Смачний гуляш з курячого філе – 7 рецептів, як приготувати гуляш з підливою, зі сметаною, з грибами

Гуляш з курячого філе можна назвати спрощеним варіантом приготування угорської юшки. Як правило, таке блюдо готують з телятини, але замінивши його курячим м’ясом, ніяк не зіпсує його смак. Навпаки, страва виходить більш ніжним і насиченим. Підливу можна приготувати на основі сметани, вершків, томатного соусу або звичайного бульйону.

Смачний гуляш з курячого філе з підливою

Домашній м’ясний гуляш – це чудова можливість швидко нагодувати свою сім’ю. При цьому таке блюдо готується просто і швидко, а для рецепта ви можете взяти будь-яке м’ясо, в тому числі і куряче філе.

Інгредієнти:

  • 650 г філе птиці;
  • дві середні моркви;
  • дві невеликі цибулини;
  • 320 мл бульйону;
  • дві ложки борошна;
  • два зубці часнику.

Спосіб приготування:

  • М’ясо птиці нарізаємо на невеликі брусочки, цибулю шаткуємо на четвертинки, моркву ріжемо тонкою соломкою. Крім моркви і цибулі в гуляш можна додати й інші овочі, наприклад, селера або болгарський перець.
  • Беремо глибоку сковороду або сотейник, ллємо олія (без запаху) починаємо пасерувати овочі, спочатку моркву, потім цибулю.
  • Як тільки цибуля стане прозорим, закладаємо м’ясо і обсмажуємо до рум’яності, потім солимо, посипаємо борошном, перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася по всім кусочкам. Вливаємо бульйон (овочевий, м’ясної), тушкуємо 30-35 хвилин.
  • Потім кладемо подрібнений часник, лавровий лист та інші спеції, наприклад, прованські трави. Тушкуємо ще пару хвилин, і знімемо з плити.

Рецепт приготування зі сметаною

Гуляш з курячого філе зі сметаною – це не тільки ніжне і м’яке м’ясо, але і дуже смачна підлива. Багато гурмани люблять таке страви саме через соусу. Його можна приготувати на основі кисломолочних продуктів, які відмінно поєднується з м’ясом і овочами.

Дивіться також:  Яловича печінка — 13 рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • дві курячих грудки;
  • дві цибулини;
  • велика морква;
  • п’ять часникових зубчиків;
  • п’ять ложок сметани;
  • 35 г борошна.

Спосіб приготування:

  • Охолоджене м’ясо розрізаємо однаковими шматочками. Крупно ріжемо часник, змішуємо його з м’ясом і маринуємо разом приправами.
  • У глибокому сотейнику пасеруємо кубики цибулі, а потім кладемо натерту моркву, через пару хвилин закладаємо м’ясо і обсмажуємо до рум’яної скоринки.
  • В піалі змішуємо сметану з борошном, добре розмішуємо, щоб не було грудочок.
  • Виливаємо соус до м’яса з овочами, додавши трохи води, тушкуємо гуляш 10-15 хвилин.

У томатному соусі

Особливо смачним виходить гуляш з томатною підливою. Таке м’ясне блюдо можна подати з будь-яким гарніром, будь то картопляне пюре, рис або макарони.

Інгредієнти:

  • 550 г філе птиці;
  • з однієї цибулини і моркви;
  • великий плід солодкого перцю;
  • 65 мл томат-пюре;
  • дві ложечки кетчупу.

Спосіб приготування:

  • М’ясо птиці ріжемо невеликими шматочками. Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву і перець — соломкою. Щоб гуляш вийшов соковитим і при цьому красивим, для подрібнення овочів не варто використовувати терку.
  • Отже, як приготувати гуляш. Першим ділом пасеруємо цибулю до прозорості, потім кладемо моркву.
  • Як тільки овочі добре просмажиться, закладаємо м’ясо, а через п’ять хвилин додаємо солодкий перець.
  • У невелику чашу кладуть томат-пюре, кетчуп, додаємо трохи солі і перцю, розмішуємо.
  • Якщо м’ясо стало золотистим, то можна вливати томатний соус і дві склянки води (бульйону), тушкуємо блюдо 15 хвилин.

Гуляш із курячої грудки з грибами

Гуляш – це практичне і смачне блюдо. При цьому м’ясо можна готувати з різною підливою та іншими інгредієнтами, наприклад, з грибами.

