Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Сирно-морквяна запіканка — страва для тих, хто хоче насолодитися смачним десертом для здорового харчування. Приготування не доставить особливих клопотів, а результат обов’язково порадує. Моркву і сир відмінно доповнюють смак один одного, в такому дуеті всі корисні речовини цих продуктів максимально засвоюються.

Сирно-морквяна запіканка в духовці

Один з найпростіших рецептів. Страву можна приготувати і без горіхів, але з ними запіканка набуває особливого присмаку.

Потрібно:

  • морквина -0,5 кг;
  • сир — 150 г;
  • яйця — 2шт.;
  • горіхи — чверть склянки;
  • масло вершкове для змащування дека;
  • солі і цукру на свій смак.

Приготування.

  • Горіхи попередньо злегка обсмажити, потім перемолоти на м’ясорубці.
  • Моркву потерти (використовувати дуже дрібну тертку).
  • Сир з’єднайте з яєчними жовтками і цукром, подрібнити у блендері.
  • Поєднати сиркову і морквяну маси, трохи присолити, всипати горіхи і вимішати.
  • Збити білки в густу піну і додати в отриману суміш.
  • Підготувати однорідну масу, помістити її в змащений маслом деко.
  • Готувати в духовці з температурою 170-190 градусів 40-50 хвилин.