Сметанний торт – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Сьогодні ми представляємо розкішну підбірку домашньої здоби. Кожен рецепт сметанного торта дозволяє швидко і легко приготувати приголомшливо смачну випічку в духовці або на сковороді. Такого чудового ласощі в магазині просто не знайти!

Класичний рецепт

Основу якісного страви становить тісто на сметані для торта. Класичний рецепт розкриє принципи традиційного приготування смачної страви.

Склад інгредієнтів для тіста:

  • свіжа сметана — 250 г;
  • оцет — 5 мл;
  • звичайний цукор — 200 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • какао-порошок — 70 г;
  • сода харчова — 8 г;
  • борошно просеянная — 260 г;
  • сухарі панірувальні, шоколад чорний.

Для крему готуємо:

  • ванілін;
  • домашня сметана — 500 мл;
  • пудра цукрова — до 100 р.

Для просочення торта потрібно:

  • коньяк, вода кип’ячена — по 2 ст. л.;
  • пудра цукру — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Поміщаємо свіжі яйця в чашу кухонного комбайна або міксера. Додаємо цукор-пісок, збиваємо складу до 5 хвилин, використовуючи високі обороти агрегату. Отримуємо пишну масу світлого відтінку.
  • Тепер приєднуємо неодмінно домашню жирну сметану. Незважаючи на те в рецептурою тіста присутній кисломолочний продукт, здатний погасити соду, розводимо її в оцті, щоб виключити присмак бікарбонату натрію в готовому виробі.
  • Перемішуємо суміш, просіваємо порції борошна (в два або три прийоми), не припиняючи розбивати всі утворюються грудки. Сипучого складу може бути трохи більше або менше, щоб в результаті замісу вийшло тісто, по консистенції трохи густіше якісної домашньої сметани.
  • Поділяємо масу порівну на дві чаші. Одну частину продукту змішуємо з какао-порошком.
  • Обробляємо роз’ємні форми маслом, переливаємо підготовлене тісто в різний посуд для випічки, відправляємо на 30 хвилин у духовку (180 °C). Піч не відкриваємо протягом перших 20 хвилин. Дістаємо готові коржі, ще чверть години залишаємо здобу на решітці.
  • Збиваємо міксером компоненти крему. Для цього витрачаємо не більше 2 хвилин, щоб жирна сметана не перетворилася в масло.
  • Розрізаємо золотисті пампушки на половинки, відокремлюємо підсмажені скоринки, з’єднуємо їх з кремом, викладаємо на середній шар торта під час його оформлення.
  • Змішуємо інгредієнти просочення, ретельно обробляємо складом кожен корж, потім рясно змащуємо густим кремом. Укладаємо пампушки один на одного в будь-якому бажаному порядку.

Густо обсипаємо сметанний торт дрібною стружкою шоколаду, залишаємо на 2 години в холодильнику, а вже потім приступаємо до дегустації ласощі.

Готуємо в мультиварці

Приготування випічки в нашій улюбленій диво-каструльці — заняття приємне і зовсім нескладне.

Склад продуктів:

  • густа сметана — 210 г;
  • борошно 130 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • масло вершкове — до 6 м;
  • розпушувач — 10 г;

Для отримання крему поміщаємо в глечик заглибного блендера склянку дуже жирної сметани, така ж кількість пудри цукру і ваніліну, доданого за бажанням. Ретельно збиваємо суміш домашнім приладом.

Приготування торта:

  • Обробляємо внутрішню частину чаші мультиварки шматочком масла. Бока змащуємо не вище двох третин ємності.
  • З’єднуємо в зручній посуді сметану, яйця і білий цукор. Збиваємо складу 2 хвилини міксером. Додаємо розпушувач і просіяне борошно. Продовжуємо роботу ще хвилину, потім перелити масу в каструльку домашнього агрегату. Встановлюємо на 50 хвилин режим «Випічка».
  • Через певний час перевертаємо виріб, готуємо ще 10 хвилин.
  • Остиглий корж розрізаємо навпіл, змащуємо товстими шарами крему. Коли він трохи вбереться в ніжну здобу, ще раз її обробляємо ароматною сумішшю. Кладемо другий корж, не притискаючи його до пишної прошарку.
Дивіться також:  Ватрушки з картоплею – 7 рецептів, як зробити смачні, рум’яні ватрушки

Прикрашаємо випічку шоколадною стружкою або робимо це за своїм смакам.

