Смажені гриби – 11 рецептів приготування

Страви з грибів дуже люблять всі цінителі здоровою і смачною їжі. Корисні дари лісу багаті на вітаміни, поживні і містять мало калорій.

Є багато варіантів приготування смажених грибів, які підійдуть для щоденного меню або допоможуть прикрасити стіл, накритий для урочистого випадку.

Простий рецепт смажених грибів з цибулею

Посмажити гриби з додаванням цибулі зовсім нескладно, процес не забере багато часу і не зажадає особливих кулінарних навичок. В якості основного компонента можна використовувати будь-які плоди, але краще віддати перевагу лисичкам, боровикам, печерицям або сыроежкам.

Необхідні інгредієнти:

  • цибуля (великий) – 1 шт.;
  • кріп з петрушкою – 70 грам;
  • гриби – 0,7 кг;
  • спеції на свій смак;
  • рафінована олія — 37 грам;
  • сіль – 5 грам.

Готуємо:

  • Гриби очистити, потім промити і нарізати пластинами.
  • Цибулю порізати на квадратики і підсмажити на сковорідці з гарячим маслом до світло-коричневого кольору.
  • З’єднати цибулю з лісовими дарами і тушкувати їх разом, періодично розмішуючи, до повного випаровування вологи.
  • Коли продукти почнуть покриватися рум’яною скоринкою, потрібно посолити їх, додати спеції і тушкувати ще п’ятнадцять хвилин.
  • Готову страву прикрасити подрібненою зеленою масою, залишивши під кришкою хвилин на десять.

До смажених грибів з цибулею подається варену картоплю, коричневий рис або запечена птиця – просто смакота.

Гриби в сметанному соусі

 

Грибочки, виготовлені цим способом, стають ніжними, хрусткими, з приємним вершковим смаком. Апетитним страва вийде з рижиков, які необхідно спочатку відварити, а потім посмажити у відкритій сковороді зі сметанним соусом.

Необхідні інгредієнти:

  • рижики -0,6 кг;
  • дві невеликі цибулини;
  • одна морквина;
  • сметана – 70 грам;
  • сіль – 3 г;
  • приправа для овочів – 4 грами;
  • пісне масло – для смаження.

Готуємо:

  • Гриби ретельно вимити. Потім відварити в злегка солоній воді, близько дванадцяти хвилин.
  • Після цього рідину злити, гриби остудити і порізати середніми шматочками.
  • Почистити цибулю, сполоснути його водою і нашаткувати півкільцями. Моркву помити і нарізати соломкою.
  • Помістити овочі в сковороду і обсмажити на олії 5-7 хвилин.
  • Потім додати гриби і тушкувати, поки не зникне зайва рідина.
  • Грибну суміш посолити і продовжувати готувати, регулярно помішуючи. Коли гриби з овочами почнуть присмажуватися, покласти сметану, відповідні приправу і розмішати.
  • Тушкувати, не закриваючи кришкою, ще близько двох хвилин, потім вимкнути вогонь.

Смажені гриби зі сметаною можна вживати як самостійне блюдо з зерновим хлібом і шматочками свіжих помідорів.

З картоплею на сковороді

 

Картопля з грибами, приготована на вечерю – справжні ласощі для всієї родини. Чудове частування забезпечить гарний настрій і подарує заряд бадьорості після трудового дня.

 

Необхідні інгредієнти:

  • гриби – 550 грам;
  • картопля – 750 грам;
  • велика цибулина;
  • зелений кріп – 6-7 гілочок;
  • сіль і часниковий перець – на свій розсуд.

Готуємо:

  • З грибочків змити всі забруднення і порізати пластинами. Якщо використовуються плоди, зібрані в лісі, їх треба попередньо відварити в солоній воді.
  • Картоплю почистити і нашаткувати круглими скибочками. Цибулю нарізати кубиками.
  • Цибулю посмажити на розпеченій сковороді з маслом. Потім додати основний компонент і тушкувати ще чверть години.
  • В іншому посуді підсмажити картоплю до утворення золотисто-коричневого відтінку. Після цього з’єднати її з грибною масою і трохи потомити.
  • В кінці приготування страву заправити сіллю і перцем.

Гриби, тушковані з картоплею розкласти по тарілках і запропонувати до них овочевий салат, томатний кетчуп або гостру аджику.

Печериці, смажені з цибулею

Печериці — доступні гриби, які продаються в будь-якій торговельній точці. Готуються вони дуже просто, а завдяки вдало підібраним спецій, страва набуває пікантний і насичений смак.

