Смачні рецепти як готувати манну кашу

Всі знають, як готувати манну кашу. Але не у всіх виходить дійсно смачне і ніжне блюдо, що сподобалося б навіть дітям. У цій статті ми представимо рецепти ідеальної манної каші.

Як приготувати смачну манну кашу на молоці?

Це найпростіший рецепт каші, яку ми всі пам’ятаємо з дитинства. Головне, в точності слідувати заданим пропорціям і не допускати грудочок.

Вам знадобляться:

  • манна крупа — 480 м;
  • молоко — 0,5 л;
  • сіль — 5 г;
  • цукор — 25 р.

Варіант приготування:

  • Молоко налити в каструлю і поставити на вогонь.
  • Коли рідина закипить, насипати в неї сіль, цукор і поступово всипати крупу, постійно заважаючи при цьому суміш ложкою. Це робиться, щоб не допустити утворення грудочок.
  • Після того, як вся манка опиниться в каструлі, не прибирайте ложку, а продовжуйте далі заважати і спостерігати за згущенням каші.
  • Після цього продовжуйте варіння ще 15 хвилин.
  • Потім закрийте кришку і залиште страву на 10 хвилин. Воно має настоятися.
  • Прикрасьте його часточками яблук, варенням або ягодами, і манна каша на молоці готова до вживання.

Варимо манку в мультиварці

Розумна кухонна техніка сама приготує смачний сніданок, і ви витратите мінімум часу. В мультиварці молоко ніколи не втече і не підгорить.

Необхідні компоненти рецепту:

  • манка — 100 г;
  • вершкове масло — 20 г;
  • молоко — 300 мл;
  • вода — 200 мл;
  • цукор — 50 р.

Як манна каша готується в мультиварці:

  • В чашу кухонного помічниці всипаємо манну крупу і насипаємо цукор. Ложечкою перемішуємо ці два продукту до однорідної сухої суміші.
  • Виливаємо до неї молоко, воду і кладемо вершкове масло.
  • У режимному меню включаємо пункт «Мультиповар». Температуру ставимо на 90 градусів, таймер на 20 хвилин. Якщо немає такого режиму, то встановлюємо програму «Молочна каша» або «Каша». Час — те ж саме.
  • Після того, як мультиварка видасть сигнал про закінчення готування, відкриваємо кришку і перемішуємо кашу.
  • Такий сніданок точно сподобається малюкам. Прикрасьте його за своїм смаком. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Рис відварний розсипчастий – 3 рецепту приготування

Смачний рецепт на воді

Це відмінний варіант дієтичного харчування, а ще каша на воді чудово підійде дітям, яким ще не можна їсти молочну їжу. Рецепт розрахований на 2 порції.

Список продуктів:

  • манка — 100 г;
  • родзинки — 130 г;
  • вершкове масло — 15 г;
  • вода — 600 мл;
  • цукор — 32 м;
  • сіль за смаком.

Варіант приготування:

  • Спочатку необхідно нагріти воду до стану кипіння.
  • Збавивши вогонь, порційно насипати манку, не забуваючи помішувати ложкою і стежити, щоб не з’являлися грудки.
  • Протягом 5 хвилин невпинно заважати кашу ложкою або віночків.
  • Після цього кинути в каструлю шматочок масла, насипати сіль і цукор.
  • Помиті родзинки опустити в холодну воду на 10 хвилин, а потім перекласти в приготувалася манну кашу.
  • Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин. Сніданок готовий.

Без грудочок на молоці та воді

Головний секрет запобігання грудочок, з’єднання води і молока в каші. Рідкі інгредієнти можна додавати, якщо занадто густа консистенція.

Вам знадобиться:

  • молоко — 0,16 л;
  • крупа манна — 0,1 кг;
  • вода — 18 мл;
  • цукор — 17 г;
  • масло вершкове — 20 г;
  • сухофрукти при бажанні.

Спосіб приготування:

  • Краще користуватися посудом з товстим дном, так ви уникнете пригорання молока.
  • Налийте в неї воду і холодне молоко.
  • Як тільки молоко почне закипати і підніматися, зменшіть потужність вогню і починайте, не поспішаючи засипати крупу, другою рукою візьміть ложку і заважайте суміш.
  • Продовжуйте діяти ще 3 хвилини.
  • Вимкніть газ, насипте потрібну кількість цукру, розмішайте і залиште кашу нудитися під закритою кришкою чверть години.
  • Додайте в кашу промиті курагу, родзинки та інші шматочки фруктів.

В мікрохвильовці

Можна приготувати корисний і смачний сніданок в мікрохвильовці.

Необхідні інгредієнти:

  • цукровий пісок — 16 г;
  • манна крупа — 50 г;
  • молоко — 160 мл;
  • сіль — 3 г;
  • вершкове масло — 15 гр.

