Смажені пиріжки з картоплею на сковороді: 7 рецептів

Пиріжки — кращий варіант для швидкого перекусу, вони смачні, поживні і швидко вгамовують голод. Приготувати це блюдо можна різними способами, взявши за основу дріжджове, або листкове бездріжджове тісто. А щоб смажені пиріжки з картоплею на сковороді вийшли ще смачніше, можна додати до основного інгредієнта начинки: ріпчасту цибулю, зелень, гриби, м’ясо або субпродукти.

Класичні смажені пиріжки з картоплею на сковороді

Пиріжки на сковороді можна приготувати по-різному, але в класичному варіанті їх роблять з таких інгредієнтів:

  • 0,25 л молока;
  • 2 яйця;
  • 350 г борошна;
  • 5 г солі;
  • 10 г цукрового піску;
  • 30 г пекарського розпушувача;
  • 50-70 мл кулінарного рафінованої жиру;
  • 6-7 великих бульб картоплі;
  • цибулина;
  • спеції.

Готувати випічку потрібно в такому порядку:

  • Висипати розпушувач в тепле молоко, додати сіль, цукор і перемішати.
  • Коли на поверхні опари з’являться бульбашки, додати яйця, рафінований жир і перемішати до однорідності.
  • У рідкий склад ввести борошно невеликими порціями. Кількість, зазначений у списку інгредієнтів, вказано приблизно, цієї складової має бути стільки, скільки «візьме» тісто.
  • Замісити некрутую основу для пиріжків і залишити підходити, прикривши її рушником.
  • Поки підходить тісто, відварити картоплю, розім’яти його ступкою в пюре, додати підсмажену на олії ріпчаста цибулька, посипати сіллю і спеціями.
  • Коли основа підійде, повторно вимісити її, розділити на невеликі шматочки, сформувати з них круглі коржики і зліпити пиріжки.
  • Укласти заготовки в сковороду з розпеченим жиром швом вниз і обсмажити з обох сторін.

Рада. Після того як випічка буде готова, її варто помістити в один ряд на блюдо, застелене папером, щоб вбрався зайвий жир і пиріжки не були занадто маслянистими.

Швидкі пиріжки з начинкою з капусти і картоплі на сковороді

Якщо немає часу чекати, коли тісто підійде, можна приготувати пиріжки з капустою і картоплею на бездріжджовий основі.

Для цього знадобляться такі продукти:

  • 0,35 л води;
  • одне яйце;
  • по 5 г солі і цукру;
  • 10 г соди;
  • 0,35-0,4 кг борошна;
  • 50 мл рослинного жиру;
  • 200 г картоплі;
  • 200 г капусти;
  • ріпчаста цибуля;
  • зелень кропу.
Дивіться також:  Як варити вівсянку на воді? 7 смачних рецептів вівсяної каші

Щоб приготувати швидкі пиріжки з картоплею і капустою на сковороді, діяти треба так:

  • Спочатку зробити начинку. Картоплю відварити в підсоленій воді і пюрировать, а капусту і цибулю обсмажити на сковороді. Після цього компоненти потрібно перемішати і дати їм охолонути, а потім насипати до них рубаний кріп.
  • Поки стигне наповнювач, потрібно зайнятися тестом. Збити віночком яйце, додати сіль, цукор, соду і залити суміш водою.
  • Потроху підсипати в основу борошно, поки тісто не перестане липнути до рук.
  • Обробити основу, зліпити пиріжки і обсмажуємо їх на рослинному жирі.

Щоб зробити начинку бездрожжевых пиріжків більш насиченою, можна додати терту моркву і дрібно нашатковану болгарський перець.

Пиріжки з картоплею з дріжджового тіста на сковороді

Можна приготувати пиріжки з картоплею на сковороді, використовуючи для тіста пресовані дріжджі.

В процесі приготування знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 400 мл молока;
  • 45 г пресованих дріжджів;
  • 10 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 50 г маргарину;
  • 0,4-0,55 г борошна;
  • картоплини середнього розміру;
  • ріпчасту цибулю.

Для приготування страви потрібно дотримуватися такий порядок дій:

  • З допомогою ножа настругати пресовані дріжджі дрібними шматочками і розчинити в половині молока.
  • Яєчний жовток розтерти з цукром і сіллю, додати розтоплений маргарин і розвести її молоком.
  • Отриману суміш з’єднати з опарою, підсипати борошно, замісити некруте тісто і залишити в теплому місці на 60-90 хвилин. Основа буде готова, коли збільшиться як мінімум в півтора рази.
  • Поки підходить тісто, відварити картоплю, потовкти ступкою, додати сіль і пожаренный цибулю, після чого остудити.
  • Вимісити підійшла основу, обробити на шматки, зліпити пиріжки і обсмажити на середньому вогні.

Важливо! Щоб дріжджове тісто підійшло, його слід помістити в ємність з щільно закривається кришкою, укутати рушником і поставити подалі від протягів.

Пиріжки з листкового тіста з картоплею і печінкою

В якості основи для пиріжків можна взяти листкове тісто, а зробити начинку з картоплі і печінки.

