Смажена тріска, рецепти з фото

Тріска – промислова морська риба, користується популярністю в багатьох кухнях світу. Особливо шанують її на півночі Росії, страви з тріски – традиційні страви поморської кухні, кухні студених морів. Як і вся морська риба, тріска багата вітаміном Омега – 3, потужним антиоксидантом і іншими корисними мікроелементами такими як фосфор, кальцій, хлор.

 

Смажена тріска, рецепти з фото

З тріски готують масу чудових страв, рецепти яких розглянемо в цій статті.

Рецепт смаженої тріски. Філе

Інгредієнти для смаженого філе тріски:

  • філе – 800 гр.,
  • вершки – 1 склянка,
  • борошно – 120 гр.,
  • яйця – 2 шт.,
  • масло рослинне – 100гр.,
  • сіль.
  • перець.

Приготування смаженого філе тріски.

  • Філе промити і порізати порційними шматочками. Потім рибу посолити і поперчити.
  • Звичайно, можна обваляти рибу в борошні зі спеціями і підсмажити. Але, це надто просто. Приготувати рибу в клярі. Для цього змішати борошно, збиті яйця і вершки. Суміш добре перемішати, щоб не було грудочок.
  • Вмочити кожен шматок тріски, насаджений на вилку в клярі.
  • Обсмажують шматочки філе з обох сторін на розпеченій сковороді з маслом, під закритою кришкою.
  • Подавати рибу з картоплею у всіх видах або розсипчастим рисом. Окремо подати салат зі свіжих овочів або вінегрет.
  • Тріска, смажена з цибулею

    Як правило, тріску і цибулю смажать окремо.

    Інгредієнти для тріски, смажене з цибулею:

    • тріска – 600 гр.,
    • панірувальні сухарі – 30 гр.,
    • цибуля – 100 гр.,
    • масло – 110 гр.,
    • кріп – 20 гр.,
    • спеції.

     

    Як посмажити тріску на сковороді?

     

    Приготування тріски, смажене з цибулею.

  • Тріску, краще всього філе, порізати на шматочки, промити, обваляти в сухарях і підсмажити на рослинній олії. Обсмажену рибу скласти одним шаром на плоскому блюді.
  • Цибулю промити і нашаткувати тонкими півкільцями. Потім цибулька підсмажити на олії до золотистого кольору.
  • Кріп промити і дрібно порубати.
  • На блюдо з обсмаженої тріскою покласти рівним шаром цибулю і посипати кропом.
  • На гарнір подати картопляне пюре.
  • Дивіться також:  Бальзамічний соус | Смачний рецепт

    Рецепт смаженої тески. Стейки з соусом з білого вина

    Інгредієнти для тріски, смаженої стейками:

    • стейки – 4 шт.,
    • борошно – 40 гр.,
    • масло – 80 гр.,
    • лук зелений – 1 пучок,
    • спеції.

    Для соусу:

    • борошно – 1 ст. л.,
    • масло вершкове – 25 гр.,
    • сметана – 50 гр.,
    • вино біле столове – 60 мл,
    • сіль.

    Приготування смаженої тріски стейками.

  • Рибу обробити, видалити залишки нутрощів, промити і обтерти серветкою.
  • Стейки, посолити, поперчити, обваляти в борошні і обсмажити на олії до рум’яної скоринки. Потім поставити сковороду з рибою в духовку і довести до повного приготування.
  • Зелену цибулю промити і дрібно порізати.
  • Соуси є складовою частиною рибних страв. При виборі соусу слід враховувати вид риби. Тріска – рибка дієтична, худа. Для неї підходять соуси з вмістом вершків, сметани та вершкового масла. Для приготування білого соусу з вином треба підсмажити борошно на вершковому маслі до коричневого відтінку, потім влити 2 склянки теплої води і варити близько 10 хвилин, щоб не було грудочок. Після цього додати сметану і вино. Соус ретельно перемішати і процідити через сито.
  • Смажену тріску сервірувати на порційних тарілках, полити соусом і посипати подрібненим зеленим луком. На гарнір можна подати відварну картоплю і салат з пекінської капусти.