Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

Скумбрія у багатьох асоціюється тільки з солінням і копченням. Але виключаючи з раціону запечену або смажену скумбрію, ви позбавляєте себе можливості спробувати дуже смачне і корисне блюдо. Далі представлені найцікавіші рецепти, включаючи спосіб приготування скумбрії, запеченої в духовці з картоплею.

Скумбрія, запечена в духовці з картоплею, – простий рецепт

Які інгредієнти необхідно взяти:

  • 3 скумбрії;
  • кілограм свіжого картоплі;
  • 2 головки цибулі;
  • сіль і по щіпці меленого червоного, чорного, білого перцю.

Щоб приготувати скумбрію з картоплею в духовці, виконуємо таку послідовність:

  • Підготуємо рибу: її треба промити, випатрати, видалити з тушки голову, плавники.
  • Після просушування скумбрії, робимо поперек тушки вертикальні надрізи. Відстань між ними – 3 – 4 див.
  • Натираємо рибу сіллю і сумішшю перців.
  • Половина від наявної кількості цибулі, шинкованої півкільцями, використовується для фарширування риби в місцях надрізів.
  • Картоплю, нарізану довільно, змішуємо з рештою цибулею і викладаємо на дно промасленим форми.
  • Зверху розподіляємо рибу.

Скумбрія, запечена в духовці з картоплею, повинна готуватися при 200°С до подрумянывания верхнього шару, а також готовності овочів і самої «винуватиці торжества».