Смажені креветки — 8 смачних рецептів

Смажені креветки – це проста, але в той же час досить цікава закуска, яка зможе прикрасити будь-яке застілля і посиденьки з друзями. Рецепт смажених креветок не являє собою нічого складного і його можна урізноманітнити безліччю добавок.

Смажені креветки — простий рецепт зі спеціями

Приготувати смажені креветки дуже легко. Достатньо лише скористатися даними покроковим рецептом. Він простий у виконанні, не займає багато часу на приготування, а результат незмінно виходить чудовим.

Що знадобиться:

  • креветки – 0,5 кг;
  • хліб білий – 100 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • шматочок масла до 100 м;
  • чорний перець – 1 ч. ложка;
  • червоний перець – ½ ч. ложки;
  • різні спеції – по щіпці.

Змішайте в невеликій мисці суміш своїх улюблених спецій або будь-яких, придатних до риби і морепродуктів.

Як правило, це паприка, сушену цибулю і часник, орегано, чебрець, розмарин і кмин.

Не забудьте покласти туди також сіль з будь-яким перцем і борошно.

Креветки підготуйте — розморозьте, очистіть від панцирів і гарненько обваляйте в підготовленої суміші спецій. Поставте сковороду з шматком масла на сильний вогонь і розігрійте. Викладіть туди креветки, не перемішуючи. Через 3-4 хвилини переверніть їх на іншу сторону і обсмажуйте, поки вони не скрутити кільцями і стануть злегка прозорими.

Як посмажити з часником?

Смажені креветки з часником — ще один хороший варіант приготування цієї закуски.

Що знадобиться:

  • креветки – 1 кг;
  • часник – 1 головка;
  • пісне масло – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • перець мелений;
  • сік лимона – 2 ч. ложки.

Розморозьте креветки, промивши їх під теплою водою. Можна ненадовго в ній же їх замочити. Розігрійте в сковороді олію на сильному вогні, покладіть туди морепродукти, і періодично перемішуйте.

Дивіться також:  Куряче філе в духовці – 12 рецептів

Креветки смажаться до тих пір, поки з них повністю не випарується волога і вони не скрутити кільцями.

Відокремте у 6 зубчиків часнику, очистіть їх і дрібно наріжте. Покладіть порубаний часник до майже готових креветок, перемішайте, посоліть і смажте ще 5 хвилин для додання закуски смачного аромату. Готова смакота викладається на тарілку і поливається зверху соком з половинки лимона.

Можна додатково креветки з часником і лимоном прикрасити парою гілочок зелені.

В клярі

На півкіло креветок знадобиться:

  • пара яєць;
  • будь пісне масло – ½ склянки;
  • по 2 ложки крохмалю і сметани;
  • волоські горіхи – ½ склянки;
  • пара зубків часнику;
  • зелень з сіллю і перцем.

Розморозьте креветки, очистіть їх від панцирів і відірвіть головки. Злегка промокніть паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу.

Обсмажте горіхи протягом 3-5-ти хвилин без додавання олії, а потім подрібніть їх. Слідом необхідно приготувати кляр. Для цього білки відокремлюють від жовтків, змішують з невеликою кількістю води і збиваються віночком або міксером на невеликій швидкості до утворення пінки. Додайте в кляр ложку крохмалю і ще раз перемішайте.

У решти крохмалю обваляйте повністю креветки і умочіть їх в отриманий кляр. Обсмажте морепродукти, на сковороді до отримання красивого золотистої скоринки.

В соєвому соусі

Креветки, смажені в соєвому соусі, стануть чудовою закускою для гурманів і любителів пряних страв.

Що знадобиться:

  • креветки – 0,5 кг;
  • соєвий соус – 250 мл;
  • часник – 3 зубчики;
  • лимонного соку – 1 ст. ложка;
  • олії – 3 ст. ложки;
  • зелень.

Наріжте зубчики часнику тонкими пластинками і обсмажте з маслом на сковороді до легкого прозорості. Потім вийміть часник і викладіть його окремо на тарілку, залишивши ароматне масло в сковороді.

