Смажені крабові палички – 7 смачних рецептів

Цікава неизбитая закуска до святкового столу — смажені крабові палички. Готується просто і буквально за лічені хвилини. Можна доповнювати крабові палички різними начинками, комбінуючи смак, вносячи новизну в знайомі рецепти.

Смажені крабові палички з сиром

Склад продуктів:

  • 12 шт. охолоджених крабових паличок;
  • 400 г солоного сиру;
  • 1 упаковка майонезу;
  • 50 – 70 г рисового борошна;
  • 1 десертна ложка соєвого соусу;
  • 3 яйця;
  • масло.

Рецепт страви:

  • Сир дуже дрібно потерти. Вилити до нього весь майонез.
  • Добре перемішати начинку.
  • Для кляра змішати сирі яйця, соєвий соус, рисове борошно.
  • Акуратно розгорнути крабові палички. Покрити їх сирною начинкою.
  • Загорнути палички. Вмочити в одержаний рисовий кляр.
  • Обсмажити заготовки на розпеченому маслі.

Готові смажені крабові палички з сиром подати з солодким кетчупом.

З часником

Склад продуктів:

  • невелика упаковка соковитих крабових паличок;
  • 1 яйце;
  • 3 – 5 десертних ложок борошна;
  • 100 р «Гауди»;
  • 2 – 4 зуб. свіжого часнику;
  • майонез;
  • сухарна крихта для панірування;
  • соняшникова олія.

Рецепт страви:

  • Вилити вміст сирого яйця в миску. Добре збити до появи піни.
  • Сковорідку з олією ретельно розігріти.
  • З крабових паличок зняти плівки. Розгорнути.
  • Сир дрібно потерти. Додати до нього розім’ятим часник. Заправити масу майонезом. Промазати начинкою крабові палички. Загорнути заготовки.
  • Обваляти кожну в борошні. Полити яєчної сумішшю. Присипати сухарній крихтою.
  • Обсмажити в сковорідці до золотисто-рум’яною кірочки.

Викласти готову закуску на серветки з паперу, щоб вони увібрали зайвий жир.

Готуємо з грибами

Склад продуктів:

  • 12 шт. великих крабових паличок;
  • 100 г дрібних креветок;
  • 1 цибулинка;
  • рослинна олія;
  • майонез;
  • сухарна крихта;
  • 100 г печериць;
  • 2 варених яйця 1 сире;
  • 100 г дрібно тертого сиру.

Рецепт страви:

  • Окремо потерти варені білки і жовтки.
  • Дрібно порубати сиру цибулю. Печериці порізати пластинками. Обсмажити інгредієнти разом на рослинному маслі. Подрібнити їх блендером в однорідну масу.
  • Зварити креветки до готовності. Дрібно порізати.
  • Змішати обжарку з сиром, морепродуктів, білками. Додати майонез.
  • Розгорнути крабові палички. Нафарширувати їх масою з минулого кроку. Загорнути палички.
Дивіться також:  Форель, запечена в духовці у фользі – 7 рецептів приготування

Вмочити їх у збите яйце, обваляти в сухарній крихті. Обсмажити пару хвилин на розігрітому маслі.

Крабові палички, смажені в клярі

Склад продуктів:

  • 1 столове яйце;
  • 3 десертні ложки просіяного борошна;
  • 150 г крабових паличок;
  • сіль, мелений чорний перець;
  • рафінована олія.

Рецепт страви:

  • Якщо крабові палички були заморожені, то їх потрібно попередньо розморозити. Але для обговорюваної закуски краще підходить охолоджений продукт – його вдається акуратно розгорнути, не порвавши платівку.
  • Вміст сирого яйця влити в невелику миску. Додати мелений чорний перець. Суміш посолити. Збовтати, використовуючи віночок.
  • Частинами всипати масу в борошно, збиваючи її після кожної нової порції. Кляр повинен вийти однорідною, без грудочок і досить густим.
  • Крабові палички очистити від плівок. Кожну палички розрізати на дві частини. Вмочити в густий кляр. Обсмажити на сковорідці з розігрітим жиром.
  • Викласти смажені крабові палички в кляре на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайве масло.

Подавати готову закуску можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

З макаронами

Склад продуктів:

  • 200 – 250 г спагетті;
  • 200 – 250 г охолоджених крабових паличок;
  • 3 середніх помідора;
  • 2 зуб. свіжого часнику;
  • 4 десертні ложки оливкової олії;
  • 40 г замороженої петрушки;
  • сіль, сухі спеції.

Рецепт страви:

  • Зварити спагетті в солоній воді до готовності. Відкинути їх на друшляк. Дати стекти зайвої рідини. Не промивати! Додати до спагетті половину оливкової олії.
  • Помідори обдати окропом, потім холодною водою. Подрібнити овочі невеликими шматочками.
  • Відправити томати в сковорідку. Висипати до них соломку крабових паличок. Посолити. Додати сухі спеції і заморожену петрушку.
  • Готувати масу на середньому вогні 3 – 4 хвилини.
  • Спагетті скрутити «гніздами», викласти на тарілки порціями.

Доповнити блюдо соусом з сковорідки.

Дивіться також:  Як варити бурий рис – 5 рецептів, як приготувати бурий рис правильно і смачно

Рулет з начинкою, смажена на сковороді

Склад продуктів:

  • 1 велика упаковка крабових паличок;
  • 1 жменя очищених волоських горіхів;
  • ½ Банки печінки тріски;
  • 2 яйця;
  • майонез і свіжа зелень;
  • масло для обсмажування.

Рецепт страви:

  • Відварити яйця до затверділого жовтка. Остудити їх, очистити від шкаралупи. Дрібно покришити.
  • Очищені горіхи обсмажити на сухій сковорідці пару хвилин. Подрібнити за допомогою блендера до стану великої крихти.
  • З банки з рибними консервами злити масло. Шматочки розтерти ложкою.
  • Змішати печінку з горішками, вареними яйцями, рубаною зеленню і майонезом. За бажанням можна додати в начинку і дрібну сіль.
  • Крабові палички очистити від плівок. Кожну акуратно розгорнути, щоб не пошкодити основу.
  • Густо промазати розгорнуті крабові палички начинкою. Акуратно скрутити щільні рулети.

Кожну паличку з начинкою злегка обсмажити на розігрітому жирі з кожної сторони. За бажанням можна пропустити цей етап і подати закуску без термічної обробки.

Смажені кульки з крабових паличок і сиру

Склад продуктів:

  • 100 г жирного масла;
  • 200 – 250 г соковитих охолоджених крабових паличок;
  • 100 г вже дрібно тертого сиру;
  • 1 яйце;
  • сухарна крихта для маринування;
  • жир для фритюру.

Рецепт страви:

  • Вершкове масло охолодити. Крупно потерти його.
  • Охолоджені крабові палички подрібнити за допомогою дрібної терки.
  • Змішати обидва інгредієнти з сиром.
  • З отриманої маси зліпити невеликі кульки. Кожен вмочити у збите яйце, обваляти в сухарній крихті.

Готувати закуску у фритюрі 2 хвилини.

Смажені крабові палички можуть стати не тільки смачною закускою, але також основним гарячою стравою. Можна подавати їх до столу з різними гарнірами і соусами. Наприклад, з картопляним пюре, відварним рисом і кетчупом.