Сирник в духовці – 7 смачних рецептів сирників

Сир – корисний продукт, збагачує організм кальцієм. Дорослі ставляться до цього з розумінням, але спробуйте нагодувати малят. Якщо приготувати сирник в духовці, їх із задоволенням з’їсть будь-який маленький примхливий, не кажучи вже про дорослих.

Класичний рецепт сирників в духовці

Запікання – один із способів приготування дієтичних страв. Воно зберігає всі корисні властивості продуктів. При запіканні кількість застосовуваних жирів мінімально.

Такий спосіб приготування підійде не тільки людям з різними захворюваннями, але і тим, хто дотримується дієти в надії схуднути. До того ж, запечені страви ще й смачні. Це знає кожен, хто їх спробував.

У будь-якої страви є класичний рецепт, який дає кухарям їжу для кулінарної фантазії. Існує він і в сирників з сиру в духовці.

Інгредієнти:

  • сир будь-якої жирності – 300 г;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • цукор – за смаком, в класичному рецепті – 2 ст. ложки;
  • борошно – від 3 до 4 ст. ложок, все залежить від консистенції сиру.

До цих складових можна додати 0,5 ч. ложки розпушувача, щоб сирника були пишніше, але цілком можна обійтися і без нього.

Етапи приготування страви:

  • Добре розминаємо сир виделкою. Змішуємо його з цукром і яйцем до однорідності.
  • Розмішану з розпушувачем борошно просіваємо і додаємо до сирної маси.
  • Знову перемішуємо і формуем сирники.
  • Застеляємо форму для випічки фольгою або папером для запікання, щоб сирники при приготуванні не прилипли до форми.
  • Розкладаємо вироби так, щоб вони не торкалися один одного.
  • Встановлюємо в духовці середній нагрівання (180 градусів) і випікаємо близько 20 хвилин.
  • При подачі додаємо сметану, згущене молоко, варення – хто як любить.

Класичний рецепт завжди можна вдосконалити у відповідності зі своїм смаком.

З манкою і яблуками

Це блюдо краще готувати у спеціальних формочках, щоб сирники не розповзалися, так як тісто виходить досить рідким. Цілком підійде силіконова форма або традиційні металеві формочки.

Інгредієнти:

  • сир будь-якої консистенції – 250 г;
  • некисле яблуко – 1 шт., краще взяти велике;
  • куряче яйце – 1шт.;
  • по 2 ст. ложки манки і цукру;
  • пакетик ваніліну або ванільного цукру;
  • сметана – 6 ч. ложок;
  • по 0,5 ч. ложки соди і оцту.

Можна додати маленьку щіпку солі – це зробить смак страви більш виразним.

Порядок приготування:

  • Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти.
  • Додаємо яйце і знову перемішуємо.
  • Гасимо в столовій ложці соду оцтом і виливаємо в миску.
  • Очищаємо яблука від серцевини, але не зрізаємо шкірку. Нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в миску.
  • Добре розминаємо сир виделкою або м’ялкою для картоплі і додаємо до суміші.
  • Розподіляємо сирну масу по формах з урахуванням того, що в процесі приготування вона трохи піднімається.
  • Змащуємо поверхню сметаною і ставимо випікатися в духовку з середнім нагріванням на 1 годину.

Викладати вироби з форми потрібно тоді, коли вони охолонуть, інакше можуть раскрошиться.

Пишні бананові сирник

Поєднання сиру з бананом дає неповторний смак. Їх теж краще готувати в формочках для випічки. Крупу можна додати манну, але з геркулесом вони вийдуть набагато корисніше. В цьому випадку доведеться додати в сирне тісто сметану, щоб воно не було сухуватим. Банан можна порізати на невеликі шматочки або розмолоти блендером.

Інгредієнти:

  • сир, краще сільський, — 250 г;
  • яйце куряче – 1шт.;
  • цукор-пісок – 2 ст. ложки;
  • вівсяні пластівці – 3 ст. ложки;
  • пакетик ванільного цукру, можна взяти ванілін;
  • банан – 1 шт.;
  • сметана – 2 ст. ложки.

Щоб сирника були пишніше, в сирне тісто можна додати 0,5 ч. ложки розпушувача.

Як готувати:

  • Змішуємо в мисці сухі інгредієнти: розпушувач, цукор і ванілін.
  • Перемішуємо їх з яйцем і вівсяними пластівцями. Даємо вівсянці трохи набрякнути.
  • Сир протираємо через сито і додаємо його в миску.
  • Викладаємо сметану і все добре розмішуємо.
  • Чистимо банан і ріжемо шматочками або перетворюємо на пюре за допомогою блендера.
  • Додаємо банан в сирне тісто, вимішуємо останній раз.
  • Викладаємо в осередку силіконової форми і випікаємо 60 хвилин в духовці з середнім жаром.
  • Сирників даємо охолонути, а потім викладаємо на блюдо для подачі на стіл.

В наступному рецепті замість манки використовується борошно, а додавання родзинок робить сирники ще смачніше.

Сирники без манки з родзинками

Їх краще запікати у спеціальних формочках для кексів. На виході отримаємо сирники з рум’яною скоринкою і приголомшливим смаком.