Дивіться також:  Який рис потрібен для плову? Вибираємо сорт рису

Розморозьте креветки, при необхідності очистіть і промокніть паперовим рушником.

Викладіть їх на сковороду, де смажився часник і перемішайте рівномірно з соєвим соусом. Обсмажте на середньому вогні протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи. Готові креветки до пива викладіть на тарілку, полийте лимонним соком і прикрасьте зеленню.

Королівські креветки смажені

Що знадобиться:

  • королівські креветки – 1 кг;
  • часник – 1 головка;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль;
  • перець.

Розморозьте креветки в теплої (але не гарячої) води, а потім промокніть їх паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу.

Розігрійте на сковороді олію, а потім викладіть в нього очищені від панцирів і голів королівські креветки. Обсмажуйте їх на сильному вогні, поки з них повністю не випарується вся волога. Ви зрозумієте це, коли креветки скрутити кільцями.

Після цього додайте улюблені спеції, посоліть, а також покладіть подрібнений часник. Добре перемішайте і обсмажуйте ще 3-5 хвилин із закритою кришкою. Готові креветки сбрызгиваются лимонним соком.

Як смажити креветки на сковороді в панцирі?

Приготувати креветки разом з панциром буде ще простіше, ніж без нього, а результат порадує вас своїм особливо соковитим смаком.

Що знадобиться:

  • креветки – 0,5 кг;
  • масло – 3 ст. ложки;
  • зелена цибуля;
  • соєвий соус – 1 ч. ложка;
  • курячий бульйон – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • перець.

Промийте креветки, промокніть їх паперовим рушником і викладіть просто в панцирі на розігріту сковороду з маслом. Додайте туди ж пару столових ложок курячого бульйону, спеції і обсмажте до появи золотистої скоринки. Готові креветки в панцирі викладаються на блюдо, поливаються соєвим соусом і до них кладуть нарізану зелену цибулю. Також можна злегка збризнути закуску лимонним соком.

Дивіться також:  Самса з гарбузом – 7 рецептів приготування

У вершковому соусі

Практично будь-які морепродукти відмінно поєднуються з вершковими соусами. І креветки в цьому випадку не є винятком.

Що знадобиться:

  • креветки – 0,8 кг;
  • вершки – 1 склянку;
  • шматочок масла для обсмажування;
  • часник – 2 зубчики;
  • зелень;
  • сіль;
  • перець.

Часник злегка обсмажується разом з маслом на сковороді. Потім додайте вершки, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Це і буде вершковий соус для креветок. Розморозьте їх у теплій воді, очистити від панцирів і протріть від зайвої вологи. Потім покладіть морепродукти в сковороду і ретельно перемішайте з соусом.

Креветки обсмажуються приблизно 8-10 хвилин. Перед самим завершенням приготування кладеться подрібнена петрушка або будь-яка інша зелень, яку ви віддаєте перевагу. Також відмінно підійде кріп. Вийміть креветки з соусу і трохи стушкуйте його, поки він не стане більш густої консистенції. Потім поверніть морепродукти назад і припустіть їх ще пару хвилин.

Оригінальна закуска по-тайськи

Що знадобиться:

  • королівські креветки – 0,8 кг;
  • лимонник – 4 стебла;
  • імбир – 50 г;
  • лаймовые листя – 5 шт.;
  • перець чилі – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія – 5 ст. ложок;
  • апельсиновий сік – 1 стакан;
  • сіль.

Часник і імбир натираються на тертці і перемішуються. Стебла лимонника розрізають на 4 рівних частини. Перець дрібно натирається і додається до суміші часнику з імбиром. При цьому краще працювати в рукавичках, так як сік гострого перцю дуже важко відмиваються від рук.

Покладіть в суміш нарізаний лимонник, лаймовые листя, сіль, масло і залийте соком. В отриманий розсіл кладуть креветки і настоюються в холодильнику кілька годин (не більше 5-6-ти). Після цього загорніть їх у фольгу прямо в маринаді і запечіть на решітці або на вугіллі. Оригінальна закуска готова!