Сирники з сиру з родзинками – 7 рецептів, як приготувати пишні та смачні сирники

Пишні, м’які, тануть у роті сирники, в яких явно відчувається смак сиру, та ще политі варенням, сметаною або медом — що може бути прекрасніше на сніданок? Їх люблять діти, які обожнюють жінки і таємно бажають чоловіки. Як правильно приготувати сирники з родзинками з сиру — рецепт з варіаціями і корисними порадами дамо в цій статті.

Класичні сирники з сиру з родзинками

Сирники виходять не завжди. Чому? Багато що залежить від вологості сиру, борошна, навіть від настрою господині. Але базові правила приготування допоможуть вам уникнути помилок і приготувати гарне блюдо при наявності будь-яких продуктів.

Що важливо? Важливо правильне співвідношення борошна і сиру. Перекладеш борошна — будуть сирники оладками. Залишиш багато сиру і не даси борошна — вийдуть сирника, але низькі, рідкі і клейкі. Покладеш все як потрібно, але не додаси соди — не уникнути щільних і твердих сирників. Як же зробити сирники із сиру пухкими, рум’яними, смачними?

Для хороших сирників краще брати розсипний сир, а не пастоподібний. Сухий сир смачніше, менше вбирає в себе муки і краще проявляє себе у виробі. Вологий пастоподібний сир помістіть в шматок марлі, і дайте рідини стекти приблизно протягом години.

Для класичних сирників з родзинками приготуйте:

  • півкіло хорошого сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 4-5 столових ложок пшеничного борошна на тісто і ще скільки-то на обвалювання;
  • пів-ложечки готового розпушувача або четвертинка ложки соди;
  • щіпку солі;
  • жменю промитого і підсушеного родзинок;
  • олія для смаження.

Класти, цукор чи ні, питання смаку. Сирники з родзинками отримують насолоду від сухофруктів, а цукор, з’єднуючись з яйцем і сиром, утворює рідину, яку доводиться усувати додаванням борошна. Так що якщо любите солодкі сирники, покладіть за смаком цукор — ложку або дві. Якщо їсте їх з варенням, то зайвий цукор.

Готуються сирники так.

  • Яйце розбити і з’єднати з сіллю і содою.
  • У мисці змішати сир із яйцем. Всі маніпуляції — тільки вручну, так як на швидкості міксера сирна маса измельчится і стане рідкою. Не треба і збивати сир, він і так прекрасно піднімається парою при нагріванні.
  • Борошно краще класти поступово, орієнтуючись на щільність тіста. Якщо воно не пливе, хоча і липке, вже борошна достатньо. Лише б не було рідким. Якщо рідкувате, додайте ще борошна.
  • Трохи присипавши борошном ізюм, внесіть його в тісто і перемішайте. Порада: Сирники будуть краще й пишніше, якщо третину борошна замінити манкою. Якщо додати манку в борошно для обвалювання виробів, то паніровка не стане горіти при обжарке і не забруднить масло.
  • Обробну дошку присипати сумішшю манки і муки, і, взявши ложкою частину тіста, обваляти в паніровці, формуючи кульку, а потім корж.
  • Приготувати товстостінну сковороду або з антипригарним покриттям, виставити нагрівання приблизно на 150 градусів. На газовій плиті це буде означати положення між середнім і малим нагріванням.
  • На сковороду налити зовсім небагато масла, тільки змастити її. Нагріти, викласти сирники, залишаючи відстані між виробами для підйому.
  • Підсмажити одну сторону, перевернути і досмажити з другої сторони, підлив збоку ще ложку масла.

Порада: Якщо родзинки вологий, то його досить просто промити і обсушити. Якщо він підсушений, замочіть хвилин на десять, відіжміть і викладіть на серветку, щоб обсох.