Необхідні інгредієнти:

  • печериці (невеликого розміру) – 0,8 кг;
  • чотири зубчики часнику;
  • шавлія (суха) – 15 грам;
  • оцет (бальзамічний) – 5 мл;
  • пекучий перець – 1 шт.;
  • кріп, кінза – 100 грам.

Готуємо:

  • Печериці помити і розрізати вздовж на три частини.
  • У сковороду викласти гриби, заправити їх подрібненим часником, насипати шавлія, сіль і смажити, постійно помішуючи, хвилин десять.
  • Коли грибочки просмажаться до апетитної скоринки, вимкнути плиту і перекласти їх у глибоку тарілку.

Готові печериці полити оцтом, засипати рубаною зеленню, ретельно перемішати і подати до столу з будь-яким гарніром.

Загрузка...

Як смачно посмажити гливи

 

Існує багато чудових страв з глив, але особливо ароматними вони виходять смаженими з морквою і цибулею. Витративши на куховарство всього півгодини, можна отримати ситне частування, підходяще для повноцінного обіду чи швидкого перекусу.

Необхідні інгредієнти:

  • одна морква;
  • гливи – 0,4 кг;
  • цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • приправа для грибів і перець – по 4 грами;
  • кріп свіжий – 7 гілочок.

Готуємо:

  • Щоб смачно посмажити гливи, спочатку з сирих плодів потрібно видалити бруд, потім вимити їх і просушити.
  • Цибулю нашаткувати кільцями, моркву – порізати брусочками, часник – попустити через прес.
  • Викласти гриби на розігріту сковороду, посолити, присипати спеціями і обсмажити на олії три-чотири хвилини.
  • Потім до тушкованим плодам додати нарізану цибулю, а через п’ять хвилин покласти моркву і насипати часник. Готувати ще чверть години.
  • Запашні плоди посипати подрібненим кропом, прикрити посуд кришкою і залишити на 20 хвилин.

Смажені гриби гливи приготовані, рекомендується вживати їх з рибними або м’ясними закусками в поєднанні з улюбленим соусом.

Смажені білі гриби

 

Дуже смачне блюдо, яке вийде навіть у малодосвідченою господині. Перед тим як білі гриби посмажити на сковороді, їх слід півгодини витримати в солоній воді, щоб позбутися від шкідливих речовин.

Необхідні інгредієнти:

  • боровики – 0,85 кг;
  • сметана – 320 мл;
  • подрібнена паприка – 3 грами;
  • три цибулини;
  • коріандр (або чабер) – 4 грами;
  • сіль – 5 грам.

Готуємо:

  • Білі гриби підготувати: очистити, добре вимити і залити солоною водою.
  • З цибулин прибрати шкірку і нашаткувати маленькими кубиками.
  • Боровики дістати з рідини і порізати пластинами.
  • Неароматное масло налити в розпечену сковорідку, помістити в неї цибулю і обсмажити до світло-коричневого відтінку.
  • Гриби додати до цибулі, насипати сіль і запашний перець. Потім викласти в сковороду сметану і розмішати.
  • Готувати ще півгодини під закритою кришкою.

Боровики, смажені з цибулею рекомендується подавати у великій тарілці з тушкованою картоплею і квашеною капустою.

Готуємо з сушених грибів

Сухі гриби, приготовлені на сковороді правильно, за своїм смаком нічим не поступаються свіжим. Перед смаженням висушені плоди необхідно замочити у воді, щоб вони наситилися нею, збільшилися в розмірі і стали придатні для кулінарної обробки.

Необхідні інгредієнти:

  • гриби сухі – 0,9 кг;
  • одне яйце;
  • рафінована олія – 43 мл;
  • панірувальні сухарі – 50 грам;
  • петрушка і зелений лук – 45 грам.

Готуємо:

  • Плоди помістити в холодну, чисту воду і почекати 2,5 години. Потім дістати набряклі гриби і трохи просушити.
  • Яйце збити виделкою, потім додати трохи щіпку солі і спецій. Панірувальні сухарі висипати в миску.
  • Розігріти в сковороді олію, потім опустити кожен гриб в яєчну суміш, потім в сухарі і викласти на жарочную поверхню.
  • Тушкувати у відкритій посуді 35 хвилин, періодично перевертаючи, щоб гриби просмажаться з усіх боків.

