Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Сирно-морквяна запіканка — страва для тих, хто хоче насолодитися смачним десертом для здорового харчування. Приготування не доставить особливих клопотів, а результат обов’язково порадує. Моркву і сир відмінно доповнюють смак один одного, в такому дуеті всі корисні речовини цих продуктів максимально засвоюються.

Сирно-морквяна запіканка в духовці

Один з найпростіших рецептів. Страву можна приготувати і без горіхів, але з ними запіканка набуває особливого присмаку.

Потрібно:

  • морквина -0,5 кг;
  • сир — 150 г;
  • яйця — 2шт.;
  • горіхи — чверть склянки;
  • масло вершкове для змащування дека;
  • солі і цукру на свій смак.

Приготування.

  • Горіхи попередньо злегка обсмажити, потім перемолоти на м’ясорубці.
  • Моркву потерти (використовувати дуже дрібну тертку).
  • Сир з’єднайте з яєчними жовтками і цукром, подрібнити у блендері.
  • Поєднати сиркову і морквяну маси, трохи присолити, всипати горіхи і вимішати.
  • Збити білки в густу піну і додати в отриману суміш.
  • Підготувати однорідну масу, помістити її в змащений маслом деко.
  • Готувати в духовці з температурою 170-190 градусів 40-50 хвилин.

Готуємо запіканку в мультиварці

Ароматне блюдо виходить соковитим і ніжним, коли ми готуємо його в мультиварці. Десерт з апельсиновим присмаком можна подати до столу зі сметаною або йогуртом.

Потрібно:

  • сир —200г;
  • морква -2 или3 шт.;
  • яйця -2 або 3 шт.;
  • манка -70 г;
  • молоко -75 мл;
  • апельсинова цедра-1 велика ложка;
  • цукор -110 г;
  • родзинки -40 г;
  • трохи-трохи солі;
  • вершкове масло — 2 великі ложки.

Приготування.

  • Почищену моркву помити і натерти на самій дрібній тертці (подрібнені овочі повинні повністю наповнити склянку об’ємом 250 мл).
  • У чашу мультиварки моркву з’єднати з 2 столовими ложками вершкового масла, промитим ізюмом і 20 г цукру.
  • Суміш готувати в режимі «Випічка» близько 8 хвилин. В процесі кілька разів перемішувати, після приготування охолодити.
  • Залити молоком манку, нехай набухає хвилин 20.
  • Сир з’єднайте з яєчними жовтками і апельсиновою цедрою.
  • У блендері подрібнити сирну масу з манкою і молоком. Додати морквяну заготівлю, перемішати.
  • Білки яєць збити з цукром (100 г). Отриману піну потроху додати в іншу суміш.
  • Чашу мультиварки промазати маслом або помістити на дно пергаментний папір.
  • Викласти тісто і готувати запіканку в режимі «Випічка» близько години (або трохи більше). Дістати готовий виріб з мультиварки приблизно через півгодини.
Дивіться також:  Запіканка з сиру – 9 рецептів приготування

Дієтична запіканка, як у дитячому садку

Така випічка відмінно підійде для меню дітей старше року. Смак дієтичної запіканки нагадує це блюдо, приготоване в дитячому саду.

Потрібно:

  • цукру -2 великих ложки;
  • молоко -190 мл;
  • сир -190 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • вершкове масло — 70 г;
  • середня морквина -2 шт.;
  • манка — 70 г;
  • сметана — 1 велика ложка;
  • трохи-трохи солі;
  • рослинне масло—чайна ложка.

Приготування.

  • Моркву очистити і потерти на дрібній тертці. Злегка обсмажити овочі в невеликій кількості води з рослинним маслом.
  • До моркви додати сіль, молоко з цукром. Протушкувати масу на невеликому вогні близько 10 хвилин.
  • Всипати у суміш манку. Коли всі загусне, зняти з вогню.
  • Масу подрібнити в пюре і додати вершкове масло.
  • У яєць відокремити жовтки від білків.
  • Протертий через сито сир з’єднати зі сметаною.
  • Жовтки влити в сирну масу і перемішати.
  • У моркву додати збиті білки. З’єднати морквяну і сирну суміш, вимішувати до однорідності.
  • Випікати в духовці при 200 градусах.

Двошарова морквяно-сирна запіканка

Яскраве блюдо з насиченим смаком, яке приваблює оригінальним зовнішнім виглядом.

