Смачні салати на день народження: 36 кращих рецептів

Вразити гостей закусками нелегко. Дуже часто приготовлені на день народження смачні салати залишаються на столі і «радують» господарів ще пару днів. Що робити, щоб частування з’їдалося дочиста, а гості з азартом випитували у господині рецепт?

Оригінальні рецепти, щоб здивувати гостей

Потрібно володіти тонким смаком, щоб підібрати злегка екстравагантне і при цьому гармонійне поєднання інгредієнтів.

Важливо пам’ятати, що закуски повинні роздратувати апетит, а не наповнити шлунок.

Для експериментаторів:

  • М’якоть груші і гострий сир нарізати однаковими шматочками, заправити сумішшю натурального йогурту, діжонської гірчиці і білого сухого вина.
  • Креветки, апельсинові часточки, червоний лук, мигдальні пелюстки заправити сумішшю меду, тертого імбиру, кунжуту і лимонного соку.
  • Шматочки вареної індички, білий киш-миш, подрібнені фісташки та салатні листя заправити оливковою олією.
  • В шматочки банана і розпарений ізюм розчавити трохи часнику. Викласти шар вареного буряка, майонез, фруктово-часникову начинку і ще один шар буряків з майонезом. Останній шар – подрібнений волоський горіх.
  • Печериці, блакитний сир, стебла селери і свіжу тверду грушу дрібно нарізати. Для заправки використовувати мультифруктовий сік і оливкову олію.
  • Креветки, помідори черрі і м’якоть авокадо, нарізаний кубиками, полити лимонним соком і оливковою олією. Перед заправкою додати за смаком сіль і перець.

Не варто забувати про ефектному оформленні салату. Якщо немає часу займатися карвінг з овочів, можна знайти просте рішення. Наприклад, будь-який салат добре виглядає на скибочках хліба, в тарталетках або в «човниках» з овочів: кольорового перцю, огірка, авокадо.