Скумбрія в мультиварці — 9 рецептів приготування

Скумбрія надзвичайно корисна, багата безліччю мікроелементів і вітамінів. А якщо приготувати скумбрію в мультиварці, вона не втрачає корисних властивостей. У даній статті ви знайдете 9 відмінних один від одного рецептів, кожен з яких має свої особливості в технології приготування і набору інгредієнтів. Скумбрію можна приготувати з картоплею або з овочами, в сметані або в маслі, вас вразять рибні котлети, рулети і консерви. Кожне блюдо приготовлено за оригінальними рецептами і можете бути впевнені, гості гідно оцінять ваші старання.

Скумбрія в мультиварці на пару

Риба, приготовлена таким способом, чудово підійде для прикорму діток, а також для людей, які дотримуються дієти. Готуючи за цією технологією, можна бути впевненим, що скумбрія не втрачає корисних властивостей, а завдяки приправам, виходить смачною і ароматною.

Компоненти:

  • 1 тушка риби;
  • 1 лимон;
  • 1 цибуля;
  • спеції.

Приготування:

Якщо ви размораживаете куплену рибу, ні в якому разі не заливайте її водою. Вона повинна розморозитися при кімнатній температурі.

  • Очищаємо скумбрію, відрізаємо голову, нарізаємо порційними шматками.
  • Натираємо тушку приправами.
  • Нарізаємо цибулю і лимон кільцями.
  • Викладаємо скумбрію в лоток для варіння на пару, на неї кладемо цибулю і лимон. Включаємо режим «Пар» на півгодини.

Подаємо з порізаною зеленню.

Рецепт приготування з картоплею

Скумбрія з картоплею неймовірно смачна і ситна. Таке блюдо чудово підійде для повноцінного обіду — ваша сім’я буде в захваті.

Компоненти:

  • 2 тушки риби;
  • 1 кг картоплі;
  • 2 цибулі;
  • 2 моркви;
  • 70 мл майонезу;
  • олія соняшникова;
  • спеції.

Приготування:

  • Цибулю ріжемо кільцями, моркву натираємо. У чашу наливаємо масло і пасеруємо в ньому овочі.
  • Картоплю нарізаємо слайсами, які викладаємо на овочі і посипаємо спеціями.
  • Тушки очищаємо і нарізаємо порційними шматками. Відправляємо їх у чашу і заливаємо майонезом. Включаємо режим «Гасіння» на півгодини.
Дивіться також:  Як варити фунчозу в домашніх умовах – 6 рецептів

Готуючи обід для дітей, замініть майонез сметаною — страва буде ніжніше і набагато корисніше.

В овочевому маринаді

Скумбрія з овочами неймовірно апетитна, овочі відтіняють смак риби і створюють з нею благородний тандем. Блюдо відмінно підійде для званої вечері — ваші гості будуть в захваті від кулінарних здібностей господині.

Компоненти:

  • 1 тушка риби;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулі;
  • 2 помідори;
  • 0,2 л томатної пасти;
  • олія соняшникова;
  • спеції.

Приготування:

  • Рибу очищаємо, нарізаємо порційними шматками, обтираем спеціями.
  • Овочі шаткуємо соломкою і покласти в чашу. Заливаємо їх окропом і додаємо томатну пасту.
  • Шматочки риби кладемо в маринад, включаємо режим «Гасіння» на півгодини.
  • Коли страва приготувався, даємо йому настоятися ще стільки ж часу, щоб продукти «поділилися одне з одним соками.

Скумбрія, запечена у фользі в мультиварці

Запечена скумбрія у фользі виходить ще ніжніше і соковитіше, ніж приготовлена за класичною технологією. Фольга утримує тепло і дає можливість продукту запектися у власному соку, що надає йому більш насичений смак.

Таке блюдо неодмінно сподобається не тільки дорослим, але й маленьким шанувальникам кулінарного мистецтва.

Компоненти:

  • 1 тушка риби;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • спеції.

Приготування:

  • Чистимо скумбрію, нарізаємо порційними шматками. Натираємо заготовки спеціями.
  • Овочі нарізаємо: цибулю — кільцями, моркву — соломкою.
  • Викладаємо скумбрію на фольгу, по рибним шматочках розподіляємо овочі. Загортаємо заготовки в металевий «панцир», який поміщаємо в лоток для готування на пару. Включаємо потрібний режим на півгодини.

Перед подачею порції можна прикрасити зеленню.

Рулет з риби з желатином

Рибний рулет – незвичне блюдо для святкового столу. Приготувати його складно, але незважаючи на це, закуска однозначно опиниться в центрі уваги гостей.