Потрібно:

  • морквина -280 г;
  • сир -370 г;
  • сметана -370 мл;
  • вершкове масло -110 г;
  • яйця -4 великих або 5 дрібніші;
  • борошно -180 г;
  • родзинки або горіхи — близько 90 м;
  • цукру -210 м;
  • пакет ванільного цукру;
  • панірувальні сухарі -1,5 великих ложки;
  • порошку кориці -1 ч. ложка;
  • сода —неповну чайну ложку;
  • крохмаль -40 р.

Приготування.

  • Помитий і почищений моркву подрібнити на дрібній тертці і протушкувати хвилин 15 в невеликій кількості води з маслом.
  • Розм’якшене вершкове масло збити з 1 або 2 яйцями (залежно від їх розміру).
  • З’єднати збите яйце з морквяної масою.
  • Розпарити в гарячій воді родзинки 10-15 хвилин (злегка обсмажені горіхи подрібнити).
  • Додати до морквині борошно і горіхи (ізюм), перемішати.
  • Приготувати морквяний шар в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
  • Залишилися яйця збити зі сметаною, корицею, ваніллю і крохмалем. Додати сир і перемішати.
    Отриману суміш розподілити рівномірно на приготовлену сирну масу.
  • Запікати в духовці при температурі 175 градусів 35 хвилин.
Дивіться також:  Сирна запіканка без яєць – 8 рецептів

З додаванням яблук

Страву можна використовувати для дієтичного харчування, якщо брати для приготування нежирний сир.

Сирно-морквяна запіканка в духовці приваблює не тільки низькою калорійністю, але і неповторним ароматом, апетитним виглядом і користю для здоров’я.

Потрібно:

  • сир —550г;
  • яйця -4 шт;
  • манна крупа — 90 г;
  • яблуко -1 шт.;
  • морква -1 шт;
  • сода — пол ч. ложки;
  • молоко — 100 мл

Приготування.

  • Манку залити молоком і дати настоятися.
  • Натерту на дрібній тертці моркву трохи протушкувати в невеликій кількості води з цукром.
  • З’єднати сир з яйцями.
  • Яблуко натерти на середній тертці.
  • З’єднати всі інгредієнти і вимісити.
  • Загасити соду оцтом, додати в отриману суміш, перемішати.
  • Змащувати форму маслом і помістити в неї сиркову масу.
  • В прогрітій до 200 градусів духовці запікати страву близько 45 хвилин.

Морквяна запіканка з сиром і манкою

Манну крупу часто додають в сирно-морквяний десерт, щоб надати йому особливу ніжність.

Потрібно:

  • морквина — 750 г;
  • сир — 390 г;
  • манка -1 велика ложка;
  • яйця -2 шт;
  • сметана — близько 4 великих ложок;
  • вершкове масло-60 г;
  • цукру — 1-3 великих ложок (на свій смак);
  • щіпка солі.

Приготування.

  • Моркву почистити, помити, нарізати невеликими шматочками і варити (злегка заливши водою) 10-15 хвилин. Потім перемолоти на м’ясорубці.
  • Отриману морквяну масу добре нагріти і з’єднати з манкою (крупу додають потроху, тоненькою цівкою, постійно помішуючи отриману суміш).
  • Додати яйця, цукор, сіль, сметану і вимішати до однорідної маси.
  • Сир перетерти з допомогою сита. З’єднати його з іншими продуктами, перемішати.
  • Високий деко змастити вершковим маслом. Рівномірно розподілити сирно-морквяну масу в ємності. Зверху на неї розкласти залишилися шматочки масла.
  • Запікати приблизно 40 хвилин при температурі близько 190 градусів, поки не зарум’яниться.
Дивіться також:  Сирна запіканка в мультиварці – 11 рецептів з манкою, сиром

Рецепт з родзинками

В запіканку з сиру можна додавати різні сухофрукти, ягоди, фрукти. Так можна знайти свій ідеальний варіант апетитного десерту з особливим смаком. Часто готують страву з родзинками.

Потрібно:

  • морква -240 г;
  • сир -240 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • родзинки -90 г;
  • цукру і борошна — по 4 великих ложки;
  • вершкове масло -20 р.

Приготування.

  • Родзинки попередньо близько десяти хвилин розпарити у гарячій воді.
  • Збити в блендері сир з цукром і яєчними жовтками.
  • Натерту моркву припустити на сковороді на вершковому маслі з невеликою кількістю води.
  • Коли овочі трохи охолоне, додати до сирної маси.
  • Окремо збити в міцну піну білки.
  • До сирно-морквяної суміші додати родзинки, борошно, перемішати, потім потроху влити білкову піну.
  • Готувати в духовці 35-50 хвилин (температура 180 градусів).