Шоколадний десерт

Практично ні одна насолода не обходиться без продукту, винайденого індіанцями майя — шоколаду. Не винятком став і сметанний торт.

Необхідні компоненти:

  • яйця — 3 шт.;
  • какао-порошок — 40 г;
  • сметана (жирність 25%) — 420 г;
  • звичайний цукор — 200 г;
  • розпушувач — 9 м;
  • борошно — 120 г;
  • ванілін;
  • шоколад чорний — 60 г;
  • суниця або інша ягода — елементи прикраси.

Етапи приготування:

  • Кладемо в чашу свіжі яйця і ½ кількості звичайного цукру. Збиваємо продукти міксером. Продовжуємо процес, приєднуючи порції попередньо просіяного борошна, змішаного з порошком какао. Отримуємо трохи рідку однорідну масу.
  • Вливаємо тісто в оброблену маслом форму, відправляємо на 25 хвилин у піч, нагріту до t 180 °C. Розрізаємо остиглий корж на дві половини. Зручніше за все зробити це з допомогою кулінарної волосіні.
  • Тепер готуємо сметанний крем. Для цього збиваємо кисломолочний продукт з рештою цукровим піском. Обробляємо частини коржа отриманої пишною масою, формуємо торт. Густо обсипаємо його стружкою шоколаду, прикрашаємо десерт суницями або іншими свіжими ягодами.

Випічка вийшла — справжній захват!

Торт зі сметанним кремом і бісквітними коржами

Пропонуємо базовий рецепт приготування випічки. В нашій волі імпровізувати з кондитерськими віддушками, натуральними ароматизаторами, зовнішнім оформленням торта.

Перелік продуктів:

  • борошно та білий цукор — 200 г;
  • пакетик ваніліну;
  • пудра цукрова — 200 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • жирна сметана — 800 р.

Порядок приготування:

  • Всі компоненти страви попередньо збираємо в одному місці, щоб вони мали однакову кімнатну температуру. З’єднуємо злегка збиті яєчні білки з ½ кількості цукру, продовжуємо обробляти продукти міксером.
  • Таким же способом протягом двох хвилин збиваємо білки до стану твердих піків. Додаємо дрібку солі, потім вводимо по ложці цукру, використовуючи частину білих гранул. При приміщенні останньої порції додаємо ванілін.
  • З’єднуємо обидва отриманих складу, просіваємо борошно. Щоб яйця не осіли, замішуємо тісто вручну.
  • Виливаємо ароматну масу в підготовлену для випічки посуд, відправляємо заготовку на півгодини в духовку. Остиглий бісквіт поділяємо на частини. Їх кількість залежить від діаметру форми.
  • Пудру і ванілін з’єднуємо зі сметаною, ретельно перемішуємо, змащуємо кожен корж отриманим кремом, формуємо торт.

Приготований десерт буде прекрасним частуванням за вечірнім чаюванням або навіть прикрасою святкового солодкого столу.

З додаванням сиру

Приготувати чудовий сметанник можна і без використання духовки. Цей спосіб особливо популярний в літній час, коли жар від печі — явище не дуже приємне.

Необхідні компоненти:

  • незбиране молоко — 100 мл;
  • желатин — 15 г;
  • ванілін;
  • якісний сир, густа сметана — 500 г;
  • звичайний цукор (можна замінити рідким медом) — 60 г;
  • какао-порошок — 50 г;
  • свіжі ягоди.