Компоненти:

  • 2 тушки риби;
  • 1 пакетик желатину;
  • 1 червоний перець;
  • 1 перець чілі;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • соняшникова олія;
  • спеції.
Дивіться також:  Соковиті котлети з мішаного фаршу — 5 рецептів приготування в духовці на сковороді

Також вам буде потрібно прямокутний аркуш харчової плівки.

Приготування:

  • Овочі дрібно нарізаємо і пасеруємо на соняшниковій олії зі спеціями в чашу мультиварки буквально 2 хвилини. Потім включаємо режим «Гасіння» на 10 хвилин.
  • Рибу очищаємо від кісток, викладаємо на харчову плівку, збризкуємо соєвим соусом, посипаємо желатином і спеціями.
  • За скумбрії розподіляємо овочі, ще раз посипаємо заготівлю желатином і скручуємо її в рулет. Зверху туго фіксуємо його плівкою.
  • У чашу мультиварки наливаємо окріп, відправляємо в нього рулет і включаємо режим «Варка» або «Суп» на півгодини.
  • Витягуємо рибну закуску і розгортаємо. Коли охолоне, покласти рулет у холодильну шафу на ніч.

Перед розрізанням не знімайте плівку — вона все ще тримає форму закуски.

Котлети з скумбрії

Рибні котлети зазвичай асоціюються зі смаком з дитинства. В наш час малюки так само люблять цю страву, тому приготувавши котлети, ви неодмінно попадете маленьким гурманам.

Компоненти:

  • 1 тушка риби;
  • 4 скибки хліба;
  • 2 яйця;
  • 1 цибуля;
  • панірувальні сухарі;
  • соняшникова олія;
  • спеції.

Приготування:

  • Відокремлюємо філе від хребта, перемелюємо м’ясо разом з цибулею і додаємо спеції.
  • Замочуємо хліб у воді, віджимаємо, відправляємо до риби. Збиваємо яйця і перемішуємо фарш.
  • Формуємо котлети, обкатуємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо обидві сторони в чашу мультиварки. Подаємо з гарніром.

Тушкована риба в сметані

Сметана надає страві ніжності. Така скумбрія в мультиварці обов’язково сподобається всім, хто її спробує.

Компоненти:

  • 1 тушка риби;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 0,1 л сметани;
  • соняшникова олія;
  • спеції.

Приготування:

  • У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і пасеруємо в ньому дрібно порізані овочі.
  • Рибу очищаємо від усього зайвого, нарізаємо порційними шматками і кладемо до овочевої нарізці. Заправляємо спеціями.
  • Заливаємо все сметаною і включаємо режим «Гасіння» на півгодини. Перед подачею прикрашаємо порції зеленню. Чудово підійдуть листя петрушки або гілочка кропу.
Дивіться також:  Як приготувати печінку яловичу смачною і м’якою?

Як приготувати консерви з скумбрії в мультиварці

Дуже зручно мати в будинку консерви — у них досить довгий термін зберігання, а відкрити їх можна, коли заманеться. Готувати рибні консерви неважко, адже на допомогу завжди приходить мультиварка.

Компоненти:

  • 3 тушки скумбрії;
  • 0,3 л води;
  • 3 пакетики чорного чаю;
  • спеції;
  • соняшникова олія.

Приготування:

  • Заливаємо чай окропом і даємо настоятися.
  • Рибу потрошимо, нарізаємо шматками, викладаємо в мультиварочную чашу.
  • Заливаємо їх чаєм, додаємо листя лавра, інші спеції і рослинне масло. Включаємо режим «Пар» на 10 хвилин, після закінчення яких перемикаємо прилад на «Гасіння», виставивши час не менше 2 годин.
  • Після цього викладаємо скумбрію в заздалегідь підготовлену банку, а коли риба охолоне, відправляємо її в холодильну шафу на ніч.

Риба, запечена в маслі

Цей рецепт особливий. Рідко можна побачити на святковому столі приготоване з нього страву. І дуже даремно, адже смак у нього божественний.

Компоненти:

  • 2 тушки скумбрії;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 50 г масла рослинного;
  • 2 гілки зелені;
  • спеції.

Приготування:

  • Рибу потрошимо, обтираем спеціями та олією. Маринуємо півгодини.
  • Овочі нарізаємо соломкою і викладаємо в чашу мультиварки.
  • На овочі кладемо рибні заготовки і зелень для аромату. Випікаємо 40 хвилин на режимі «випічка». Подавати страву слід з ніжним гарніром — картопляним пюре або пюре із зеленого горошку.

Ми представили тільки кілька варіантів приготування скумбрії в чашу мультиварки. Але зробивши будь-яке з них, можете бути впевнені, що воно неодмінно сподобається вашим гостям.