Інгредієнти:

  • родзинки без кісточок – 70 г;
  • жирний сир – 250 г;
  • яйце куряче – 1шт.;
  • по 2 ст. ложки сметани і цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • борошно пшеничне – 3ст. ложки в сирне тісто і 1 ст. ложка родзинки.

Якщо формочки для випічки не силіконові, потрібно масло для їх змащування.

Як готувати:

  • Спочатку підготуємо родзинки. Промиваємо під проточною водою і заливаємо окропом на чверть години. Відціджуємо через друшляк і засипаємо ст. ложкою борошна. Добре перемішуємо.
  • Змішуємо в іншому посуді яйце, сметану, цукор — простий і ванільний.
  • Сир протираємо через сито і перемішуємо його з рідкими компонентами.
  • Додаємо родзинки і добре розмішуємо.
  • З’єднуємо борошно і розпушувач і просіваємо суміш в сирне тісто.
  • Готове тісто для сирників розподіляємо за формами і ставимо випікатися в духовку з середнім жаром. Виймаємо сирника, коли вони зарум’яняться – приблизно через 0,5 години.

Сирники по наступному рецепту готуються без цукру, але з додаванням картоплі.

Загрузка...

Сирник з картоплею в духовці

Їх не подають на десерт. Сирник з картоплею відмінно поєднуються з різними соусами і можуть стати як гарніром до м’яса у різних видах, так і повноцінним другим блюдом.

Інгредієнти:

  • сир жирний – 0,5 кг;
  • картопля – 8шт. середнього розміру;
  • яйця курячі – 2шт.;
  • борошно пшенична – 1/2 склянки;
  • сметана – 0,5 склянки.

Солимо і перчимо страву за смаком.

Як готувати:

  • Відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді до готовності.
  • Відливаємо воду і перетворюємо його в пюре.
  • Трохи остигле пюре додаємо протертий через сито сир, яйця і борошно. Якщо тісто буде рідким, борошна доведеться додати більше. Солимо, перчимо, добре перемішуємо.
  • Формуємо невеликі плоскі сирник. Щоб зробити це було простіше, потрібно поставити приготоване тісто в холодильник на 0,5 години.
  • На застелений фольгою або папером для випічки деко викладаємо приготовані сирники.
  • Печемо близько півгодини в духовці з середнім жаром. Подаємо зі сметаною або будь-яким соусом.

Страва, приготовлена за таким рецептом, безсумнівно, сподобається і дорослим і дітям.

Десерт з манкою і курагою

Можна готувати його на деко або у формочки для випічки. Додавання кураги робить смак сирників нетрадиційним, а сама страва дуже корисним.

Інгредієнти:

  • сир – 0,5 кг;
  • по 1 склянці кураги і манної крупи;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • цукор – 6 ст. ложок;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • пакетик ваніліну;
  • маленька щіпка солі.

Сирник з манкою в духовці з додаванням кураги є дієтичним блюдом, так як готуються без олії, а курага збагачує його калієм.

Як готувати:

  • Промиваємо курагу і даємо їй набрякнути. Для цього заливаємо її окропом на 15-20 хвилин.
  • Поки курага розбухає, готуємо сирне тісто. Для нього збиваємо яйця з сіллю, сир розтираємо з цукром і ваніліном. З’єднуємо обидві суміші, додавши манку і соду. Манка повинна набрякнути, тому даємо тісту постояти приблизно 20 хвилин.
  • Набряклі курагу відціджуємо і трохи обсушуємо. Ріжемо її на невеликі шматочки і додаємо в сирне тісто.
  • Формуємо сирники і викладаємо на деко, застелений пекарської папером. Випікають сирник з курагою близько 40 хвилин, поки вони не зарум’яняться.

Деяким людям яйця протипоказані за станом здоров’я. Але це не привід, щоб відмовлятися від такого смачного і корисного страви, як сирники з сиру в духовці. Яйця відмінно заміняє манна крупа. Розбухаючи, вона пов’язує тісто і не дає йому розпадатися при приготуванні. Спробуємо приготувати сирники без яєць.

Без яєць з горішками

Для смаку і поживності додамо в сирники подрібнені горішки.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • по 2 ст. ложки манки і цукру;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 100 г горіхів.

Горіхи в цьому рецепті можуть бути різними, їхній вибір залежить від вашого смаку. Очищені горішки трохи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо. Якщо подобаються великі шматочки, горіхи покласти в поліетиленовий пакет і подрібнюємо качалкою. Для приготування розмолотої горіхової маси використовуємо блендер. Але в цьому випадку може отцедиться масло.

Як готувати:

  • Розминаємо сир, з’єднуємо його з сухими інгредієнтами і даємо манці набрякнути протягом 15-20 хвилин.
  • Додаємо в сирне тісто горіхи і формуем сирники. Їх кладемо на деко, застелене папером для випічки. Можна розкласти тісто в силіконові форми.
  • Духовку сильно не нагріваємо, досить і 160 градусів. Випікаємо сирники до рум’яної скоринки, приблизно 15-20 хвилин.
  • Подаємо сирника зі сметаною, йогуртом, медом або варенням – як підкаже фантазія.

Сирники, приготовлені в духовці – корисне блюдо, яке цілком можна вважати дієтичним. Збагачене різними наповнювачами, воно буде кожного разу радувати новим смаком, як дорослих, так і дітей.

Загрузка...