Смажені банани – 8 рецептів приготування

Смажені банани – це оригінальне блюдо для справжніх гурманів. Хоча в Африці, Індонезії та багатьох країнах Латинської Америки ці екзотичні плоди вже давно готують саме таким способом. Використовуючи різні інгредієнти і способи приготування, з них роблять чудові десерти, дивовижні ласощі або звичайні гарніри.

Банани, смажені в карамелі

Існує кілька рецептів, за допомогою яких можна приготувати банани, смажені в карамелі.

Для одного з них потрібні такі інгредієнти:

  • 2 стиглих банана;
  • 30 грам вершкового масла;
  • 125 грам цукру;
  • 60 грам води;
  • 1 столова ложка насіння кунжуту.

Весь процес можна розділити на кілька етапів:

  • Спочатку потрібно приготувати саму карамель. Для цього в каструлю, засипати цукор, залити його водою і покласти шматочок масла. Посуд бажано брати з товстим дном.
  • Каструлю поставити на плиту і встановити під нею середній розмір полум’я. Варити вміст приблизно 6 хвилин.
  • В цей час банани очистити від шкірки. М’якоть порізати ножем на шматочки невеликого розміру.
  • Заготовки помістити в киплячу масу і варити не більше однієї хвилини. Під час обробки їх треба постійно перевертати, щоб шматочки були покриті карамеллю з усіх боків.
  • Готові смажені банани викласти на тарілку і полити залишками карамелі, а потім злегка присипати кунжутом.

Виходить чудовий десерт, який обов’язково порадує всіх ласунів.