Смажені пельмені на сковороді — 9 рецептів

Смажені пельмені — універсальне і смачне блюдо, яке можна приготувати за десять хвилин, якщо гості на порозі, або в холодильнику порожньо, або з ностальгією згадалася студентська пора, коли пельмені були щонайпершою їжею. Загалом, приводів приготувати це не дуже корисне (так як калорійне) і просте блюдо може бути маса. До речі, як і різноманітних способів його приготування.

Класичний спосіб смаження пельменів на сковороді

Класика жанру — відварені пельмені і обсмажені, а ще — справжні смажені, тобто заморожені напівфабрикати, смажені на маслі з скоринкою.

Перший спосіб смачний і більш делікатне. Щоб посмажити готові пельмені, зовсім не обов’язково відварювати свіжу порцію. Годяться залишилися вчорашні пельмені, єдина умова — якщо варили їх і залишили назавтра, не забудьте відразу вийняти з бульйону і дати воді стекти.

Проте з яскраво вираженим пельменним смаком виходять свежесваренные пельмені, обсмажені на вершковому маслі. Не шкодуйте при варінні лаврового листа і коріння, добре відцідіть воду і покладіть готовий продукт на сковороду з сильно гарячим маслом. Присипте улюбленими травками-приправками, дайте залишками рідини випаруватися. На виході отримаєте найніжнішу апетитну скоринку-піджарку, калорійну, але таку смачну!

Обжарювання на маслі і воді

Другий спосіб смаження — для сирих пельменів. Тут дуже важливо зробити все правильно, тому що помилка в смаженні пельменів може бути непоправною — вони моментально згорять, залишаючись всередині сирими, або злипнуться і перетворяться в незрозумілу масу.

Правильно смажити пельмені так:

  • Приготуйте пачку заморожених пельменів. Важливо: Якщо берете велику кількість напівфабрикатів, то використовуйте сковороду більшого діаметра. Важливо, щоб масло швидко обгорнула пельмені, поки вони не злиплися і не підтанули!
  • На розпечену сковорідку налийте трохи олії. Не варто лити стільки, щоб вийшли пельмені-фрі. При сильному розігріві і швидкої піджарки вони не встигнуть просмажиться, а ось згоріти зможуть швидко.
  • З нагріте до сильного жару масло викласти пельмені і відразу ж їх перемішати, обдаючи маслом.
  • Накрити кришкою, дати одній стороні підрум’янитися на досить сильному вогні.
  • Зняти кришку, перевернути пельмені іншою стороною і теж їх зарумянить.
  • Одночасно можна посолити блюдо і присипати якимось спеціями, приправами, перцем, нарешті, — хто що любить.
  • Коли всі бочка пельменів стануть апетитно підсмаженими, взяти стакан води, швидко налити в сковороду — пельмені повинні до половини бути прикриті водою. Щоб уникнути розбризкування масла, в цей момент краще прикрити сковороду кришкою, яку зняти, коли бурхливе кипіння припиниться.
  • Далі зробити самий сильний вогонь і без кришки досмажити пельмені до википання води.
  • Як тільки вони почнуть трохи приставати до сковороді, а рідина випарується — страва готова! Пельмені обсмажені, вкриті прекрасною олійною скоринкою, соковиті всередині. Можна подавати зі сметаною і соусами.
  • Дивіться також:  М’ясо з грибами – 9 рецептів, як приготувати в духовці, мультиварці і на сковороді

    Пельмені смажені в паніровці

    Смажені пельмені на сковороді можна також приготувати в хрусткій панірувальної скоринці. Цей рецепт схожий на попередній. Різниця тільки в тому, що пельмені краще трохи потримати в теплі, щоб відтанули.

    Тим часом робимо так:

  • 3 яйця збиваємо з половиною склянки молока (це льєзон);
  • готуємо свіжі панірувальні сухарі;
  • розморожені пельмені змочують у льєзоні, потім в сухарях і відправляємо їх на середньо нагріту сковороду з маслом;
  • робимо невеликий вогонь і смажимо без кришки хвилин 10;
  • перевертаємо пельмешки і знову обсмажуємо до рум’яності. Готові пельмені!
  • Важливо: У цьому рецепті зазвичай додають спеції для поліпшення смаку виробів. Це можна зробити відразу при приготуванні льезона, додавши в молоко з яйцями адыгейскую сіль зі спеціями, перець, каррі або інші приправи. Можна посипати пельмені спеціями при перевертанні.

    Як смажити пельмені з сиром?

    Чи знаєте ви, як приготувати смажені пельмені з сиром? Можна просто смажені пельмені посипати натертим на тертці сиром і трохи потомити на відкритій сковороді. Дуже смачно виходить, якщо до панировочным сухарів додати трохи натертого на дрібній тертці пармезану або іншого твердого сиру (див. попередній рецепт). Після цього обмакнутые в яєчно-молочну суміш пельмені обваляти в сирній паніровці і посмажити звичайним способом.

    Є ще один спосіб, при якому виходять дуже смачні, ситні пельмені з рум’яної сирної скоринкою.