Готове частування прикрасити гілочками зелені і подати на стіл зі сметаною або майонезом.

Маслюки, смажені з горіхами

Оригінальний варіант приготування маслюків, який обов’язково сподобається всім мешканцям і гостям, запрошеним на сімейний обід. Рецепт не передбачає попередньої варіння плодів, тому для страви потрібно вибрати самі маленькі грибочки.

Необхідні інгредієнти:

  • маслюки – 550 грам;
  • волоські горіхи – 200 грам;
  • вершкове масло – 40 грам;
  • цибуля – 2 шт.;
  • оцет яблучний – 18 мл;
  • свіжа кінза – 50 грам;
  • гранатові зерна – 30 грам.

Готуємо:

  • Маслюки перебрати і звільнити від плівки. Потім плоди вимити і просушити на кухонній серветці.
  • У сковорідку покласти вершковий жир і посмажити на ньому гриби протягом 18 хвилин.
  • З лука зняти шкірку і порізати його на брусочки.
  • Горіхи висипати в чашку і подрібнити ступкою.
  • Додати до маслятам цибулю з горіхами і гасити всі продукти десять хвилин.
  • Потім у сковороду налити оцет, розмішати і варити під закритою кришкою ще 3-4 хвилини.
  • Приготовлені маслюки викласти в тарілки, засипати гранатовими зернами і рубаною кінзою.

Шикарну закуску можна вживати гарячою і холодною, як окрему страву, або в поєднанні з картопляним гарніром.

Популярні варіанти салатів зі смаженими грибами

Перевагу смажених грибів – це їх універсальність. Соковиті і запашні лісові дари застосовуються як компоненти для приготування інших страв – жульєнів, соусів, запіканок, супів, пирогів і, звичайно, салатів.

Смачний салат з шинкою і смаженими печерицями

Корисне частування наситить під час обідньої перерви, або прекрасно доповнить основну страву до вечері.

Використовувані продукти:

  • шинка – 330 грам;
  • три малосольних огірків;
  • печериці – 330 грам;
  • цибулина;
  • сир (голландський) – 280 грам;
  • майонез – 30 грам.

Технологія:

  • Гриби почистити і нашаткувати брусочками. Потім посмажити разом з цибулею.
  • Огірки порізати дрібними брусочками, шинку – соломкою, цибулю — кільцями.
  • Всі продукти з’єднати, додати майонез і ретельно перемішати.

Готову страву викласти в об’ємне блюдо і засипати шаром тертого сиру.

З грибами, сухариками і куркою

Легкий салатик, який ідеально підійде для дитячого столу і сподобається жінкам, що стежать за своєю фігурою.

Використовувані продукти:

  • куряче філе (варене) – 0,3 кг;
  • гливи – 320 грам;
  • цибулина;
  • сухарі – 250 грам;
  • 2 зубчики часнику;
  • соус на основі майонезу – 30 мл;
  • твердий сир – 200 грам.

Технологія:

  • Гриби посмажити разом з цибулею до появи коричневої скоринки.
  • Курку розділити на довгі шматочки, сир подрібнити на тертці з великими отворами, часник порізати на маленькі кубики.
  • Всі інгредієнти з’єднати, після чого змішати з майонезним соусом і посолити.

Сухарики слід додати перед подачею (щоб вони не розмокли), за бажанням можна прикрасити блюдо листям салату.

Святковий салат з кальмарами і смаженими грибами

Оригінальне блюдо, не вимагає складного приготування. Така закуска чудово доповнить сервірування банкетного столу і здивує всіх гостей своїм неймовірним смаком.

Використовувані продукти:

  • банку консервованих кальмарів;
  • три яйця;
  • гриби (будь-які) – 4 шт.;
  • подрібнені горіхи (фундук) -30 грам;
  • майонез оливковий – 20 грам;
  • сир – 85 грам;
  • зелень – 60 грам.

Технологія:

  • Гриби і цибулю посмажити на сковороді, яйця зварити круто.
  • Кальмарів вийняти з банки і нарізати на середні шматочки.
  • Яйця очистити від шкаралупи і порізати кубиками.
  • Сир подрібнити на тертці.
  • В глибоке блюдо покласти шар з морепродуктів, зверху насипати сир, яйця і смажені гриби.
  • Тепер заправити салат майонезом і акуратно перемішати.

Святкове частування перекласти в красиву тарілку, зверху обсипати горіхами і подрібненою зеленню.

 

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...