Смажені кабачки — 12 смачних рецептів

Смажені кабачки — відмінна закуска, яка підійде як до святкового столу, так і в будній день. Ці овочі містять багато вітамінів, мікроелементів, тому страви будуть не тільки з прекрасним смаком, а й корисними. Кожен з рецептів особливий, відрізняється набором продуктів і технологією приготування.

Кабачки, смажені на сковороді з часником і майонезом

Кабачки смажені з часником і майонезом дуже пікантні. Закуска обов’язково сподобається вашим гостям.

Компоненти:

  • 2 кабачки середнього розміру;
  • 75 г майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 г борошна;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • мелений перець, харчова сіль,
  • зелень.

Технологія приготування:

  • Кабачок миємо, нарізаємо кружальцями (0.5 — 1 см), натираємо спеціями.
  • Кожен гурток обкачуємо борошном з двох сторін, смажимо до рум’яного відтінку.
  • Окремо в піалі змішуємо майонез з видавленим часником.
  • Кожен кабачок зверху намазуємо часниковим соусом, прикрашаємо з зеленню.

Саме такі кабачки, смажені на сковороді в маслі, будуть самими хрусткими і смачними.

Зі сметанним соусом

Цукіні зі сметанним соусом стають особливо ніжними і ароматними. Їх можна подавати з основним блюдом в якості гарніру.

Компоненти:

  • 2 молодих цукіні середнього розміру;
  • 100 г сметани
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 мл олії соняшникової;
  • спеції;
  • кріп.

Технологія приготування:

  • Очищений цукіні нарізаємо кубиками, обсмажуємо буквально 10 хвилин.
  • Між тим, змішуємо сметану зі спеціями і дрібно натертим часником.
  • На деко викладаємо цукіні, заливаємо соусом, випікаємо при середній температурі 10 хв.
  • Подаємо з нарізаним кропом.

З ковбасою і сиром

Така закуска відмінно підійде до сімейного обіднього столу. Блюдо ситне, смачне, чудово з’їдається хоч як гарнір, хоч просто з хлібом. Близькі будуть в захваті.

Компоненти:

  • 2 цукіні середнього розміру;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 75 г майонезу;
  • 150 г напівкопченої ковбаси;
  • 150 г Моцарели;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • мелений перець, харчова сіль.

Технологія приготування:

  • Неочищені, промиті цукіні ріжемо кружальцями.
  • Збиваємо яйця, змішуємо зі спеціями.
  • Потім кабачки в борошні, потім в яйці і обсмажуємо.
  • На кожен кругляш даємо трохи майонезу, гурток ковбаси і затираємо Моцарелою.
  • Перед подачею закуску потрібно розігріти в мікрохвильовій печі до розплавлення сирної стружки.

Кабачки і баклажани кільцями в хрусткій скоринці

Кабачки і баклажани — різні за смаковими якостями овочі, але дуже смачні в поєднанні. Таке блюдо точно варто спробувати.

Компоненти:

  • 1 кабачок;
  • 1 баклажан;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • 75 г майонезу;
  • 50 мл олії соняшникової;
  • мелений перець, харчова сіль,
  • листя салату.

Технологія приготування:

  • Неочищені і промиті овочі нарізаємо кільцями.
  • Яйце змішуємо зі спеціями.
  • Обсмажуємо кружечки овочів на рослинному маслі, обваляти спочатку в борошні, а потім змочити в яйці.
  • Майонез змішати з вичавленим часником.
  • Обсмажені овочі намазуємо соусом.
  • На кабачки кладемо трохи листя салату, накриваємо баклажаном. У нас вийшли так звані, овочеві бургери.
Загрузка...

Варіант приготування на грилі

Цей варіант приготування робить овочі соковитими, а відсутність жиру і муки дозволяє пробувати їх навіть тим, хто стежить за фігурою.

Компоненти:

  • 2 кабачка;
  • спеції;
  • рослинна олія для змащування;
  • зелень.

Технологія приготування:

  • Очищені овочі нарізаємо середніми кільцями, обтираем спеціями.
  • Сковороду гриль розігріваємо, змащуємо олією, викладаємо кабачки.
  • Через 4 хв. повернемо їх на іншу сторону і доведемо до готовності.

Подавати таку закуску добре з зеленню.

Таким же чином можна готувати будь-які овочі, головне, діяти швидко, тоді вони в середині залишаться соковитими.

Рулетики з кабачків з куркою

Поєднання курячого м’яса і овочів просто фантастичне. Така закуска буде користуватися шаленою популярністю у ваших гостей.

Компоненти:

  • 2 молодих кабачка;
  • 1 куряче філе;
  • 1 червоний перець;
  • 100 г майонезу;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • спеції;
  • 1 ст. л. рослинного масла.

Технологія приготування:

  • Кабачки нечищені, але промиті, нарізаємо смужками-мовами завтовшки не більше сантиметра. Обсмажуємо на невеликій кількості олії з одного боку — овоч має залишитися пластичним. При необхідності, можна обсмажити слайсы і з іншого боку.
  • Філе нарізаємо смужками, відбиваємо молоточком, обтираем спеціями.
  • Майонез змішуємо з часником. Перець дрібно нарізаємо.
  • Овочеві смужки змащуємо невеликою кількістю соусу, викладаємо на них філе і знову змащуємо. На м’ясо викладаємо перець і отримані «слойки» закручуємо в рулети.
  • На деко викладаємо рулети швом вниз і випікаємо до готовності курки (близько 30 хв).

