковану моркву і відразу – креветки. Підсолюємо і в черговий раз доводимо майже готову страву до кипіння. Додаємо зелень, перемішуємо і варимо ще три хвилини.

Нехай страва півгодинки настоїться під кришкою, і можна приступати до обіду.

Загрузка...

Готуємо з грибами

Може здатися, що морепродукти і гриби – не найкраще поєднання. Але не відмахуйтеся, спробуйте приготувати сирний суп з креветками та грибами. Швидше за все, вам захочеться варити його знову і знову.

Знадобляться:

  • плавлені сирки – пара штук;
  • печериці – 250 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • морква – 1 коренеплід;
  • картопля – 3 бульби;
  • креветки (вже без панцирів) – не менше 100 м;
  • оливкова масло – для обсмажування;
  • молоко – ½ склянки;
  • сіль і приправи – скільки вважаєте за потрібне.

Виливаємо масло в сковороду. Сюди додаємо нарізану цибулю і гриби, трохи пізніше морква (оброблену на дрібній тертці). Нехай всі обсмажиться.

Потім присмачити спеціями – наприклад, майораном, лаврушкой і мускатним горіхом.

Сирки розчинний у киплячій воді. Як тільки склад завирує другий раз, кинемо в нього картоплю і наллємо молоко.

Чекаємо майже повної готовності картоплі і відправляємо в рідину засмажку з овочів і грибів, а також креветки. Підсолюємо суп. Нехай постоїть на вогні п’ять хвилин.

Спробуйте також:  Як швидко зварити квасолю червону і білу без замочування?

З плавленим сиром

Ніжну консистенцію сирний суп отримує завдяки тому, що в його складі – плавлений сир. А креветки надають яству особливу пікантність. Рецептів досить багато.

Ось продукти для одного з них.

  • плавлені сирки (наприклад, «Дружба») – 2 штуки;
  • болгарський перець (візьмемо червоний) – 1 великий плід;
  • цибуля – 1 велика головка;
  • морква – 1 коренеплід;
  • картопля – 3 бульби;
  • креветки – не менше 100 м;
  • сіль, приправи – орієнтуйтеся на власний смак.

Ставимо закипати воду, а поки займаємося заправкою. Обсмажуємо на рафінованій соняшниковій олії цибулю, поки він не стане напівпрозорим. Тоді вже можна додавати пропущену через дрібну тертку моркву і перетворений на соломку болгарський перець (заздалегідь очищений від шкірки і насіння). Перемішуємо і даємо потушиться близько 10 хвилин.

Розжарюємо масло на другий сковороді і обсмажуємо креветки.

У каструлю з киплячою водою додаємо картоплю (у вигляді маленьких кубиків). Туди ж відправляємо плавлені сирки і спеції. Наприклад, мелені перець чорний і запашний. Нагрівання зменшуємо: нехай інгредієнти поварятся півгодини.

Настав час відправляти цибульно-перечно-морквяну заправку. А за 10 хвилин до того, як страва буде готове, – креветки і лавровий лист. От і все! Смачний креветочний суп з плавленим сиром можна пробувати. Подайте до нього грінки – підсушені в духовці і натерті часником скибочки багета.

Сирний суп-пюре з креветками

Таке блюдо не соромно подати гостям і навіть поставити на святковий стіл. Суп не тільки чудовий на смак, але ще й презентабельно виглядає завдяки формі подачі в кожну тарілку кладуть окремо відварена велика креветка і присипка з «Пармезану».

Для сирного супу-пюре з креветками на три порції знадобляться:

  • картоплини – 4 бульби;
  • креветки (очищені і заморожені) – 250 г;
  • креветки великі – 3 штуки;
  • сири двох видів: плавлений від 180 до 200 р, «Пармезан» – 30 г;
  • вода – не менше 1200 мілілітрів;
  • сіль – пара чайних ложок;
  • зелений кріп – 3-4 гілочки;
  • куркума – ½ чайної ложки;
  • чорний мелений перець.

Займаємося картоплею. Після необхідної підготовки нарізаємо її досить крупно. Висипаємо в каструлю, наливаємо в неї воду. Хай вариться. В процесі не забудемо посолити.

Готовий овоч відправляємо в блендер і перетворюємо на пюре. Повертаємо продукт в каструлю з картопляним відваром. З допомогою віночка робимо однорідну рідину. Тепер треба всипати туди креветки (заздалегідь розморожені). Нехай закиплять.

Спробуйте також:  Борщ з квасолею – 7 незрівнянних рецептів. Дуже смачно!

 

Можна кидати плавлений сир. Краще не цілими брусками (вони будуть занадто довго розчинятися), а обробленими на крупній тертці. Лише тільки він остаточно розчиниться, присмачую рідина куркумою і перцем, а також як можна дрібніше порубаним кропом.

Залишилося востаннє крем-суп перемішати і прибрати з печі. Йому належить настоятися хоча б 10 хвилин. А ми встигнемо натерти «Пармезан» і відварити великі креветки. Подаємо в порційних тарілках.