Технологія приготування:

  • Спочатку розпускаємо желатин в половині складу молока, залишаємо години на два набухати. Коли всі крупинки з’єднаються з рідиною, вливаємо решту молока, продовжуємо готувати на водяній бані. Нагріваємо (не кип’ятимо!) суміш до повного розчинення желатину. До моменту приміщення в тісто желеподібний компонент повинен охолонути.
  • Викладаємо сир і цукор в просторий посуд, ретельно перетираємо продукти, потім додаємо домашню сметану і ванілін. Добре все перемішуємо, отримуємо однорідну масу без грудочок трохи рідкої консистенції.
  • Вводимо в сметанную суміш підготовлений желатин, злегка обробляємо тісто блендером, після чого ділимо його навпіл. В одну частину додаємо порошок какао, в іншу — добре промиту і просушену суницю.
  • Тепер столовою ложкою поміщаємо в силіконову форму ягідне і шоколадне тісто, чергуючи обидва продукту. Викладаємо склади дуже акуратно, щоб кольори шарів чітко відділені один від одного.
Дивіться також:  Глазур для пончиків – 6 рецептів як зробити глазур

Відправляємо заготовку на ніч у холодильник. Вранці витягаємо застигле виріб, із задоволенням насолоджуємося ніжним, чудово ароматним сирно-сметанним тортом.

Вишневе ласощі

Солодка випічка знайшла таку кількість варіацій, що очі розбігаються від яскравих фарб і кулінарних образів. Ось і це вишневе ласощі вже манить і звабливо дражнить своєю смачною фруктової неотразимостью.

Склад інгредієнтів:

  • яйця — 2 шт.;
  • борошно 130 г;
  • свіжі вершки — 220 г;
  • сода харчова — 4 г;
  • вишня — 300 г;
  • сметана (35% жирності) — 650 г;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • ванілін;
  • сік від вичавленою буряків — ½ ч. л.

Етапи приготування:

  • Ретельно розтираємо в зручній посуді яйця і 100 г цукру. Додаємо борошно, соду, 250 г жирної сметани. Замішуємо злегка рідке тісто, розбиваючи всі грудочки.
  • Форму застеляємо пекарським папером, обробленої маслом, кладемо на неї сметанную масу і відправляємо її на 50 хвилин в духовку (180 °C). Готовий корж трохи охолоджуємо, потім розділяємо на маленькі шматочки. Шкода, звичайно, таку рум’яну красу ламати, але буде ще краще!
  • Тепер приступаємо до оформлення сметанного крему для торта. Для цього з’єднуємо залишилася сметану, сік натертої і віджатою буряків, цукор і ванілін. Ретельно перемішуємо світло-рожевий склад.
  • Вистилаємо роз’ємну форму фольгою або папером, поміщаємо половину раскрошенного коржа, на нього розкидаємо вишню без кісточок (свіжу або заморожену).
  • Далі маємо шар з половини сметанного крему, потім решта шматочки коржа. Завершуємо нашу кулінарну композицію густої кремоподібної прошарком. Частина пишної маси відсаджуємо у формі безе, прикрашаючи блюдо витонченими «завитками».

Обов’язково приготуйте це чарівне ласощі з феєричним букетом фруктових смаків і запашних ароматів.

Млинцевий торт зі сметанним кремом

За назвою рецепта вже зрозуміло, що зараз ми створимо сметанний крем для випічки з справжнім російським акцентом.

Список продуктів:

  • ванілін;
  • вода фільтрована — 200 мл;
  • масло пісне;
  • молоко незбиране — 1 л;
  • цукровий пісок — 250 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • сметана домашня — 250 г;
  • сода харчова — 5 р.

Спосіб приготування:

  • Вливаємо в чашу ½ літра молока, вводимо яйця, додаємо ложку цукру, міксером збиваємо складу. Поступово підсипаємо попередньо просіяне борошно. Через 2 хвилини приєднуємо вскипяченную питну воду, знову все перемішати з допомогою домашнього приладу.
  • Тепер додаємо соду. Щоб млинці були тонкими і повітряними, використовуємо винятково свіжий продукт. Перевірено на практиці!
  • Вливаємо в приготовану масу 100 мл олії без запаху, перемішуємо ложкою компоненти страви. Даємо тісту постояти півгодини, потім випікаємо на сковороді тонкі млинці з ніжно-золотистим кольором.
  • Змішуємо залишилася сметану з білим цукром і ваніліном, добре збиваємо продукти. Крем повинен бути максимально густим, не розтікатися на торті. Для цього витримуємо його півгодини в холодильнику.
  • Залишилося зібрати охолоджені вироби в акуратну стопку і обробити кожен гурток пишним кремом.
Дивіться також:  Чізкейк Нью-Йорк класичний рецепт приготування вдома

Приготовлена випічка особливо популярна у наших малюків, адже апетитні млинчики вони обожнюють в будь-якому вигляді, лише б їх було багато!

