Смажені банани – 8 рецептів приготування

Смажені банани – це оригінальне блюдо для справжніх гурманів. Хоча в Африці, Індонезії та багатьох країнах Латинської Америки ці екзотичні плоди вже давно готують саме таким способом. Використовуючи різні інгредієнти і способи приготування, з них роблять чудові десерти, дивовижні ласощі або звичайні гарніри.

Банани, смажені в карамелі

Існує кілька рецептів, за допомогою яких можна приготувати банани, смажені в карамелі.

Для одного з них потрібні такі інгредієнти:

  • 2 стиглих банана;
  • 30 грам вершкового масла;
  • 125 грам цукру;
  • 60 грам води;
  • 1 столова ложка насіння кунжуту.

Весь процес можна розділити на кілька етапів:

  • Спочатку потрібно приготувати саму карамель. Для цього в каструлю, засипати цукор, залити його водою і покласти шматочок масла. Посуд бажано брати з товстим дном.
  • Каструлю поставити на плиту і встановити під нею середній розмір полум’я. Варити вміст приблизно 6 хвилин.
  • В цей час банани очистити від шкірки. М’якоть порізати ножем на шматочки невеликого розміру.
  • Заготовки помістити в киплячу масу і варити не більше однієї хвилини. Під час обробки їх треба постійно перевертати, щоб шматочки були покриті карамеллю з усіх боків.
  • Готові смажені банани викласти на тарілку і полити залишками карамелі, а потім злегка присипати кунжутом.

Виходить чудовий десерт, який обов’язково порадує всіх ласунів.

Готуємо в клярі

 

Не менш смачними виходять також і смажені банани в клярі. Саме так ці екзотичні плоди найчастіше готують в Індії. Спосіб не складний, але досить цікавий.

Для роботи необхідно мати:

  • 3 банана;
  • 75 грам цукру;
  • 1 яйце;
  • 60 грам пшеничного борошна;
  • масло (бажано кокосове, але можна і рослинна);
  • трохи ванілі, меленого бадьяна і кокосового молока (за смаком).

З посуду потрібно: глибока миска і сковорода.

Як правильно смажити банани в клярі:

  • Першим ділом плоди треба очистити. Потім їх слід розрізати на дві частини спочатку поперек, а потім уздовж. З кожного банана виходить 4 заготовки.
  • Для кляру яйця збити з цукром (50 грам). Потім, поступово вводячи борошно, довести масу до консистенції жирної сметани. Для аромату додати трохи бадьяна і ванілі.
  • Сковороду поставити на вогонь. Розігріти в ній масло.
  • Кожну заготовку першим ділом вмочити в кляр, а потім викласти на сковороду. Смажити з двох боків до появи золотистої скоринки.

Готові банани краще подавати до столу, поки вони ще теплі.

 

Незвичайний десерт з морозивом

 

Любителям нестандартних рішень повинен сподобатися варіант, коли гарячі банани після термічної обробки подають разом з морозивом. Цей рецепт цікавий своїми контрастами. З одного боку – це гарячі банани, обсмажені в кисло-солодкому соусі, а з іншого – солодке холодне морозиво.

Щоб зробити такий десерт, знадобиться:

  • 1 лимон;
  • 50 грам цукру;
  • 2 банана;
  • 50 мл коньяку;
  • 100 грам морозива (бажано пломбіру);
  • 30 грам тертого шоколаду (для прикраси).

Послідовність приготування:

  • Розігріти сковороду на повільному вогні.
  • Висипати на неї цукор, а потім залити його соком лимона і коньяком. Нагрівати протягом двох хвилин.
  • За цей час підготувати банани (як у попередньому рецепті).
  • Заготовки викласти на сковороду і смажити по 3 хвилини з кожного боку. Якщо маса почне швидко густіти, можна додати ще трохи лимонного соку і коньяку.
  • Смажені банани перекласти на тарілку. Полити їх залишками соусу.
  • Поруч покласти пару кульок морозива.

Десерт готується дуже швидко і може стати «паличкою-виручалочкою» для будь-якої господині на випадок, коли в будинок несподівано нагрянуть гості.

Смажені банани в шоколаді

Фантазії хорошого кулінара, як правило, немає межі.

Готові смажені банани перед подачею, наприклад, можна поливати шоколадом. Якщо з’їсти таку страву на сніданок, то гарний настрій і заряд енергії на весь майбутній день буде гарантований.

На 1 порцію десерту знадобиться всього чотири основних компоненти:

  • 2 банана;
  • олія рослинна;
  • жменя панірувальних сухарів;
  • шоколад (краще темний).

