Смажене молоко | Рецепт з Фото

Пробували коли-небудь смажити молоко, якщо ні, то цей рецепт точно для вас. Цей старовинний іспанський десерт для дітей вже давно завоював серця багатьох шанувальників солодкого. Смажене молоко являє собою кремоподібну масу, більше схожу на заварне тісто. Десерт дуже калорійний, тому зловживати ним не варто.
Отже, приступайте до приготування рецепту смаженого молока.

Для цього повинні бути такі продукти:

  • 1 л молока 3,5%;
  • 120 г кукурудзяного крохмалю (можна взяти борошно);
  • 5 яєць з них сам десерт підуть 2 жовтки, для обжарювання – 3 яйця;
  • стакан цукру;
  • кориця або ванільний цукор за смаком;
  • цедра з 1 лимона і 1 апельсина;

Приготування страви займе 40 хвилин, можна пригостити 8 дітей.

 

 

Як приготувати смажене молоко

Виливаємо в каструлю 750 мл молока, додаємо цедру і корицю (ванілін). Ставимо молоко на плиту і доводимо до кипіння. Слідом за цим закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин.

 
У залишився молоко поступово всипаємо крохмаль розводимо до однорідності. Картопляний крохмаль краще не використовуйте в цьому десерті, він важчий за структурою.
Окремо збийте жовтки двох яєць, вони додадуть особливої ніжності десерту. Тепер можна крохмальну масу змішати з жовтками.
З киплячого молока прибираємо всі зайві пінки і вводимо цукор. Робимо середній вогонь і чекаємо, поки повністю розчиниться цукор. Тільки тепер потихеньку приливаем в молоко жовтково-крохмальну суміш. При цьому потрібно постійно розмішувати, краще віночком. Вогонь зробіть маленький і стежте, щоб суміш не закипіла.


Маса загусне швидко і буде схожа на заварний крем. Візьміть форму, змастіть вершковим маслом. Підберіть форму таку, щоб вилита товщина крему становила не більше 3 див. Розрівнюємо масу і забуваємо про неї на кілька годин. Можна залишати на ніч. Для застигання при кімнатній температурі вистачає пару годин.
Коли маса схопиться, переверніть і викладете на рівну поверхню. Тепер можна нарізати на порційні квадратики. Консистенція дуже ніжна, проте, легко розрізається.
Кожен квадратик залишається обсмажити у великій кількості рослинного масла. Перед цим спочатку мачає в борошні, потім в яйці, а слідом знову в борошні. Виходить подвійна паніровка. Опускаємо в добре розігріту олію і засмажуємо до рум’яності.

Дивіться також:  Рулетики з баклажанів з різними начинками – 9 рецептів

 
Готовий десерт розкладіть на паперовому рушнику, для позбавлення від зайвого жиру. Обваляйте квадратики десерту в цукрі, а при бажанні можете додати корицю або ванілін.
До столу подається смажене молоко в охолодженому вигляді з фруктами, морозивом або фруктовим соусом.

 
При бажанні можна зафламбировать десерт. У такому разі цукор розплавиться, і десерт придбає карамельний смак. Можна десерт їсти і гарячим, тоді до нього подайте варення або джем.