Смачний рисовий суп з куркою – рецепт з фото


Варіантів рецептів цього чудового ситного, смачного, дієтичного і корисного стільки супу, скільки і господинь, які прагнуть годувати своїх близьких правильної домашньою їжею.
Його дуже легко готувати, і він зовсім не витратний.
Дуже люблять їсти його діти і чоловіки.
Суп рисовий з куркою – це класичне перше блюдо, присутнє не рідше одного разу в десять днів в кожному будинку, незалежно від матеріального достатку сім’ї. Калорійність такого супу становить 30 калорій на 200-т грамову тарілочку.
Рис – це самий засвоюваний організмом злак з відомих сьогодні.
Відварений рис, саме в суповом поєднанні з куркою, здатний увібрати в себе значну частину жиру, холестерину і різних шкідливих речовин.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування рисового супу з куркою на сім’ю в кількості 4 людини на два дні обідів:

  • Курка для бульйону – 700 г (можна взяти один курча – корнішон або половину курчати – бройлера)
  • Крупи: рис круглий – 120 г
  • Головка цибулі ріпчастої – 80 г
  • Морковочка – 100 г
  • Картопля свіжий – 200 г
  • Кукурудзяна олія – 50 г
  • Мінеральна, обов’язково негазована вода – 4 л
  • Сіль, перець дрібного помелу, приправи, спеції – за смаком того, хто готує
  • Суміш із зелені: укропчик, петрушечка і селера – 3 г
  • Перець свіжий сорт «Болгарський» (колір перцю не має значення) – 50 г
  • Помідор свіжий – 60 г

Покрокове приготування рисового супу:

  • Для того щоб правильно приготувати рисовий суп з куркою, необхідно дотримуватися наведеної покрокової інструкції.
  • Підготувати курку до того, щоб зварити з неї основу для супу – бульйон. Взяти курочку помити її, розрізати на порційні шматочки, покласти в підготовлену для супу каструльку і поставити її на конфорку з запаленим вогнем середньої сили.
  • Після закипання вилити вміст каструльки. Саму каструльку вимити. Ретельно промити курячі шматочки і покласти їх назад в каструлю. Залити мінеральною водою, обов’язково без газу і знову поставити на вогонь. Вогонь також повинен бути середньої сили. Закинути в бульйон сіль і перець дрібного помелу, приправи і спеції.
  • В підготовлюваний бульйон кинути морковочку і цибульку, попередньо очищені від верхніх шкірки і порізані на дві частини.
  • Завдяки луку курячий бульйон стає наваристее і смачніше. Завдяки моркви в бульйону підвищується прозорість, що додасть йому прозорості, а у супу на основі такого бульйону стане набагато привабливіший зовнішній вигляд, що посприяє підняттю апетиту.
  • Після закипання бульйону, слід під каструлею зменшити силу вогню і залишити варитися на 45 хвилин.
  • Настав час витягнути з бульйону цибулю і моркву. Остудити і дрібно порубати. Скласти в підготовлену скляну мисочку.
  • Почистити картоплю від шкірки і порізати на кубики. Закинути в каструльку. А в цей час викласти з бульйону шматки курки. Остудити курку.
  • Очистити перець від насіння і плодоніжки, помити і порізати дрібними соломинками. Додати в скляну мисочку до вареним і нарізаним цибулі і моркви.
  • Помідори помити і подрібнити. Додати в цю ж миску.
  • На сковорідку налити кукурудзяну олію і розігріти його. На розігріту сковороду з кукурудзяним маслом перекласти цибулю, моркву, перець і помідор. Пересмажувати 3 хвилини.
  • Суміш зелені з петрушечки, селери і кропу подрібнити гострим ножем.
  • У каструльку з курячим бульйоном і картоплею закинути овочеву піджарку і подрібнену зелень.
  • Рис круглий промити в холодній воді і дати йому «поднабухнуть». Обполоснути і закинути в підготовлюваний бульйон. Варити 25 хвилин.
  • Вимкнути суп і настоювати 15 хвилин перед першою подачею на стіл.
  • У кожну порційну тарілку покласти по шматочку курочки і налити суп. Додати в тарілку до рисовому супу з куркою по шматочку вершкового масла.
  • Рисовий суп з куркою приготований, можна його їсти.