Дивіться також:  Як варити манти – 5 способів приготування в каструлі, в мантоварке, в мультиварці і в пароварці

Для цього потрібні:

  • куряче яйце;
  • пачка маргарину;
  • по 5 г солі і соди;
  • 10 мл оцту;
  • 250 мл води;
  • 700 р борошна;
  • 3-4 картоплини;
  • 450 г печінки;
  • ріпчаста цибуля;
  • спеції.

Щоб приготувати таку страву, потрібно зробити наступне:

  • Збити яйце віночком, додати до нього воду, сіль і гашену оцтом соду, після чого ретельно перемішати.
  • Маргарин натерти на тертці і змішати з борошном, після чого додати до сухих компонентів отриману рідину.
  • Вимісити круте тісто, сформувати з нього грудку і відправити в холодильник.
  • Печінка відварити картоплю, субпродукти перекрутити на м’ясорубці, а плоди розчавити ступкою, після чого перемішати складові і додати до них смажену цибулю, сіль і спеції.
  • Розкачати листкове тісто тонким шаром, вирізати квадратики, наповнити їх начинкою і сформувати трикутні пиріжки. Обсмажити їх на рослинному жирі.

На замітку. Існує й інший варіант приготування цієї страви. Сформовані «трикутники» мажуть яєчним жовтком, посипають кунжутним насінням і запікають у духовці.

Пишні пиріжки з сирного тіста, приготовані на сковороді

Щоб приготувати ніжні і пишні пиріжки з картоплею, в якості основи для тіста краще використовувати сир з жирністю не менше 9%.

Для приготування знадобиться:

  • 2 яйця;
  • пачка сиру;
  • 5 г соди;
  • 300 г борошна;
  • 5-6 бульб картоплі;
  • пучок зелені;
  • приправи.

Готувати пишні пиріжки з сирного тіста потрібно так:

  • Пропустити сир через м’ясорубку, додати яйця і соду, перемішати до однорідності.
  • Потроху додаючи борошно, замісити пухке тісто, а потім залишити його підходити, накривши рушником.
  • Відварити картоплю в підсоленій воді, пюрировать, остудити, а потім додати рубану зелень і ретельно перемішати.
  • Обробити сирне тісто, сформувати пиріжки невеликого розміру і обсмажити на повільному вогні.

Увага! В якості начинки для пиріжків з сирного тесту можна використовувати тільки «не текучі» компоненти, наприклад, картоплю або м’ясо, інакше заготовки будуть розвалюватися, а витікаючий сік пригорить під час смаження.

«Ліниві» пиріжки з рідкого тіста грибами і картоплею

Не кожна господиня може дозволити собі проводити багато часу біля плити, а хтось не вміє поводитися з тістом. У цьому випадку кращим варіантом стане приготування «ледачих» пиріжки з грибами і картоплею на рідкій основі.

Дивіться також:  Холодець з яловичини – 8 рецептів приготування

Для приготування знадобиться:

  • 300 мл кислого молока або кефіру;
  • 2 яйця;
  • 200 г борошна;
  • сіль і сода (по щіпці);
  • 3-4 великих картоплин;
  • 250 г грибів будь-якого виду.

Готувати «ліниві» пиріжки з картоплею і грибами потрібно в такій послідовності:

  • Обсмажити порізані гриби на сковороді, посипати сіллю і спеціями, а потім викласти на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  • Очистити картопляні бульби і натерти їх на крупній тертці.
  • Збити яйця, влити кисле молоко або кефір, додати сіль, соду, терту картоплю і остиглі гриби, а потім перемішати до однорідності.
  • Насипати в масу стільки борошна, щоб вона нагадувала тісто для оладок, і ретельно розмішати.
  • Столовою ложкою викласти порції на сковорідку з розігрітим жиром і посмажити на середньому вогні.

Якщо слідувати цим рецептом, можна впоратися з приготуванням дуже швидко, а отримані пиріжки не поступляться по смаку тим, що зроблені традиційним способом.

Пиріжки з картоплею та м’ясом, смажені на сковороді

Кажучи «пиріжки з картоплею», багато хто розуміє, що цей компонент буде присутній в начинці. Але існує варіант приготування страви, коли коренеплоди додаються в тісто, а наповнювач робиться з м’яса.

У процесі приготування будуть потрібні:

  • 2 яйця;
  • 5 картоплин;
  • невеликий шматочок масла вершкового;
  • 200 г борошна;
  • 300 г м’яса;
  • ріпчаста цибуля;
  • сіль і спеції.

Готувати страву треба в такій послідовності:

  • Відварити картоплю, посолити, покласти вершкове масло, пюрировать і остудити.
  • Прокрутити в м’ясорубці варене м’ясо, посипати приправами і присмачити посмажені цибулькою.
  • Додати до картоплі яйця і борошно, вимісити круте тісто.
  • Обробити основу, наповнити начинкою і обсмажити на розігрітій сковороді.

При бажанні можна покласти у картопляне тісто або начинку зелень, а подавати пиріжки зі сметаною або майонезом.

Взявши за основу наведені способи приготування, можна внести до них свої корективи і створити безліч власних рецептів випічки.