Смажені пельмені на сковороді — 9 рецептів

Смажені пельмені — універсальне і смачне блюдо, яке можна приготувати за десять хвилин, якщо гості на порозі, або в холодильнику порожньо, або з ностальгією згадалася студентська пора, коли пельмені були щонайпершою їжею. Загалом, приводів приготувати це не дуже корисне (так як калорійне) і просте блюдо може бути маса. До речі, як і різноманітних способів його приготування.

Класичний спосіб смаження пельменів на сковороді

Класика жанру — відварені пельмені і обсмажені, а ще — справжні смажені, тобто заморожені напівфабрикати, смажені на маслі з скоринкою.

Перший спосіб смачний і більш делікатне. Щоб посмажити готові пельмені, зовсім не обов’язково відварювати свіжу порцію. Годяться залишилися вчорашні пельмені, єдина умова — якщо варили їх і залишили назавтра, не забудьте відразу вийняти з бульйону і дати воді стекти.

Проте з яскраво вираженим пельменним смаком виходять свежесваренные пельмені, обсмажені на вершковому маслі. Не шкодуйте при варінні лаврового листа і коріння, добре відцідіть воду і покладіть готовий продукт на сковороду з сильно гарячим маслом. Присипте улюбленими травками-приправками, дайте залишками рідини випаруватися. На виході отримаєте найніжнішу апетитну скоринку-піджарку, калорійну, але таку смачну!

Обжарювання на маслі і воді

Другий спосіб смаження — для сирих пельменів. Тут дуже важливо зробити все правильно, тому що помилка в смаженні пельменів може бути непоправною — вони моментально згорять, залишаючись всередині сирими, або злипнуться і перетворяться в незрозумілу масу.

Правильно смажити пельмені так:

  • Приготуйте пачку заморожених пельменів. Важливо: Якщо берете велику кількість напівфабрикатів, то використовуйте сковороду більшого діаметра. Важливо, щоб масло швидко обгорнула пельмені, поки вони не злиплися і не підтанули!
  • На розпечену сковорідку налийте трохи олії. Не варто лити стільки, щоб вийшли пельмені-фрі. При сильному розігріві і швидкої піджарки вони не встигнуть просмажиться, а ось згоріти зможуть швидко.
  • З нагріте до сильного жару масло викласти пельмені і відразу ж їх перемішати, обдаючи маслом.
  • Накрити кришкою, дати одній стороні підрум’янитися на досить сильному вогні.
  • Зняти кришку, перевернути пельмені іншою стороною і теж їх зарумянить.
  • Одночасно можна посолити блюдо і присипати якимось спеціями, приправами, перцем, нарешті, — хто що любить.
  • Коли всі бочка пельменів стануть апетитно підсмаженими, взяти стакан води, швидко налити в сковороду — пельмені повинні до половини бути прикриті водою. Щоб уникнути розбризкування масла, в цей момент краще прикрити сковороду кришкою, яку зняти, коли бурхливе кипіння припиниться.
  • Далі зробити самий сильний вогонь і без кришки досмажити пельмені до википання води.
  • Як тільки вони почнуть трохи приставати до сковороді, а рідина випарується — страва готова! Пельмені обсмажені, вкриті прекрасною олійною скоринкою, соковиті всередині. Можна подавати зі сметаною і соусами.
  • Пельмені смажені в паніровці

    Смажені пельмені на сковороді можна також приготувати в хрусткій панірувальної скоринці. Цей рецепт схожий на попередній. Різниця тільки в тому, що пельмені краще трохи потримати в теплі, щоб відтанули.

    Тим часом робимо так:

  • 3 яйця збиваємо з половиною склянки молока (це льєзон);
  • готуємо свіжі панірувальні сухарі;
  • розморожені пельмені змочують у льєзоні, потім в сухарях і відправляємо їх на середньо нагріту сковороду з маслом;
  • робимо невеликий вогонь і смажимо без кришки хвилин 10;
  • перевертаємо пельмешки і знову обсмажуємо до рум’яності. Готові пельмені!
  • Важливо: У цьому рецепті зазвичай додають спеції для поліпшення смаку виробів. Це можна зробити відразу при приготуванні льезона, додавши в молоко з яйцями адыгейскую сіль зі спеціями, перець, каррі або інші приправи. Можна посипати пельмені спеціями при перевертанні.

    Як смажити пельмені з сиром?

    Чи знаєте ви, як приготувати смажені пельмені з сиром? Можна просто смажені пельмені посипати натертим на тертці сиром і трохи потомити на відкритій сковороді. Дуже смачно виходить, якщо до панировочным сухарів додати трохи натертого на дрібній тертці пармезану або іншого твердого сиру (див. попередній рецепт). Після цього обмакнутые в яєчно-молочну суміш пельмені обваляти в сирній паніровці і посмажити звичайним способом.

    Є ще один спосіб, при якому виходять дуже смачні, ситні пельмені з рум’яної сирної скоринкою.