    Для цього знадобляться:

    • пельмені — півкіло;
    • цибуля-ріпка — 1 шт.;
    • сир — 150 г;
    • сметана і майонез — по склянці кожного;
    • перець і сіль за смаком;
    • масло рослинне для обсмажування пельменів;
    • зелень.

    Посмажені на сковороді пельмені потрібно залити соусом, приготованим таким чином:

  • цибулю дрібно нарізати, обсмажити злегка на рослинній олії;
  • в пасеровку налити сметану і майонез, прокип’ятити;
  • деко підмазати рослинним маслом, викласти обсмажені пельмені, залити їх сметано-майонезним соусом, зверху потерти сир;
  • поставити в духовку хвилин на десять, щоб запеклася красива корочка. Готову страву посипати зеленню.
  • Дивіться також:  Стейк зі свинини на сковороді – 8 рецептів приготування

    Запекти таким чином можна і заморожені пельмені. У цьому випадку їх просто укладають на деко, заливають сметанно-майонезним соусом і збільшують час приготування до 40 хвилин.

    Пельмені в мультиварці

    Цей варіант хороший тим, що масло не буде розбризкуватися, так і самого масла буде потрібно набагато менше, ніж при звичайному смаженні на сковороді.

    Все дуже просто: в змащену маслом чашу викласти пельмені. Виставити режим «Випічка». Час приготування — 40 хвилин. Перші 20 хвилин смажте одну сторону, після чого переверніть пельмені і досмажте до кінця.

    Смажені пельмені в мультиварці будуть нежирними, тому їх цілком можна заправити жирним сметанним соусом.

    Рецепт приготування з цибулею і часником

    Смак смажених пельменів можна збагатити, якщо додати до них трохи часнику і цибулі. Зробити це можна двома способами: обсмажити на вершковому або рослинному маслі нарізану півкільцями велику цибулину, далі покласти у цибуля заморожені пельмені, швидко їх перемішати і залишити смажитися так, як описано вище. В кінці додати подрібнений зубчик часнику. У цьому випадку цибулю виходить більш м’яким, увареним.

     

    Можна спочатку посмажити пельмені, а потім окремо нарізати трохи сала з прошарками м’яса або бекону і, вытопив жир, на ньому обсмажити нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Цибулю і бекон, добре запашні, викласти на готові пельмені, розчавити в часникодавці зубчик часнику і додати до цибулі. Трохи все разом протомитися — щоб пельмені увібрали в себе аромат бекону, цибулі і часнику. Виходить дуже насичений смак, страва стає вкрай апетитним і калорійним.

    Пельмені з овочами

    Для цього смачного страви годяться будь-які овочі. Можна навіть використовувати готову заморожену суміш. Відмінний варіант — поєднання моркви, цибулі, болгарського перчика, капусти брюссельської та цвітної. Через брак складного складу овочів цілком можна обійтися звичайним поєднанням моркви, цибулі і томатної пасти.

    Дивіться також:  Яловичина в духовці: 21 рецепт приготування соковитої і м’якої яловичини і телятини

    Яким би не був набір, робиться все однаково:

  • овочі нарізати, моркву натерти;
  • обсмажити їх на вершковому або рослинному маслі;
  • окремо обсмажити вищеописаним чином пельмені;
  • покласти овочі поверх пельменів і залити розведеною у воді томатною пастою, трохи загасити;
  • посипати готову страву нарізаною зеленню петрушки.
  • Пропорції: на півкіло заморожених пельменів взяти 1 морква, 1 цибулину, пару перців, дві ст. ложки томатної пасти.

    Які соуси більше підходять?

    Так як пельмені — страва інтернаціональне, в будь-якій культурі є свої особливості їх вживання, свої приправи і соуси. Так, китайці не мислять своє блюдо без кисло-солодкого соусу, а сибіряки приготують пельмені з соусом на основі дрібно подрібнених солоних грибів. Ми ж розповімо про найбільш поширених соусах для пельменів.

    Гострий з хріном: цей соус для класичних російських пельменів складається зі сметани, майонезу, натертого хрону, з додаванням чорного перцю, оцту столового і топленого масла.

    Соус сметанний: півсклянки сметани додати видавлені два зубки часнику, трохи нарубаної зелені петрушки або кропу.

    Гострий: його ще називають «вогник» за те, що до складу соусу, крім подрібнених в блендері помідорів, доданий тертий хрін і гострий перчик чилі, а також сіль і перець за смаком.

    Мацоні: поширений кавказький соус, схожий зі сметанним варіантом. На Кавказі його готують на кислому молоці мацоні, через брак можна взяти звичайний кисляк, додати пару зубчиків потовченого часнику, ложку-дві подрібненої зелені (кінза, петрушка, базилік або будь-яка інша) і солі за смаком. Розбавити соус мінеральною водою з газом — газ додасть соусу необхідну гостроту.

    Соус типу «Тартар»: половинку цибулини і один маринований огірок дрібно нарізати, додати півсклянки майонезу, посолити, поперчити, покласти ще трохи нарізаної зелені. Соус не повинен бути дуже густим, тому розведіть його до потрібної консистенції розсолом.