Смачно варимо рисову локшину (фунчозу), рецепт з фото

Рисова локшина або фунчоза, є невіддільною частиною азіатської кухні. Вона являє собою довгі прозорі або матові смужки білого кольору різної ширини (від 2 мм до 3 см). Фунчоза досить ситна, але прісна, тому її не подають як окрему страву, а тільки як гарнір або в складі різних салатів. Вона відмінно поєднується з продуктами, що володіють вираженим смаком і ароматом. Вживати в їжу можна і холодну, і гарячу рисову локшину.

 

Рецепт: як зварити рисову локшину – фунчозу

 

Отже, як варять рисову локшину?

  • Спочатку локшину залити теплою водою приблизно на 5-6 хвилин.
  • Поки локшина набухає, слід закип’ятити воду. Води повинно бути стільки, щоб локшина в ній вільно плавала.
  • У закипілу воду перекласти підготовлену локшину і, помішуючи, варити після закипання не більше 3 хвилин.
  • Зварену локшину відкинути на сито і облити холодною водою.
  • Готову локшину викласти на тарілку і полити соєвим соусом. Подати як гарнір до риби або м’яса.

 

 

А ось рецепт, як варити рисову локшину з куркою і овочами:

 

Для приготування цієї страви потрібні наступні продукти:

  • Фунчоза;
  • 2 морквини;
  • Маленький качан капусти;
  • Невеликий кабачок;
  • Кілька перців різного кольору;
  • Велика цибулина;
  • Куряче філе з трьох грудок;
  • Рослинна олія;
  • Соєвий соус;
  • Чорний перець (мелений);
  • Цукор.

 

Правильно варимо рисову локшину – фунчозу

 

Всі овочі старанно очистити і вимити, нарізати невеликими кубиками. Кабачок, щоб він зберіг форму, краще нарізати дуже тонкими кружечками.

Кожен овоч окремо обсмажити на сковороді до м’якості, додавши трохи олії.

 

Філе нарізати невеликими квадратиками завтовшки не більше ½ див. Перекласти в миску, залити 2 ст. ложками суміші із соєвого соусу, олії і відставити на 15 хвилин. Замариноване м’ясо обсмажити на сковороді до появи хрусткої скоринки, посипати цукром і перцем.

Дивіться також:  Рецепти сала в домашніх умовах

 

Окремо зварити рисову локшину, злити з неї воду і перекласти в інший посуд. Додати до локшині всі овочі і обсмажену курку, перемішати. Є це блюдо потрібно тільки гарячим.

 

Тепер, коли ви знаєте секрети приготування фунчозы і питання «Як правильно і смачно зварити рисову локшину?» не застане вас зненацька.

 

Приємного апетиту! 🙂