    Для цього знадобляться:

    • пельмені — півкіло;
    • цибуля-ріпка — 1 шт.;
    • сир — 150 г;
    • сметана і майонез — по склянці кожного;
    • перець і сіль за смаком;
    • масло рослинне для обсмажування пельменів;
    • зелень.

    Посмажені на сковороді пельмені потрібно залити соусом, приготованим таким чином:

  • цибулю дрібно нарізати, обсмажити злегка на рослинній олії;
  • в пасеровку налити сметану і майонез, прокип’ятити;
  • деко підмазати рослинним маслом, викласти обсмажені пельмені, залити їх сметано-майонезним соусом, зверху потерти сир;
  • поставити в духовку хвилин на десять, щоб запеклася красива корочка. Готову страву посипати зеленню.
  • Запекти таким чином можна і заморожені пельмені. У цьому випадку їх просто укладають на деко, заливають сметанно-майонезним соусом і збільшують час приготування до 40 хвилин.

    Пельмені в мультиварці

    Цей варіант хороший тим, що масло не буде розбризкуватися, так і самого масла буде потрібно набагато менше, ніж при звичайному смаженні на сковороді.

    Все дуже просто: в змащену маслом чашу викласти пельмені. Виставити режим «Випічка». Час приготування — 40 хвилин. Перші 20 хвилин смажте одну сторону, після чого переверніть пельмені і досмажте до кінця.

    Смажені пельмені в мультиварці будуть нежирними, тому їх цілком можна заправити жирним сметанним соусом.

    Рецепт приготування з цибулею і часником

    Смак смажених пельменів можна збагатити, якщо додати до них трохи часнику і цибулі. Зробити це можна двома способами: обсмажити на вершковому або рослинному маслі нарізану півкільцями велику цибулину, далі покласти у цибуля заморожені пельмені, швидко їх перемішати і залишити смажитися так, як описано вище. В кінці додати подрібнений зубчик часнику. У цьому випадку цибулю виходить більш м’яким, увареним.

     

    Можна спочатку посмажити пельмені, а потім окремо нарізати трохи сала з прошарками м’яса або бекону і, вытопив жир, на ньому обсмажити нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Цибулю і бекон, добре запашні, викласти на готові пельмені, розчавити в часникодавці зубчик часнику і додати до цибулі. Трохи все разом протомитися — щоб пельмені увібрали в себе аромат бекону, цибулі і часнику. Виходить дуже насичений смак, страва стає вкрай апетитним і калорійним.

    Пельмені з овочами

    Для цього смачного страви годяться будь-які овочі. Можна навіть використовувати готову заморожену суміш. Відмінний варіант — поєднання моркви, цибулі, болгарського перчика, капусти брюссельської та цвітної. Через брак складного складу овочів цілком можна обійтися звичайним поєднанням моркви, цибулі і томатної пасти.

    Яким би не був набір, робиться все однаково:

  • овочі нарізати, моркву натерти;
  • обсмажити їх на вершковому або рослинному маслі;
  • окремо обсмажити вищеописаним чином пельмені;
  • покласти овочі поверх пельменів і залити розведеною у воді томатною пастою, трохи загасити;
  • посипати готову страву нарізаною зеленню петрушки.
  • Пропорції: на півкіло заморожених пельменів взяти 1 морква, 1 цибулину, пару перців, дві ст. ложки томатної пасти.

    Які соуси більше підходять?

    Так як пельмені — страва інтернаціональне, в будь-якій культурі є свої особливості їх вживання, свої приправи і соуси. Так, китайці не мислять своє блюдо без кисло-солодкого соусу, а сибіряки приготують пельмені з соусом на основі дрібно подрібнених солоних грибів. Ми ж розповімо про найбільш поширених соусах для пельменів.

    Гострий з хріном: цей соус для класичних російських пельменів складається зі сметани, майонезу, натертого хрону, з додаванням чорного перцю, оцту столового і топленого масла.

    Соус сметанний: півсклянки сметани додати видавлені два зубки часнику, трохи нарубаної зелені петрушки або кропу.

    Гострий: його ще називають «вогник» за те, що до складу соусу, крім подрібнених в блендері помідорів, доданий тертий хрін і гострий перчик чилі, а також сіль і перець за смаком.

    Мацоні: поширений кавказький соус, схожий зі сметанним варіантом. На Кавказі його готують на кислому молоці мацоні, через брак можна взяти звичайний кисляк, додати пару зубчиків потовченого часнику, ложку-дві подрібненої зелені (кінза, петрушка, базилік або будь-яка інша) і солі за смаком. Розбавити соус мінеральною водою з газом — газ додасть соусу необхідну гостроту.

    Соус типу «Тартар»: половинку цибулини і один маринований огірок дрібно нарізати, додати півсклянки майонезу, посолити, поперчити, покласти ще трохи нарізаної зелені. Соус не повинен бути дуже густим, тому розведіть його до потрібної консистенції розсолом.

    Прокрутка до верху