Покрокова інструкція:

  • Беремо глибоку посуд, головне, щоб вона не була металевою.
  • З’єднуємо в ній: манку, цукор, сіль.
  • Додаємо молоко і ставимо суміш в мікрохвильовку.
  • Вибираємо в програмному меню час — 1 хвилина 30 секунд.
  • Після завершення першого етапу приготування, кладемо в кашу вершкове масло, все змішуємо.
  • Назад прибираємо тарілку в мікрохвильовку і готуємо ще півтори хвилини.
  • Каша готова. Прикрасьте її вашими улюбленими продуктами: кружальцями бананів, варенням або ягодами.
Дивіться також:  Омлет з помідорами – 7 рецептів приготування

Запіканка з манної каші

Якщо діти відмовляються їсти манну кашу в тарілці, можна піти на хитрість — приготувати з цієї самої каші запіканку. В такому вигляді вона вийде смачніше, і дитина з задоволенням з’їсть такий незвичайний і приємний сніданок.

Необхідні продукти:

  • два склянки готової каші з манної крупи;
  • два курячих яйця;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • борошно пшеничне — 130 г;
  • розпушувач тіста — 10 г;
  • один мандарин (разом з корочками).

Як приготувати страву:

  • У кашу розбити яйця і насипати цукор, пройтися по цій суміші міксером протягом 3 хвилин.
  • Всипати розпушувач і борошно, знову збити з допомогою міксера.
  • З мандарина зняти скоринки і протерти їх на тертці, отриману цедру покласти в тісто. Якщо під рукою немає мандарина або лимона, то використовуйте ваніль або корицю.
  • Вичавити з очищеного фрукта сік і перелити в ту ж масу для запіканки.
  • Тісто має бути схожим на сметану, але не дуже рідким.
  • Форму для запікання обмазати маслом, посипати борошном.
  • Духовку нагріти до 180 градусів.
  • Запікати 45 хвилин. Після цього перевірте пиріг — його поверхня повинна придбати золотистий колір.
  • Внутрішня частина пирога зазвичай залишається сирою, але так і повинно бути.
  • Отриману запіканку остуджуємо, не дістаючи з форми.
  • Можна полити зверху шматочки згущеним молоком, сметаною або варенням.

Манник — швидкий пиріг

Манник легко і швидко готується, для нього не потрібні особливі дорогі продукти. Але якщо зробити все правильно, то вийде дивовижний пиріг, який можна подавати і до святкового столу.

Вам знадобиться:

  • манка — 160 г;
  • кефір — 200 мл;
  • цукор — 160 г;
  • три курячих яйця;
  • сода — 5 м;
  • вершкове масло — 100 г;
  • борошно першого сорту — 130 гр.
Дивіться також:  Картопляні кульки – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Спосіб приготування:

  • В окремий посуд всипаємо манну крупу, вливаємо в неї весь кефір. Прибираємо суміш на 60 хвилин.
  • В іншу миску насипаємо цукор, у нього розбиваємо яйця, обробляємо міксером.
  • Вершкове масло розігріваємо в мікрохвильовці і в розтопленому вигляді додаємо в манку.
  • З’єднайте всі продукти в одному посуді.
  • Туди ж поступово насипаємо борошно, а слідом і соду, слідкуйте за появою грудочок і вчасно розбивайте їх.
  • Тісто має нагадувати сметану по своїй густоті, опустіть в нього ложку — вона не повинна впасти.
  • Дістаємо деко або форму для запікання, обмазуємо маслом.
  • Виливаємо в неї тісто і ставимо в жерло розпеченій духовки.
  • Готувати при температурі 190 градусів протягом 40 хвилин.
  • Готовий пиріг можна прикрасити, посипавши цукровою пудрою або корицею. Налийте на нього сметану або згущене молоко. Приємного апетиту!

Секрети смачної каші

Для багатьох манка стала кошмаром його дитинства. А все із-за того, що траплялися противні тверді грудочки. Зараз ми розповімо вам, як приготувати ідеальний сніданок, який сподобається всім.

  • Щоб каша була не тільки корисною, але й смачною, обов’язково додайте молоко, хоча б невелику його частину. Якщо ви стежите за своєю вагою, беріть нежирний продукт.
  • Страва не повинна бути занадто густим або рідким. Щоб потрапити в золоту середину, дотримуйтеся точних пропорцій, зазначених у рецепті. Зазвичай на 150 грамів манної крупи береться 1 літр молока.
  • Насипати крупу слід тільки в кипляче молоко. Вводите її повільно, при цьому заважаючи ложкою. Так не виникне ніяких грудок.
  • Додайте цукор і сіль в процесі кипіння рідини. Це поліпшить смакові якості готового страви.
  • Щоб уникнути пригорання молока, перед готуванням налийте в каструлю холодну воду, а потім відразу вилийте.
  • Щоб страва стало ніжним і пишним, у вже готову гарячу кашу покладіть шматочок вершкового масла і збийте все з допомогою віночка.
  • Додавайте улюблені продукти, які додадуть більше смаку. Це можуть бути сухофрукти, варення, шоколад, часточки свіжих фруктів або ягід.