Смажені кабачки з часником і майонезом – 4 смачних рецептів приготування

Серед літніх овочевих страв особливою популярністю користуються кабачки смажені з часником і майонезом. Таке ласощі готують з овочів середнього розміру, так як крупні плоди мають більш жорстку шкірку і великі насіння.

Смажені кабачки з часником і майонезом на сковороді

Щоб посмажити кабачки на сім’ю з чотирьох осіб, знадобиться:

  • 2-3 плода (750-850 г);
  • 1 головка часнику;
  • 1 склянку пшеничного борошна;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • зелень;
  • майонез (краще власного приготування).

Після підготовки всіх інгредієнтів, потрібно:

  • Плоди вимити, витерти чистим рушником або серветкою, при необхідності – зрізати шкірку, нарізати кружечками шириною 10-15 мм. При більшій ширині овоч не прожариться і залишиться твердим.
  • На розігріту сковороду налити олію так, щоб воно повністю покривало кружечки.
  • Нарізку обваляти в борошні, занурити в олію.
  • Прожарювати плоди до утворення золотистої скоринки (1-2 хвилини з кожної сторони).
  • Підготувати соус із майонезу, зелені, перцю, дрібно нарізаного часнику (кількість підбирається за смаком) і солі. Сирі плоди не солять, щоб вони передчасно не пустили сік.
  • Обсмажені, трохи охолоджені кружечки викладають на тарілку, обмазують часниково-майонезній заправкою і прикрасити зеленню.

Овоч, нарізану кубиками, обсмажують без борошна протягом 5-7 хвилин, часто помішуючи. В готову страву додають тертий сир і свіжу зелень.