Смажена капуста – 8 рецептів приготування на сковороді

Смажена капуста – одне з найпростіших і бюджетних страв. Важко уявити російський стіл без цього овоча, який присутній у нашому меню цілий рік.

Капуста, смажена на сковороді – класичний рецепт

Капуста, смажена на сковороді – мінімум інгредієнтів, максимум користі.

Для страви потрібно:

  • приправи і зелень на свій смак;
  • 300 грам капусти;
  • дві великі ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • Капусту промиваємо, нарізаємо на смужки, так щоб вони були досить тонкими.
  • Нагріваємо сковороду з олією, додаємо туди капусту, заправляємо спеціями, перемішуємо, тримаємо кілька хвилин, щоб овоч злегка втратив в обсязі.
  • Зменшуємо рівень нагрівання до мінімального, прикриваємо кришкою і доводимо до готовності протягом 15 хвилин. Овоч має стати красивого рум’яного кольору.

Варіант приготування з морквою та цибулею

Смажена капуста з морквою і цибулею – ще один спосіб швидко приготувати смачну страву, причому його цілком можна їсти під час посту або дієти.

Необхідні продукти:

  • приправи і зелень за смаком;
  • 40 мілілітрів масла рослинного;
  • одна морква і цибулина;
  • півкілограма капусти.

Процес приготування:

  • Нагріваємо сковороду, вливши масло, засипаємо туди спочатку подрібнену цибулю, а потім і терту моркву, перемішуємо, тримаємо на плиті, поки овочі не стануть м’якими і не придбають рум’яний відтінок.
  • Потім засипаємо дрібно нашатковану капусту, приправляємо обраними спеціями, зеленню і тримаємо спочатку 5 хвилин на великому вогні, а потім зменшуємо його, закриваємо сковороду кришкою і доводимо до м’якості. Зазвичай на це потрібно не більше 15 хвилин. Капуста повинна стати рум’яної.

Смажена на сковороді квашена капуста

Найчастіше ми звикли смажити свіжу капусту, але можна приготувати страву, використовуючи квашений овоч, причому воно вийде не менш смачним.

Необхідні продукти:

  • близько 300 грам квашеної капусти;
  • один цибуля;
  • масло рослинне – 2 столові ложки;
  • приправи за своїм бажанням.
Дивіться також:  Котлети з яловичої печінки – 8 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Не використовуйте для смаження дуже кислу капусту, але якщо іншого немає, то добре промийте її або додайте трохи цукру.
  • Масло розігрійте на сковороді, викладіть подрібнений на кубики цибулю, доведіть до рум’яності і додайте капусту.
  • Смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки вона не стане золотистого кольору. За смаком можна додати деякі спеції, наприклад перець або зелень.

Ситне блюдо з ковбасою

Капуста і ковбаса – це дуже смачно, якщо посмажити їх разом. Обов’язково хоч раз спробуйте цей рецепт, який неодмінно оцінять всі.

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно 300 грам будь ковбаси, можна навіть взяти сосиски;
  • невеликий качан капусти;
  • приправи на свій смак;
  • цибулина;
  • дві ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • На добре розігрітій сковороді з маслом доводимо до рум’яності заздалегідь нарізаний на кубики цибулю.
  • Додаємо до нього подрібнений вибраний м’ясний продукт, наприклад, ковбасу, злегка обсмажуємо і перекладаємо на тарілку.
  • Додаємо в сковороду, нашатковану тонкими смугами капусту, приправляємо обраними спеції, перемішуємо, так щоб вона була вся в олії, і смажимо близько 15 хвилин на повільному вогні. Коли він стане м’яким і золотистим, з’єднуємо її з уже готової ковбасою і можна подавати.

З грибами

Капуста з грибами виходить не менш смачною, ніж з ковбасою, а готується так само просто. Це чудовий гарнір до м’яса.

Необхідні продукти для страви:

  • 200 грам грибів;
  • три ложки масла рослинного;
  • одна цибулина і спеції на свій смак;
  • капуста свіжа – приблизно 300 грам.

Процес приготування:

  • Капусту перетворюємо в тонкі смуги, цибулю нарізаємо на кубики, а гриби можна подрібнити як завгодно.
  • Розігріваємо сковороду з олією, додаємо туди цибулю, доводимо його до красивого рум’яного кольору, потім викладаємо гриби, смажимо їх, поки не вийде вся волога.
  • Залишилося додати капусту, заправити спеціями, перемішати з іншими інгредієнтами і смажити на слабкому вогні до м’якості. Потрібно приблизно 15 хвилин.
Дивіться також:  Паста з креветками – 6 рецептів приготування пасти та соусів

Смажена капуста з куркою

Це блюдо можна вважати дієтичним, якщо використовувати куряче філе.

Необхідні продукти:

  • шматочок курячого філе;
  • спеції за смаком;
  • цибулина;
  • невеликий качан капусти;
  • дві ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • Спочатку нагріваємо олію в сковороді обсмажуємо нарізане куряче філе, яке потрібно посолити, поперчити і за бажанням додати будь-які інші спеції.
  • Потім до нього всипати цибулю кубиками, потримати ще кілька хвилин на плиті і викласти дуже дрібно нарізану капусту, перемішати.
  • Прикрити ємність кришкою, зменшити вогонь, смажити близько п’яти хвилин, після чого відкрити посуд, довести до м’якості і рум’яності.

З картоплею

Добре поєднується капуста з картоплею. Цей параметр можна змінити, додавши, наприклад, м’ясо.

Необхідні продукти:

  • дві картоплини;
  • приправи за бажанням;
  • одна цибулина;
  • 300 грам капусти;
  • 30 мл рослинного масла.

Процес приготування:

  • В одній сковороді нагріваємо трохи олії і обсмажуємо нарізану картоплю до м’якості і золотистого кольору.
  • В іншій ємності смажимо цибулю, який заздалегідь нарізали на кубики, а потім з’єднуємо його з капустою, не забувши додати будь-які спеції на свій смак. Коли капуста змінить колір, додаємо до неї картоплю, прикриваємо ємність кришкою і на повільному вогні смажимо ще 10 хвилин.

Як смачно посмажити цвітну капусту?

Смажена цвітна капуста може бути приготована самостійно, з іншими овочами, м’ясом або в сухарях.

Необхідні продукти:

  • приправи на свій смак;
  • 100 грам борошна;
  • капуста цвітна – 300 грам;
  • два яйця.
  • 20 мілілітрів масла рослинного.

Процес приготування:

  • Капусту промиваємо, розбираємо на частини і ставимо варитися на 10 хвилин від початку процесу кипіння.
  • В окремій ємності злегка збиваємо яйця, солимо і перчимо.
  • Відварену капусту опускаємо спочатку в борошно, потім у яєчну суміш і смажимо на гарячій сковороді з маслом до утворення золотистого кольору і скоринки.
Дивіться також:  Тарталетки з начинкою — 14 рецептів до святкового столу