Зі згущеним молоком

Немає ніякої необхідності розповідати про переваги випічки, якщо серед інгредієнтів страви «красується» улюблена всіма солодкість. Це вже апріорі смачно!

Перелік компонентів:

  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 240 г;
  • сода — 9 м;
  • какао-порошок — 35 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • банку згущеного молока;
  • оцет столовий — 10 мл

Для глазурі необхідно мати:

  • какао, цукрову пудру, злегка нагріту воду — по 3 ч. л.;
  • масло вершкове — 80 р.

Сметанний крем готуємо звичайним способом. Ретельно збиваємо 700 г домашнього кисломолочного продукту і 150 г цукру. Просочення для коржів отримуємо, змішуючи 20 мл фільтрованої води і 30 мл коньяку.

Поетапне приготування торта:

  • З’єднуємо розм’якшене масло і яйця збиваємо продукти міксером. Відкриваємо банку згущеного молока, додаємо вміст ємності до решти складу. Далі вводимо гашену оцтом соду і підсипаємо порції заздалегідь просіяного борошна.
  • Обробляємо масу кухонним приладом до утворення тіста густий, схожою на домашню сметану, консистенції.
  • Ділимо його на дві частини, одну з яких змішуємо з какао-порошком. Викладаємо обидва складу в різні форми, оброблені маслом, відправляємо на 20 хвилин у піч, нагріту до t 180 °C.
  • Готові коржі розрізаємо на половинки, ретельно просочуємо коньячним соусом, густо змащуємо сметанним кремом, включаючи бічні частини виробу. З оброблених коржів формуємо торт.

Змішуємо інгредієнти глазурі, теплу суміш наносимо на верхню частину торта і відправляємо його годин в холодильник на 10 просочуватися придбаними ароматами.

Швидкий рецепт на сковороді

Якщо рецепт починається зі слова «швидкий», це зовсім не означає можливість зневажливого ставлення до представленого яству. Навпаки — воно просто чудово!

Необхідні компоненти:

  • цукор-пісок — 140 г;
  • масло вершкове — 40 г;
  • сметана домашня — 210 г;
  • сода — 9 м;
  • борошно (бажано пшеничне) — 370 г;
  • сіль — 3 г;
  • пакетик ваніліну.

Для отримання сметанного крему з’єднуємо 170 г звичайного цукру, 600 г неодмінно домашнього кисломолочного продукту, бажану кількість ваніліну. Ретельно збиваємо складу.

Готуємо торт:

  • Викладаємо в чашу розм’якшене масло і цукор, розтираємо продукти, потім додаємо сіль, соду і сметану. Перемішуємо отриману масу, просіваємо порціями борошно, замішуємо однорідне тісто.
  • Поділяємо продукт на 8 частин, розкачуємо пласти товщиною до 3 мм, кришкою від каструлі обрізаємо нерівні краї. Випікаємо здобу до рум’яного відтінку на сковороді з антипригарним покриттям.
  • Кожен корж змащуємо тонким шаром крему, формуємо з ароматною здоби торт. Залишаємо його на 50 хвилин в холодильнику для остаточної просочення.

На приготування апетитною випічки витрачаємо не більше години.

Сметанний торт давно придбав славу улюбленого домашнього десерту. Варто прикрасити ніжне й ароматне ласощі кокосової або шоколадною стружкою, ягодами, безе або глазур’ю, як проста випічка знайде святковий і незвичайно презентабельний вигляд. Воістину, народна творчість!