Оладки з цукіні з вівсяними пластівцями

Оладки з вівсянкою виходять дуже смачними. А якщо вони ще й з кабачками, то смак буде просто дивним, а тісто — ніжним.

Компоненти:

  • 1 цукіні середнього розміру;
  • 2 яйця;
  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • харчова сіль.

Технологія приготування:

  • Неочищений цукіні дрібно натираємо з допомогою терки або блендера.
  • Збиваємо яйця, солимо, насипаємо вівсяні пластівці, перемішуємо — повинна утворитися однорідна маса. Залишаємо тісто на деякий час, щоб вівсянка набухла.
  • Смажимо оладки з двох сторін, подаємо до столу. Така страва обов’язково буде імпонувати маленьким шанувальникам кулінарії.

Спосіб приготування кабачків з помідорами

Цукіні з помідорами — це завжди дуже смачно. Томати дають неймовірний соковитий акцент, який всім подобається, а кабачки є ідеальної нейтральною основою взагалі для будь-яких кулінарних експериментів.

Компоненти:

  • 1 цукіні;
  • 1 середнього розміру помідор;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 75 г майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • мелений перець, харчова сіль,
  • листя салату.

Технологія приготування:

  • Збиваємо зі спеціями два яйця. Неочищений цукіні ріжемо кружальцями. Кабачки перед смаженням обов’язково слід просушити, щоб сік не бризкав на розпеченому маслі.
  • Розігріваємо на сковороді олію. Кожен кругляш макаємо в яйце, потім обкачуємо борошном і обсмажуємо з двох сторін.
  • Змішуємо майонез з вичавленим часником. Змащуємо соусом обсмажені кабачки. На половину з них кладемо трохи листя салату, помідор і накриваємо залишилися кругляком.

Закуску можна подавати до столу.

Кругляшки з кабачків, смажені в борошні

Смажені кабачки в борошні надзвичайно швидко готуються і не вимагають значної кількості інгредієнтів.

Компоненти:

  • 1 кабачок;
  • 100 г борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 мл олії соняшникової;
  • мелений перець, харчова сіль.

Технологія приготування:

  • Кабачки, можна неочищені, нарізаємо шайбами, обтираем спеціями і вичавленим часником.
  • Розігріваємо олію на сковороді.
  • Потім обкачуємо кожен кругляш в борошні і обсмажуємо.

Подавати закуску добре з зеленню і стрілками лука.

Конвертики з кабачків з сирною начинкою

Кабачкові конвертики — це щось новеньке. З цим блюдом потрібно трохи повозитися, але результат неодмінно задовольнить господиню.

Компоненти:

  • 2 кабачка;
  • 200 г сиру російського;
  • 50 г майонезу;
  • 2-3 зубці часнику;
  • зелена кінза;
  • спеції;
  • 50 мл рослинного масла.

Технологія приготування:

  • Нечищені кабачки промиваємо, нарізаємо смужками-мовами нетолще сантиметри. Потім потрібно обсмажити їх на невеликій кількості олії з двох сторін. Смужки повинні стати пластичним.
  • Сир натираємо, зелень миємо, дрібно нарізаємо. Змішуємо, додаємо спеції, вичавлений або натертий часник і майонез.
  • Викладаємо дві овочеві смужки хрестом, в середину кладемо начинку, загортаємо, утворюючи конвертик, і закріплюємо шпажкою. Аналогічні дії повторюємо з іншими смужками.

Перед подачею розігріваємо закусочні конвертики в мікрохвильовці, щоб сир у них розплавився.

Рецепт приготування в клярі

Цукіні в клярі — прекрасна закуска, якщо несподівано прийшли гості, а їх нічим пригостити. Блюдо швидко готується і дивує своїм ніжним смаком, запечатаним в хрусткий кляр.

Компоненти:

  • 2 цукіні середнього розміру;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • мелений перець, харчова сіль,
  • кріп.

Технологія приготування:

  • Овочі обполоснути в окропі, щоб вбити мікроби. Нарізати кругляком (0,5—1см).
  • Яйця збиваємо виделкою, приправляємо спеціями, додаємо порізаний кріп.
  • Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи олії.
  • Кожен кругляш обкачуємо спочатку в борошні, потім в яйці і, нарешті, обсмажуємо з двох сторін.

Цукіні в клярі сподобаються всім, хто їх спробує. Тому будьте готові подати гостям добавку.

Оладки з кабачків

Кабачкові оладки дуже апетитні і сподобаються навіть дітям.

Компоненти:

  • 2 молодих кабачка середнього розміру;
  • 100 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 50 г манки;
  • 100 мл сметани
  • 100 мл соняшникової олії;
  • харчова сіль.

Технологія приготування:

  • У посуді з високими бортами дрібно натираємо з допомогою терки очищений кабачок.
  • Збиваємо яйце, солимо, насипаємо манку з борошном і перемішуємо. Повинна вийти однорідна маса. При необхідності можна зменшити кількість манки. Щоб оладки були пишними, добре б насипати в тісто щіпку соди.
  • Обсмажуємо наші оладки з обох сторін і подаємо до столу зі сметаною.

В даній статті представлено 12 рецептів приготування страв з кабачка: в клярі, з помідорами, ковбасою та сиром, рулетики, конвертики, оладки. Будь-який з них винятковий і непорівнянний з іншими. Кожна хазяйка зможе знайти саме той рецепт, який доведеться їй і її домашнім по душі.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...