Як потрібно робити цей десерт:

  • Очистити обидва банана.
  • Обваляти їх у сухарях.
  • Викласти на сковороду з киплячим маслом і смажити до утворення рум’яної скоринки.
  • Готові вироби перекласти на тарілку.
  • Шоколад розтопити на водяній бані, а потім рясно полити їм банани.

Діти від такого оригінального блюда будуть просто в захваті.

У тесті на сковороді

 

За аналогією з кляром смажені банани можна готувати в тесті. Правда в цьому випадку процес буде більш складним.

Але спочатку потрібно підготувати для роботи наступні продукти:

  • банани;
  • 250 мл молока;
  • 4 грама дріжджів;
  • 1 яйце + 3 жовтки;
  • 0,5 склянки питної води;
  • 15 грам цукру;
  • по 10 грам вершкового і рослинного масла;
  • 45 грам борошна;
  • трохи ваніліну.

Готувати десерт потрібно поетапно:

  • Першим необхідно зробити тісто. Для цього спочатку потрібно розвести дріжджі в молоці. Потім додати цукор, борошно, вершкове масло і перемішати. Після цього поставити тісто в тепле місце на 1 годину.
  • Далі треба приготувати крем. Яйце розтерти з жовтками з цукром і змішати з борошном. Окремо закип’ятити молоко, додавши в нього ваніль і невеликий шматочок вершкового масла. З’єднати обидві суміші, а потім отриману масу прогріти протягом двох хвилин на малому вогні, не допускаючи закипання.
  • З бананів зняти шкірку.
  • Опустити кожен з них цілком спочатку в борошно, потім в крем, а потім в тісто.
  • Смажити на сковороді в присутності невеликої кількості олії.

Десерт виходить не тільки смачним, але ще й досить ситним.

Як посмажити у фритюрі

 

Смажити банани на сковороді не завжди зручно. Якщо робити великі заготовки, то їх доведеться кілька разів перевертати, щоб золотава скоринка була з усіх сторін. Для цієї мети добре використовувати казан або фритюрницю. Правда знадобиться більше рослинної олії. Але результат того вартий.

Щоб посмажити такі плоди у фритюрі, потрібно:

  • 5 бананів;
  • щіпка дрібної солі;
  • 175 мл кефіру;
  • 1 часточка лимона;
  • 12-15 грамів цукру;
  • 0,5 склянки пшеничного борошна;
  • 4 грами меленої кориці;
  • питна сода (на кінчику ножа);
  • олія рафінована рослинна;
  • пудра цукрова.

Спосіб приготування у фритюрі:

  • Щоб зробити легке тісто, кефір спочатку треба перемішати з цукром, корицею і сіллю. Потім додати поступово борошно і соду, погасивши її соком лимона.
  • Очищені банани порізати на кружечки товщиною не більше 1,5 сантиметра.
  • Кожну заготовку спочатку вмочити в тісто, а потім опустити її в ємність (фритюрницю) з киплячим маслом.
  • Як тільки на поверхні виробів утворюється рівномірна коричнева кірочка, їх слід дістати шумівкою і перекласти на серветку (щоб прибрати зайвий жир).

Рум’яні кульки залишиться тільки перекласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.

Смажені банани з медом

Дуже смачно смажити банани з медом.

Для такого рецепта потрібно взяти:

  • 4 банана;
  • 50 грам цукру;
  • 25 грам меду;
  • лимонний сік;
  • 50 грам вершкового масла.

Готується страва дуже швидко:

  • М’якоть бананів довільно порізати на шматочки товщиною приблизно 1-1,5 сантиметра.
  • На сковороді спочатку розтопити масло, а потім додати цукор, закип’ятити суміш до його розчинення. Потім ввести мед і гарненько перемішати.
  • Викласти на сковороду шматочки бананів і смажити, поки вони не покриються ніжною скоринкою.

В тарілці ще теплі шматочки можна посипати корицею. Цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.

Простий рецепт з цукром

Найпростіше і набагато швидше смажити банани з цукром. Вся процедура займає не більше 10 хвилин.

Для роботи потрібно:

  • 1 банан;
  • 50 грам цукру;
  • 40 г масла вершкового.

Як правильно готувати цей самий простий десерт:

  • Очищені від шкірки банани довільно гострим ножем порізати на шматочки.
  • Сковороду поставити на плиту і розтопити в ній масло.
  • Засипати туди ж цукор, перемішати і почекати, поки він не розчиниться.
  • Підготовлені шматочки перекласти в цукрово-масляну суміш і смажити не більше двох хвилин. Як тільки зі всіх сторін утворюється характерна скоринка, вогонь потрібно вимкнути.

Обсмажені шматочки бананів в тарілці можна полити будь-яким сиропом, медом або шоколадом, а також посипати горіхами, насінням кунжуту або цукровою пудрою.