Інгредієнти:

  • філе птиці;
  • велика цибулина;
  • 280 г грибів;
  • склянка вершків (сметани);
  • ложка борошна.
Дивіться також:  М’ясо по – французьки – 7 рецептів

Спосіб приготування:

  • Для рецепту ви можете використовувати гриби, які більше любите. В даному випадку візьмемо печериці, які найчастіше використовуються в приготуванні страв.
  • У глибокій сковороді обсмажуємо м’ясні шматочки до рум’яного кольору. М’ясо викладаємо і починаємо обсмажувати дрібно нарізану цибулю до прозорого кольору. Потім кладемо до нього пластини печериць і смажимо до повного випаровування рідини. Щоб у процесі смаження гриби не потемніли, збризніть їх лимонним соком.
  • Тепер повертаємо в сковороду м’ясо, солимо, перчимо, через пару хвилин посипаємо борошном, ретельно перемішуємо, щоб не було ніяких згустків. Залишилося тільки додати сметану і тушкувати гуляш п’ять хвилин з моменту закипання соусу. Якщо підлива вийшло занадто густий, розбавте її водою або молоком. Якщо рідкої основи, потушкуйте страва до повного загусання соусу.

Готуємо в мультиварці

Суперечки про те, що таке гуляш ведуться до цих пір. Хтось вважає його другим блюдом, хтось густим м’ясним супом. Але для простих гурманів, це м’яке м’ясо з овочами і смачною підливою, яке згасимо в мультиварці.

Інгредієнти:

  • 420 г філе птиці;
  • з однієї моркви і цибулі;
  • по ложці борошна та цукру;
  • дві ложки томатної пасти;
  • сіль, приправи.

Спосіб приготування:

  • Цибулю шаткуємо кубиками і разом з рафінованою олією кладемо в чашу приладу, включаємо режим «Смаження».
  • Цибуля посипаємо борошном, перемішуємо і кладемо тонкі брусочки моркви. Після закладаємо шматочки м’яса і смажимо до рум’яності.
  • В окремій піалі змішуємо пасту з підсолоджувачем, сіллю, вливаємо пару ложок води.
  • Соус разом з лавровими листками і горошинами перцю відправляємо в чашу, перемішуємо, міняємо режим на програму «Гасіння» і тушкуємо гуляш півгодини.

У вершковому соусі

Гуляш у вершковому соусі – це приголомшливо смачне блюдо. Для цього рецепта краще не економити на сирі і придбати одним з найкращих сортів – пармезан.

Дивіться також:  Як варити Геркулесову кашу – 8 рецептів

Інгредієнти:

  • 570 г курячого філе;
  • половинка цибулини;
  • 165 мл вершків;
  • ложка борошна;
  • 65 г вершкового масла;
  • 110 г пармезану;
  • суміш перців, сіль.

Спосіб приготування:

  • М’ясо птиці ріжемо соломкою і разом з нашаткованою цибулею обсмажуємо на рафінованій олії.
  • Перш ніж ввести муку, її потрібно підрум’янити на сухій сковороді, а потім перемішати з іншими інгредієнтами.
  • Після вливаємо вершки, кладемо масло вершкове, прогріваємо і засипаємо натертий пармезан, додаємо сіль і суміш перцем, тушкуємо гуляш протягом 15 хвилин.

У пряно-часниковою підливі

Цей рецепт гуляшу відрізняється приголомшливим ароматом і смаком. Відмінний варіант страви для сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • 620 г філе птиці;
  • велика цибулина;
  • п’ять часникових зубчиків;
  • 65 мл томат-пюре;
  • за смаком приправи для курки, каррі, перець часниковий і аджика;
  • масло топлене і рафінована;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • У миску кладемо шматочки курячого м’яса, додаємо прянощі, змішуємо і відставляємо маринуватися на 15 хвилин.
  • Потім обсмажуємо замариновані м’ясні шматочки до рум’яності і викладаємо в миску.
  • Після до золотавості пересмажуємо півкільця цибулі і два подрібнених зубчики часнику.
  • Томатну пасту розвести водою, вливаємо до овочів і через п’ять закладаємо м’ясо.
  • Доливаємо ще трохи води, кладемо залишилися часникові зубчики (не очищені), лавровий листок, сіль за смаком. Тушкуємо гуляш 10 хвилин, в кінці додаємо рубану зелень.

Для гуляшу головне підібрати інгредієнти, які будуть гармонійно поєднуватися між собою. Тільки так можливо приготувати оригінальне блюдо не тільки для сімейного, але і для святкового столу.