Як приготувати з сьомгою

Любителі морепродуктів напевно оцінять тонкий збалансований смак першого страви з креветками і червоною рибою. Таке поєднання продуктів – істинно французька класика.

Зваримо суп з:

  • креветок (дрібних) – 250 г;
  • філе сьомги – 300 г;
  • кореня селери – вистачить 100 г;
  • солі і перцю;
  • зелені кропу і петрушки – за власним смаком;
  • картоплі – пари коренеплодів;
  • невеликих цибулевих головок – 2 штук;
  • маслин і оливок – по 4 ягоди того й іншого;
  • лимона – ½ плода;
  • сметани (краще брати жирну, не менш 33%) – повній столовій ложки;
  • плавленого сирка (краще «Вершкового») – одного буде достатньо.

Ставимо закипати воду, а поки готуємо картоплю і селеру. Першу перетворюємо на маленькі кубики, другу – в тонку соломку. Кидаємо все це у вируючу каструлю.

Цибулю у вигляді полуколечек також відправляємо в бульйон. Склад підсолюємо і присмачую спеціями. Нехай відвар проведе на вогні середньої потужності ¼ години.

А ми поки займаємося сирком, ягодами і рибою. Перше нарізаємо, або пропускаємо через крупну тертку. Друге ріжемо як можна дрібніше. Третє, навпаки, більше. Спочатку в суп йдуть маслини з оливками, через пару-трійку хвилин їх «наздоганяє» сьомга.

Коли розуміємо, що все майже готове, додаємо в суп сметану і сирок. Заважаємо, щоб вони розчинилися без сліду.

Тепер постараємося дуже швидко звільнити креветки від панцирів, дрібно порубати зелень і все це додати в каструлю. Тільки суп закипить, можна гасити вогонь. Нехай страва настоїться під кришкою не менше півгодини.

Досвідчені кулінари радять використовувати в подібному блюді відразу кілька видів червоної риби. Такий прийом робить смак особливо густим і насиченим.

Рецепт з мідіями

З’єднання в сирному супі креветок і мідій також порадує шанувальників дарів моря.

Спробуйте також:  Місо суп: рецепти в домашніх умовах з рибою або креветками

Знадобляться:

  • заморожені креветки і мідії – по 200 г кожного продукту;
  • плавлені сирки – 3 штуки;
  • картоплини – стільки ж;
  • цибуля і морква – по одній кожного овоча;
  • сухарики з часниковим смаком – 150 р.

Всі овочі ріжемо на приблизно однакові невеликі фрагменти. Варимо. Відливаємо півтори склянки відвару, а з решти рідини і овочів робимо пюреобразную масу. Щоб не залишилося грудок, використовуємо блендер.

Сирки нарізаємо по можливості зменшити. Розчиняємо у залишеному овочевому бульйоні. Отриману суміш однорідної консистенції повільно вливаємо в картопляно-цибульно-морквяне пюре. Нехай 10 хвилин повариться. Вогонь повинен бути мінімальним!

Заздалегідь відварені мідії і креветки розподіляємо по порціях, заливаємо супом і сиплемо в кожну тарілку сухарі.

Вершково-сирний суп з креветками

Наступний варіант – рецепт пікантного гарячого страви, яке обов’язково займе почесне місце у вашому кулінарному блокнотику.

Які зібрати інгредієнти?

  • сир – 150 г;
  • овочевий бульйон – знадобиться півлітра;
  • креветки – 100 г;
  • вершки – досить склянки;
  • сіль, спеції і зелений кріп – покладайтеся на власний смак;
  • борошно – не більше 50 р.

Промиті креветки підсолюємо і відварюємо рівно три хвилини. Коли охолонуть, звільняємо від панцирів і складаємо в миску.

Трохи борошна висипаємо в сотейник і легенько підрум’янюємо. В цей час тоненьким струменем будемо підливати до неї бульйон з овочів. Не забудемо весь час заважати: грудочки в супі не потрібні.

Тепер можна відправляти в рідину оброблений за допомогою терки сир і використовувати спеції. Накриваємо ємність кришкою і через п’ять хвилин вимикаємо вогонь.

Наливаємо суп в тарілки, розкладаємо відварені морепродукти і декоруємо кожну порцію зеленню.

В мультиварці

Якщо у вашому розпорядженні є казковий чудо-горщик, мультиварка, можна зварити сирний суп з креветок.

Знадобляться:

  • креветки (очищені) – чверть кіло;
  • картопля – 4 штуки;
  • цибулю і моркву – по плоду;
  • сир – не менше 200 м;
  • оливкова олія – 20 г;
  • вода – не менше 2 літрів;
  • сіль, перець, базилік, петрушка.

Починаємо з овочів. Морквяно-цибульну нарізку підсмажуємо, задавши функцію «Випічка». Потім в мультічашу додаємо невеликі картопляні кубики, порізані сирки, креветки. Наповнюємо ємність водою.

Залишилося згадати про спеції, опустити кришку і поставити перед мультиварка завдання: програму «Гасіння» протягом 60 хвилин. Зелень насипаємо прямо в тарілку з супом.

Загрузка...