Смажені гриби з цибулею – 7 рецептів приготування

У величезному царстві живих організмів, якими є і гриби, люди багато століть з успіхом використовують їх в гастрономічних цілях. Серед усього різноманіття створених страви, смажені гриби з цибулею користуються незмінною популярністю. Прості і смачні рецепти приготування розкриють цілий спектр кулінарних можливостей цих дивовижних створінь.

Базовий рецепт смажених грибів з цибулею

Представлене страва стане фундаментальною основою, що дозволяє легко і швидко надати новим страв цікавий смак і яскраву виразність.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — 100 мл;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • печериці (лисички, сироїжки, рижики, інші види) — 1 кг;
  • спеції (сіль, перець) зелень.

Враховуючи величезну різноманітність світу грибів можна використовувати практично будь-які екземпляри, дотримуючись головна і неодмінна умова — вони повинні бути їстівними. Неодмінно переконайтеся в цьому!

Спосіб приготування:

  • Обробці продукту приділяємо пильну увагу. Отсортировываем і видаляємо будь-гриб, що викликає сумнів в його якості. Ретельно промиваємо ніжки та шапки. Не забуваємо про те, що на поверхні круглого «ковпачка» можуть оселитися бактерії, що викликають ботулізм. Нещадно боремося з цими «ворожими» колоніями! Пластинчасті гриби попередньо замочуємо, щоб виманити можливих черв’ячків. Вони теж люблять поласувати поживною їжею.
  • Промокаємо наше «рослинна м’ясо». Так, саме з цим продуктом можна зіставити гриби по їх білкової повноцінності. Далі нарізаємо капелюшки кубиками або не дуже великими скибочками, ніжки рубаємо кругляком.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями, пасеруємо на олії до прозорості.
  • Приєднуємо грибний склад. Готуємо на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина, потім обсмажуємо продукт до золотистого відтінку, приправляємо сіллю і перцем.
  • Закриваємо сковороду, продовжуємо менш інтенсивне нагрівання ще 10 хвилин. Для кращого смаку можна додати 50 грамів вершкового масла. Гриби його просто обожнюють!

Подаємо смажені шампіньйони з цибулею у гарячому вигляді, неодмінно прикрашаємо блюдо нарубаною зеленню. Чудова вийшла лісова галявина!