Смажена риба | Смачний рецепт з фото

Якщо чоловік дуже хороший рибалка або просто любитель, то з уловом дорогого вам людини зіткнеться будь-яка господиня. Така ситуація склалася і в моїй родині, не завжди великий улов, а частіше різноманітний (окунь, карась і короп). Самим частим варіантом приготування риби була її жарити. Смажена риба – це звичайно дуже смачно, але вживати її часто загрожує для здоров’я всіх членів родини. Щоб урізноманітнити харчування слід хоч раз приготувати наступне блюдо, і все може бути – воно стане вашим коронною стравою у свята або для зустрічі з друзями.

 

Приготування займе всього лише близько 1 години.

Порція розрахована на 4 чоловік.

 

Інгредієнти:

  • – риба (може бути будь-яка, як і спіймана особисто вами, так і куплена в магазині), наприклад 4 карасика по 200 гр або 800 гр замороженого хека.
  • – картопля 1 кг
  • – білий цибулю 2-3 середніх головки.
  • – сметана 20 % жирності – 0,5 л.
  • – панірувальні сухарі – 1 упаковка.
  • – сіль, перець за смаком.

 

 

 

Рецепт смаженої риби

Сам рецепт дуже простий! Необхідно очистити рибу від луски і плавників, відокремити голову, хвіст і вийняти нутрощі, ретельно вимити, також можна прибрати хребет, якщо ви не фахівець у цій справі, то краще його залишити для збереження форми риби. Злегка підрум’янити рибу на сковороді без використання будь-яких жирів. Попередньо очищений картоплю, порізати на шматочки по 5 см і відварити в підсоленій воді. У змащений рослинним або вершковим маслом деко викладаємо шматочки риби, зверху насипаємо картопля, далі порізану півкільцями цибулю, розподіляємо по всій поверхні. Можна додати солі і перцю для гостроти смаку. Все це заливаємо сметаною і посипаємо панірувальними сухарями. Ставимо деко в нагріту духовку до 180 градусів і запікаємо 15-20 хв. Страва виходить дуже ніжним за рахунок попередньо провареної картоплі, але при цьому має свій пікантний смак і більш корисно, ніж смажені страви. Таке блюдо з задоволенням їдять діти, головне наперед потурбуватися про відсутність кісток риби. Корисним це блюдо виявилося і для мене, так як я майбутня мама, то смажених стравах довелося собі відмовити на тривалий термін, такий рецепт зручно підходить під всі види риб і дуже корисно, адже в ньому міститься корисний білок (риба), незначна кількість жиру (сметана) і дане блюдо є дуже ситним!

Дивіться також:  Варення з кабачків – 8 рецептів

Таким шикарним стравою можна порадувати гостей, похвалити свого чоловіка за відмінний улов і подарувати йому стимул для подальших досягнень в риболовлі, завести шикарну традицію «рибний день».